Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rec? Spíše recyklace. Kdo viděl jedničku, nechť klidně dvojku oželí, je to ztráta času. Efekty jsou sice velmi dobré, leč nic nového nepřinášející. Zase ten samý dům, akorát prostřednictvím bojové jednotky pobíháte sem a tam a občas máte před sebou obraz jako z akční hry, jen výběr zbraní a počet životů chybí. Rozklepaná pseudodokumentární kamera je již notně okoukaná a nepříjemná. Atmosféra jalová, občas nějaká lekačka, většinu z nich ale snadno odhadnete. Během sledování a směrem k závěru se vynořují související filmy jeden za druhým - Vymítač ďábla, Tajemné zlo, Poltergeist 2. SWAT neskuteční tupci, muž v utajení neutajen, postavy okolo se chovají jako ze správného horroru - nejhloupěji, jak to jde. Jestliže jednička byla alespoň v něčem zajímavá a atmosférická, pak dvojka tohle vše postrádá. Zbývají jen brutální útoky jako v 30 dní dlouhé noci a podivný konec bez nápadu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl jsem si opravdu užil, takže když jsem se dozvěděl, že je na světě i dvojka, neváhal jsem a začal jsem ji shánět. A vyplatilo se. Mohou se vyskytovat SPOILERY!!! Po událostech z prvního dílu přichází do domu zásahová jednotka a s sebou mají "chlápka z ministerstva zdravotnictví", který se později ukáže být knězem. Řeknete si, no jo, zásahovka, mají zbraně, jsou trénovaní, o ty se nebudu muset bát… Jenže to jste právě na omylu. Rec 2 se rozjede ještě rychleji než jednička a je i brutálnější a lekavější (ty lekačky jsou navíc na místech, kdy jsem je ani já nečekal). Všechno parádně funguje a já tomu dávám plný počet, ale jedno mě "trochu" naštvalo. Ano, ti co už viděli, zřejmě tuší. Pointa. Odhalení, co že je vlastně ta "nákaza" zač. Musím říct, že tohle mě dost naštvalo a chvíli jsem uvažoval, jestli si ze mě někdo nedělá jen prdel. V průběhu filmu jsem zjistil, že ne. Když se nad tím ale ohlédnu nazpátek, tak musím říct, že pointa tomu příběhu dává nový rozměr a já jsem zvědavý, jestli v pokračováních (plánují se ještě dvě) bude ten "nový rozměr" k něčemu. Jinak řečeno, zda pointa tuto slibně nastartovanou sérii pohřbí nebo ji udělá nesmrtelnou. Nezbývá než doufat, že možnost B je správně. 90 %. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by mě přerod infekčních zombíků v ďáblem posedlé nějak nadchnul nebo naopak znechutil. Ve výsledku je to velmi podobné prvnímu dílu, akorát v tom nedeklamuje přespříliš akční reportérka (drobné plus pro dvojku). V první polovině sledujeme speciální jednotku a její hrubě nepřesvědčivý (rozumějte debilní) postup, do druhé poloviny jsme uvedeni trojicí přihlouplých teenagerů. Nechybí různé fígle s kamerou, výpadky, změny úhlu, noční vidění, nicméně chvílemi mě ten neustálý zmatený pohyb vážně sral. Potěšily mě závěrečné hrátky s realitou a celkově můžu konstatovat, že navzdory obavám mi "REC2" přinesl prakticky stejnou porci napětí a zábavy jako jednička, kladně hodnotím posun v příběhu (ikdyž za cenu pár nelogičností). Uvítala bych lepší prokreslení charakterů, pořád jsou to jen hystericky ječící a pobíhající stíny, a jsem zvědavá, jestli bude natočen i třetí díl, kde by se dovysvětlil osud pubescentů. Zdejší souhrné hodnocení imho odpovídá kvalitám tohoto horůrku - 73%. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tvrzením, že by druhý díl byl horší než první, nicméně si ani nemyslím, že by byl lepší. Přijímám ho spíše jako pokračování, jako určitou extenzi a upgrade dílu prvého. Jako tomu bylo u pokračování Pádu do tmy (Pád do tmy 2) či 28 dní poté (28 týdnů poté), tak i v [Rec] 2 je divák uveden do širších souvislostí, na prvních několik málo vysvětlujících minut opouštíme stísněnost izolovaného domu, abychom se tam spolu se speciální jednotkou opět vrátili. [Rec] 2 totálně převrací vyznění prvního dílu a posouvá ho do úplně jiných končin à la Vymítač ďábla. Ještě znepokojivější a nekompromisnější než část první. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hororů vzniká celá řada, ale těch které skutečně dokáží splnit svůj účel, napínat a děsit je naprosté minimum. No a druhému REC se to daří stejně dobře jako tomu prvnímu. Kameraman dostává ze stylu handy camery absolutní maximum a hlavně se roztřesená a neostrá kamera stává jeho největší filmařskou zbraní. Příběh sám o sobě nšní žádný zázrak, ale zase dodává soildní zákady, díky nímž může kvalitní horor fungovat. Skvělá práce. Pokud by se i třetí díl takto vydařil, jednalo by se asi nejkvalitnější hororovou trilogii všech dob. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Většina záběrů byla natočena samotnými herci. Například speciální jednotky měly kamery na helmách a vytvořily tak podstatné množství záběrů. (KucC)
  • Pokračování si vyžádalo mnohem větší štáb, než první díl. Na projektu pracovalo přes 300 lidí. (KucC)

Reklama

Reklama