Reklama

Reklama

Resident Evil: Afterlife

  • Německo Resident Evil: Afterlife (více)
Trailer 4

Alice stále pokračuje v odplatě proti svému bývalému zaměstnavateli, společnosti Umbrella, která do světa vypustila zombie virus. Ona i se svými klony zaútočí na ústředí společnosti, kde se jí podaří zneškodnit většinu přítomných zaměstnanců kromě Alberte Weskera, který jí vpíchne injekci zbavující ji všech nadpřirozených schopností. O šest měsíců později cestuje Alice na Aljašku do místa zvaného Arcadia. Zde se opět setkává s Claire a společně utíkají do Los Angeles, které ovládají zombie. Podaří se jim přistát ve věznici, která zůstala jako jediné místo ve městě útočištěm pro nenakažené. Mezi skupinu nenakažených patří basketbalista Luther, producent Sinclair, Angel, Kacey, Kim a Claiřin starší bratr Chris, kterého však Luther drží pod zámkem, protože byl obávaným vězněm. Společně všichni plánují útěk na Arcadii, což je podle Lutherových informací ve skutečnosti loď. Jelikož útoky zombie na věznici se začínají stupňovat, rozhodnou se utéci co nejrychleji. Sinclair ovšem sám zmizí s Claiřiným letadlem a tak jim nezbývá nic jiného než propustit Chrise, protože zná další možné únikové cesty. Do věznice se mezitím probojují zástupy zombie a je nutné s nimi bojovat. Při střetu se zombie umírají Angel, Kacey a Kim. Ostatním se podaří utéct a nalodit se na Arcadii... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 043)

verbal 

všechny recenze uživatele

Co tu vlastně očekáváte od filmu podle počítačové hry, kde nějaká kung-fu pipina masakruje do zchytření bandu zmutovaných zombie?! Nového Buňuela?? Tak to jste snad chytli T-virus, ne? Ale nebojte se, je to léčitelné. Brokovnicí s upilovanou hlavní. Totálně neškodná, vizuálně přitažlivá kokotinka, vykrádající všemožná žánrová klišé s naprosto dokonalými desíti minutami s třímetrovým dřevorubcem. A navíc Scofield konečně brejknul prizn. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Anderson si plní sny a zároveň razantně odpovídá na dotazy, kam se dá s Resident Evilem ještě uhnout. Jednička byl klaustrofobní zombie horor, dvojka akční vybíjená, trojka poctou ausploitationům a čtyřka? Čtyřka využívá moderních trendů a snaží se vyjít vstříc odchlupené generaci, jíž nezajímají příběh, ani postavy, neboť stačí, když je obraz sexy a cool. S tímhle vědomím se dá brát Afterlife vcelku na milost (osobně ho považuji za stupidní guilty pleasure a Decadence Now kino světa), jinak chápu, že lidé s nastartovaným mozkem, vysokými očekáváními (po výtečné trojce není divu) a sníženou adaptabilitou na (ne)umětelské vykrádání umírají. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film se také mohl jmenovat "Vykrádačka všech úspěšných scén z akčních filmů posledních 20ti let". S Ještě více zmalovanou Millou Jovovich, určeno zřejmě pro pubertální školáky pro jejich tajné masturbační sny ... No prostě ... kravina, ale špičková hudba, to se mi líbilo. S videoherní předlohou to nemá vůbec nic společného. Nechápu, že tvůrci z této sračkoidní série stále rejžují prachy a jsou chopni (a ochotni) natáčet díly další ... Prosím už dost!!! Už kvůli těm milionům hráčů "playstejšn-videogame-version" ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Se sérií Resident Evil je to tak: Jednička je hloupá, hraje si na cosi víc a je špatně natočená, dvojka je taky hloupá, ale na nic si nehraje a vypadá o něco lépe, trojka je povedená skoro po všech stránkách... A čtyřka... Je na tom stejně jako číslo dvě. Zánik režírovaný Russelem Mulcahym zkrátka nastavil laťku sakra vysoko a nevím, jak kdo, ale já jsem očekával, že Afterlife bude ještě větší (což neznamená lepší). Nebyl. Dost jsem se vlastně divil, jak komorní podívaná to je. Triky a vizuál sice velice dobré, ovšem to ostatní... Brrr. Začátek s klony nudný, pointa s Aljaškou očekávaná, postavy z losangelské věznice na zabití... A kde je nějaká velká scéna? A proč byl konec naprosto odfláknutý? Andersonovi se tohle zkrátka nepodařilo. Když vykrádá Matrix, dělá to jak nejvíc okatě může (srovnání s vykrádáním všeho možného, viděným v předchozím dílu, které ovšem mělo šťávu a šmrnc, je žalostné), dochází mu nápady.... Jenže co naplat, další díl stejně bude. A já se na něj asi zase podívám. Snad se ale za kameru postaví někdo jiný. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Resident Evil: Afterlife je druhý nejhorší díl z této filmové série ( RE 1, RE: Zánik, RE: Rozklad, RE: Afterlife, RE: Apokalypsa ). Akce je pomalá, snaží se být moderní a „cool“, ale působí právě opačně. Kratší záběry a více střihu by určitě bylo ku prospěchu. Anderson umí rozhodně lépe, tohle se mu doopravdy moc nepovedlo a ani ta Milla už není co bývala. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (32)

  • Během finálního souboje vystřílí Chris Redfield (Wentworth Miller) v „burst modu“ ze zbraně Beretta 93R (ráže 9x19mm) bez nabíjení víc nábojů, než má jeden 20ranný zásobník. (dc125)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (více)

Reklama

Reklama