Reklama

Reklama

Moon

  • Velká Británie Moon
Trailer

To nejtěžší, co tě může potkat 250 000 mil od domova, jsi ty sám. Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) je jediným zaměstnancem pobývajícím na měsíční základně firmy Lunar Industries, se kterou uzavřel tříletou smlouvu. Jeho úkolem je kontrolovat jinak plně zautomatizovanou těžbu vzácného plynu Helium-3, který je na Zemi používán jako palivo. Spojení mezi základnou a Zemí není kvůli pravidelným poruchám téměř možné, a tak je Samovým jediným společníkem a zároveň pomocníkem inteligentní počítač Gerty (jeho hlas namluvil Kevin Spacey). Po téměř třech letech v izolaci si Sam nepřeje nic jiného, než být zpátky na Zemi se svou ženou a malou dcerou, která se narodila těsně před jeho odjezdem. Do návratu na Zemi mu naštěstí zbývají už pouhé dva týdny. Samův zdravotní stav se ale začíná zhoršovat. Bolesti hlavy a halucinace, kterými trpí, způsobí při rutinní prohlídce jednoho z těžebních strojů téměř fatální nehodu, při které je Sam zraněn. Následně překvapivě zjišťuje, že na Měsíci není sám a co víc, že jeho svět možná zdaleka není takovým, jak se zdál být… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 238)

BVA 

všechny recenze uživatele

SciFi, ktoré síce nemôže súťažiť obrazovými pocitmi s inými 100-miliónovými snímkami, ale zanechal svojou hĺbkou a nápadom vo mne ďaleko viac. ()

B3R 

všechny recenze uživatele

Kvalitně podané, nicméně chvílema nudné a zdlouhavé sci-fi. Uznavam psychologickou propracovanost a výkon Sam Rockwella, ale znova bych si to už nejspíš nepustil. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Mě se to teda moc líbilo!Dost hustej,klaustrofobickej příběh,výbornej hlavní hrdina,prostě jsem si pošmákl.Je mi jasný,že se to nebude líbit každýmu,u mě film zabodoval.Přemýšlel jsem nad 5 hvězdama,ale nechávám si rezervu.Miluju sci-fi,takže doporučuju! ()

Fiijay 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vykreslená atmosféra , dotáhla minimalistickou hudbou (soundtrack je výbornej na noc) mě totálně vtáhla do děje a přenesla na osamělou, sterilní výzkumnou stanici. Pokud bych si nějak měl představit budoucnost na Měsíci, vypadalo by to velmi podobně. Tento film je sci-fi se vsim vsudy ať uz jde o zmenšené modely , nebo vetřelecky zpracovaná základna - navíc vyniká neuvěřitelně přirozeným hereckým výkonem Sama Rockwella a nakažlivou naladou. 92%. ()

milanko8 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, nečekal jsem tak dobrý film. Dokonce jsem se divil, když se najednou objevily titulky signalizující konec... zdálo se mi to krátké, čekal jsem nějaké hlubší rozuzlení ještě. Ale i tak skvělý těžko žánrově zařaditelný a srovnatelný film. Best scéna - hovor s dcerou - to byla vážně silná káva. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Hodně zajimavý a neokoukaný scénář. Kvalitních sci-fi je poslední dobou málo, s originální myšlenkou ještě méně. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejde o takovou pecku, jak se člověk mohl dočíst. To ale neznamená, že se Moon nepovedl. Pořád tady máme minimalistické, ale hodně originální sci-fi s výbornou hudbou Clinta Mansella a skvělým Samem Rockwellem v hlavní roli. Film jen nedokáže, vyjma hlavního "zvratu", o kterém se dočtete chtě nechtě všude, ničím velice překvapit. U mě to je za 3 a půl. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Film o budoucnosti vykořisťování dělníků - klonování, implantovaná pamět, manipulace s dostupností informací. Tomu se dva klony, kteří se náhodou potkají v (ne)správný čas, vzepřou a za pomoci autonomního počítače (asi - film má relativně otevřený konec) kruh rozbijí. Dobrý nápad vs. lehce přepálená stopáž...ostatní věci průměrné. Celkově to na mě působilo jako mix Vesmírné odysey a Věčného svitu neposkvrněné mysli. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Sam a Gerty na měsíční základně mi pěkně zamotali hlavu, když se po nehodě objevil další Sam. Trošku mi tento film připomínal Solaris, atmosférou a hudbou, ale takové lahůdky mám rád. Budu se na film muset kouknout ještě několikrát. Nápad s clony byl dobrý tah a myslím, že sci-fi divákům se film líbí. ()

reAnimat0r 

všechny recenze uživatele

Cely film som rozmyslal nad dvomi vecami. O co tu ide a koho sakra je ten znamy hlas z pocitaca :) Plati tu pravidlo: Za malo penazi vela muziky. I ked efekty nie su logicky na vyspelej urovni, tak ako by sa na sci-fi patrilo. Vsetko dorovna perfektna komorna atmosfera jednej malej stanice na inak opustenom mesiaci. One man show v podani Sama Rockwella, ktory si az touto rolou ziskal u mna sympatie. Aj napriek par nedostatkom ci uz trikovym alebo dramaturgickym hodnotim ako chutovku. 9/10 ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná retro sci fi pohádka. Nečekal jsem moc a proto jsem byl překvapen jak skvěle to vypadá! Ty exteriéry vypadaly naprosto úžasně! K tomu krásná hudba. Ani mi nevadilo, že se opakují dva nebo tři motivy dokolečka. Tohle jde vychutnávat plnými doušky, určitě se někdy podívám znovu. Konečně jedno duchaplné, přemýšlivé scifi. Bez střílení, bez výbuchů, a bez laciných honiček. Na poctivou filmařinu tohoto typu většina tvůrců už zapomněla. Díky Jonesovi došlo k oživení !!! + vynikající Rockwell. ()

raider.minoo 

všechny recenze uživatele

7/10 - Moon (i přes svoji poměrně krátkou stopáž) místy nudí, což je škoda kvůli dobře vymyšlené zápletce a slušném Rockwellově výkonu, které se potom ztrácí. Dokonale ovšem navozuje chladivou atmosféru měsíční zakládny a spolu se zákeřným počítačem směle konkuruje 2001: Space Odyssey. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý sci-fi ! Je Sam Bell skutečně Sam Bell ? A kdo je potom Sam Bell ? Velmi zajímavě natočená "one man show" . Pěkně klaustrofobický prostředí, úchvatné záběry měsíce a skvělá hudba. Tenhle film je v mnoha ohledech jiný než podobné filmy v rámci žánru a je hodně dobrý. Jediné mínus je , že od chvíle kdy se člověk začíná orientovat, se příběh stává předvídatelným. Jako plus ale vidím robota Gertyho, který narozdíl od většiny filmů neškodí, ale je na straně Samů Bellů. 80 % ()

Unterschleif 

všechny recenze uživatele

Podmanivá sci-fi s excelujúcim Rockwellom. Nepostráda to atmosféru a tajomno ani emócie. Neviem čo by som vytkol. Proste ďalší super film o tom, že veci okolo nás nemusia byť také ako sa zdajú a že chamtivým nadnárodným korporáciám je proti srsti máločo. ()

Gladi 

všechny recenze uživatele

Prijemne sci-fi s trochou sentimentu. Nemam rad filmy s tak malym poctom hercov, ale tu mi to vobec nevadilo. ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Na to, že sci-fi žánru vůbec neholduji, mě tohle překvapivě bavilo a udrželo po celou dobu mou pozornost, přestože tak pomalu vlekoucí se film jsem už dlouho neviděl... Ale mělo to prostě svým zvláštním způsobem něco do sebe - mělo to svou ledově chladnou a "vyprázdněnou", odtažitou atmosféru (stejně jako prostředí a vizuál, v nichž se to odehrávalo) a mělo to hodně hodně vydařenou hudbu...podruhé bych to nezkouknul, ale podařený výlet do tohoto žánru...50%. ()

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Režisér Warcraftu chystá temnou sci-fi

Režisér Warcraftu chystá temnou sci-fi

23.09.2016

Duncan Jones měl letos zachránit videoherní adaptace, moc se to ale nepovedlo. Jeho Warcraft sice vydělal krásných 433 milionů dolarů, 90% tržeb se ale sesbíralo mimo Ameriku a o pokračování se zatím… (více)

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Filmový Warcraft našel režiséra

Filmový Warcraft našel režiséra

01.02.2013

A je to velmi zajímavá volba. Brit Duncan Jones (jen tak mimochodem, je synem Davida Bowieho) se prosadil působivou psychologickou sci-fi Moon, kterou pořídil za skromných 5 milionů dolarů. Na… (více)

Reklama

Reklama