Reklama

Reklama

Inspektor Tarconi a Frank společně rybaří, když Tarconi dostane hlášení o muži, který prchá v Marseille policistům v černém audi. Do Francie přilétá zločinec Johnson a začíná vydírat ministra životního prostředí. K Frankovi domů skrz stěnu vlétne prchající černé audi s mužem, vykonávajícím práci kurýra, která byla původně určena právě Frankovi. Muž je odvezen do nemocnice a Frank ve voze najde dívku. Ta ho upozorní na náramek, který měl i odvezený muž – v určité vzdálenosti od vozu má náramek explodovat. To už ale Frank muži a záchranářům nestihne říct a sanitka vybuchne... Franka po návratu do domu překvapí muž a omráčí ho. Frank se pak probudí s náramkem na ruce ve zvláštní místnosti. Přichází Johnson a Frank je pod pohrůžkou zabití nucen přijmout práci předchozího muže. Jediné, co chce, je jet vlastním vozem. Dostává upravené audi, ve kterém čeká dívka z předchozího vozu, ona a dvě tašky mají být doručeny na místo určení. Inspektor zatím začíná vyšetřovat, kam zmizel Frank, a ministr řeší svůj problém s vydíráním. Při odvozu černého audi je muž s odtahovým vozem zastřelen a z vozu je ukraden navigační systém... Frank je na cestě s dívkou Valentinou a snaží se dopátrat, co je na místě, kam míří – v Budapešti. Policisté mezitím najdou svého zastřeleného kolegu s odtahovým vozem a inspektor si přehrává videozáznam, který je ukryt ve voze. U ministra jsou muži ze společnosti Eco Corp. Vydíraný ministr má této společnosti vyjít vstříc a má podepsat proclení jejich lodí. Nechává si den na prostudování materiálů. Muži, kteří vzali z audi navigační systém, hovoří s ministrem a jsou již na cestě do Budapešti, tam kam míří i Frank... Frank sjíždí z trasy a u kamaráda Otta se chce zbavit náramků. Sem ale přijíždí skupina mužů vyslaná Johnsonem, která má Franka navrátit na trasu, ať už po dobrém, anebo po zlém... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (672)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V rámci očekávání sympatické překvapení, protože návrat do Evropy Franku Martinovi evidentně prospěl. Bessonův scénář je sice jedno velké absolutní ‚wtf?!‘ a Megatonova akce v závěru notně ‚over the top‘, ale na druhou stranu jsem si celou dobu liboval, jak to hezky odsýpá, jak tradičně charismatický Jason rozdává v Yuenově choreografii jeden slušný úder za druhým a jaký, že je to Robert Knepper parádní zloduch. Na druhou stranu, kurýrovat protivné Ukrajinky s visáží lepší šlapky, porušovat jedno pravidlo za druhým a sexovat na zadních sedadlech je moc i na moji benevolentní maličkost. Slušnější dvě, těším se na čtyřku. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si svoju prácu odvedie na výbornú v kadečom, od prvej do poslednej minúty. Ruská (pardon ukrainská) zrzka ale prestane byť otravná až v poslednej tretine, kedy aj záporák naberie zaujímavejšie kontúry a scenár vytiahne zopár nápadov pre oživenie akčnej rutiny (airbagy, vlak). Ona rutinná prvá hodina ale filmu nedovolí vymaniť sa z dvojhviezdičkového kontajneru. Bitkám chýba akákoľvek fyzičnosť a sú iba rádoby efektne zostrihanými atrakciami. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Výměna režiséra nebyla tentokrát ku prospěchu věci. Zatímco jednička podávala o něco serióznější příběh i akci ve francouzském kabátě a dvojka se pro změnu pokusila o čistokrevný popcorn s neporazitelným hrdinou a šílenou akcí, Megaton se v trojce pokouší o mix obojího a bolestně selhává. Scénář předkládá hrdinovi stejné dilema jako v jedničce, logické lapsy se opět o řád navýšily, záporáci jsou nevýrazní a akce mnohem víc sází na kontaktní souboje než na honičky, přičemž jednak nejde o nic, co bychom již neviděli a druhak si ji vinou bleskového střihu moc neužijete. Co naplat, že si Statham od minule ještě o něco zlepšil fyzičku, když ji a své charisma nemá kde předvést. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Legendární a kultovní kurýr ve třetím díle sundal nohu z plynu a už nemá takovou šťávu jako dřív. Statham pořád vynikající, ale celej film prostě utáhnou nemůže, protože z takovýho materiálu se těžko dá stavět. Na druhou stranu bych se nebránil čtvrtýmu dílu, kdyby šel ve stopách prvního, maximálně druhýho dílu, bylo by to fajn. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Stathama před natáčením zřejmě navštívil zručný sochař a vytesal mu do těla kontury svalů včetně těch, o kterých normální smrtelník ani neví, že je vlastní. To, co nosí Jason na zádech a na břiše, lze nazvat jako Anatomický atlas svalů pro rok 2008. Třetí Kurýr není až tak přestřelený jako druhý díl, i když několik scén, u kterých se automaticky zvedá nevěřícné obočí, by se našlo. Příběh snad nestojí ani za řeč, záporáci jsou nevýrazní a navíc film mohutně propaguje nastolený trend v akčních scénách zvaný ´rychlostřih´. Na druhou stranu mi to vadilo mnohem méně než v QoS, dvě největší bitky jsou sice zmasakrované střihačem, ale zároveň je občas zastavuje bullet time, a hlavně je v nich vidět, co se děje, koho a kam Jason kope, a že si právě vypomohl sakem, košilí, kravatou, či hasičákem. Všude kolem smykují luxusní bouráky, občas bourají, občas vybuchnou, občas se stávají jednostopými vozidly. Hustej soundtrack, hustě pihatá Rudakova, hustě nabušenej Statham. 95 minut relax pro neurony. 88 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Pri tankovaní má Valentína (Natalya Rudakova) okno otvorené, ale v ďalšom zábere je zatvorené. Toto sa na benzínke zopakuje niekoľkokrát. (Johnny.ARN)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 31,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 109 mil. (NIRO)

Související novinky

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

19.05.2010

Chtěl bych být Luc Besson. Když mu padne do oka nějaký herec, řekne: „Hej, Roberte Marku Kamene, pojď sem, kámo, a spíchni mi zase scénář nějakého přímočarého akčňáku, abych mohl obsadit tu prima… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Reklama

Reklama