Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že čtyřce chybí špetka k tomu, aby byla dokonalá jako předchozí díly, ale proboha co čekáte od akčního filmu, je to a vždy byla především zábava a nadsázka, tento film splňuje do puntíku výše zmíněná kritéria a je to skvělá áčková produkce a s ano bombastickými efekty, ale přesto to nevyznívá trapně ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní díl, který stále přešlapuje na tom samém místě a vzpomíná na staré dobré časy. Nebýt perfektního záporáka v Jet Liovi, asi by byl výsledný dojem o dost slabší. Sice jsou oba už "old for this shit", ale jako důstojné rozloučení se sérií čtyřka ještě v rámci nějakých mezí funguje. [Přesná stopáž: 122 min - Director's cut] ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi každému je jasné, že táto časť je zo série jednoducho najslabšia, no povedzme si, že keby sa to hodnotilo ako samostatný film (cháp nie zo série), bol by určite skvelý. Niektoré vecičky sú síce podávané nasilu, no dvojica stále srší humorom a znova skvelo hláškuje. Film je už viac precitlivelý a príliš pretiahnutý, čo sa nevyplatilo. Ale inak super. Aj akcia aj humor. 80%. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Postarší dvojka policistů promazala bolavé klouby, vyleštila zaprášené odznaky a vyčistila zrezlé zbraně, aby se naposledy vydala na vyšetřovací jízdu, při které zničí půlku Los Angeles. Čtyřka je možná nejslabší díl série, ale pro mě jen o jeden zaseknutý náboj. To že otěže převzala komedie mi vůbec nevadí, protože je zde spousta povedených gagů (scénka u zubaře, kde se všichni sjedou Rajským plynem nemá chybu) a hlavní je, že vtipy zde nejsou na úkor akce. Například je tady úžasná honička, kde Mel Gibson místo auta osedlá stůl. Z vedlejších postav se o akci stará kašpárek Jet Li svými kung-fu kousky a Joe Pesci s Chrisem Rockem obstarávají zase tu komediální část. Smrtonosná zbraň 4 je důstojné zakončení jedné, povedené série. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zomrel Richard Donner a tak si na jeho počesť púšťam trojku a štvorku, keďže som ich nemal ani ohodnotené. Nepamätal som si detaily a 4 hviezdy mali u mňa isté len klasiky jednotka a dvojka. S poslednou časťou sa mi spájalo, že je najslabšia. A začiatok skutočne tak vyzeral. Čo to bol za nápad, aby sa Glover vyzliekol do treniek? Pritiahnuté za vlasy aj na komédiu. Ale potom prišli neskutočné hlášky a vyšperkované akčné scény. Hlavne čo sa týka vtipov musím povedať, že stálo za to pustiť si konečne aj originálne znenie. Love him like a son. Son? Son-in-law enforcement. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Scénář filmu byl neustále přepisován. Během natáčení se ještě pracovalo na jeho závěru. (HellFire)
  • Keď sa v záverečnej prestrelke v prístave Martin Riggs (Mel Gibson) pýta Rogera Murtaugha (Danny Glover), koľko má v pištoli nábojov, Murtaugh odpovie, že 2 náboje. Potom vystrelí na čínskeho vojaka dvakrát, takže by už nemal mať v bubienku žiadny náboj, ale v dalšej scéne mieri a vystrelí na Wah Sing Kua (Jet Li), ktorí sa uhne, a zasiahne jeho brata (Conan Lee). (Insomnia)
  • Richard Donner byl nucen požádat Jeta Liho (Wah Sing Ku), aby při akčních scénách zpomalil své pohyby, protože kamera je nebyla schopna zaznamenat. (HellFire)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama