Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Recenze (954)

Loooba 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mají jen velice úzkou hranici, aby nespadli do kýče. Přestože se tento film silně z této hranice skláněl, líbil se mi. Osvojení si zcela nepředstavitelného velkého a navíc černého kluka nevěstí nic dobrého, ale S.Bullock byste uvěřili všechno, i to, že za tím žádný kalkul nebyl. Výchova kluka v chlapa, který lásku své nové rodiny opětuje tou nejčistší láskou je tady moc krásně odvyprávěno. ()

eaglestar 

všechny recenze uživatele

Tak normálně, když si pustíte do baráku velkýho, tlustýho, jemně retardovanýho bubáka, tak do rána máte vybílenej barák, vy se probudíte mrtví a vaše čokovoko bude znásilněný. Tady se z matláka stane inteligentní hráč amerického fotbalu a bude vás mít strašně rád. Je mi u zadele jestli je to podle pravdy, nebo ne. Je to srágora, která je tak nějak mile přeslazená na začátku, ale pak jen debilně nudná. Tu třetí dávám jen kvůli Sandře, že tu vypadá jak luxusní (trochu vyžilá a botoxová) rajda. ()

zooh 

všechny recenze uživatele

Asi každý z nás by chtěl takto zasáhnout do života někoho jiného. Ale co si budeme nalhávat, já bych si dvoumetrového černocha doma na gauči neubytovala. Moc pěkný film, a konečně ukázal Sandu jako herečku nejen komedií a nebezpečných rychlostí. ()

Dyk odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesná multi-kulti agitka. V podstatě jsem u toho filmu vydržel jen kvůli tomu, abych viděl, kam až se dá zajít. A když rádoby drsná Sandra Bullock přijde mezi černošské dealery a začne tam vykřikovat o tom, že má doma bouchačku a že je v sousedské hlídce, tak to už jsem poznal, že je s naší civilizací něco špatně, pokud si tvůrci myslí, že tohle jim někdo sežere. O to horší bylo zjištění dle komentářů a hodnocení zde, že tomu tak je. Každopádně tento troufnu si říci propagandistický film je pro mě filmového i sociálního hlediska naprostý odpad! ()

PinkButterfl 

všechny recenze uživatele

Pekný film, ale myslím , že mal oveľa väčší potenciál , ktorý nevyužil. Zaujímavý príbeh, mnoho vecí ale nebolo dotiahnutých do konca, všetko išlo až príliš jednoducho, ako po masle, bez zádrheľov...... ()

El_Barto 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, kterak velký hodný černoušek ke štěstí přišel. Žánrově se asi nejvíc hodí označení "Dramatická komedie" Byl to takový uklidňující snímek. Hlavní postava je takový černý Forrest Gump, ne moc inteligentní, ale hodný a svým nadáním ke sportu se dostane až na univerzitu, akorát že u Gumpa ten sport bylo jen běhání a neměl jedenáctiletého agenta v postavě svého mladšího nevlastního bratra. Matriarchální rodina ukazujících příklad amerických horních deseti tisíc. Manžel typický, ale milující podpantoflák s dokonalým smyslem pro ironii. Bullock dominantní superžena v domácnosti s měkkým srdcem, ale když je potřeba umí být pěkně ostrá. Jako velké plus hodnotím to, že ukázal že Hip Hop škodí zdraví (scéna s autonehodou), ale lidi se bohužel nepoučí Byť je snímek jako takový naivní až to bolí, tak ta naivita a snaha dokázat, že s trochou pochopení, lásky a trpělivosti je možné všechno, a jaký by svět mohl být, kdyby na sebe lidi byli hodní tak to do jisté míry zabralo. na těch 123 minut nasadil mě jako divákovi růžové brýle, ale hned jak se objevily titulky následovalo jejich sundání a tvrdý návrat do reality. ()

Majky00 

všechny recenze uživatele

Kdyby všichni "běloši" byli jako Leigh Anne a všichni "černoši" jako Michael, byl by svět o moc lepší! Tohle musí napadnout každého diváka po shlédnutí filmu. Velmi příjemná věc, kterou si v budoucnu určitě rád pustím znovu! ()

Bata 

všechny recenze uživatele

Typický americký příběh o tom, jak lze dosáhnout svého snu. Sandra Bullock vynikající a nejlepší tečka na konec - Baltimore Ravens letos získal Super Bowl s Michaelem Oherem v sestavě. Prostě sportovní příběhy se mi jako sportovci líbí. ()

YuriBS 

všechny recenze uživatele

O čom to bolo? Bolo to síce zaujímavé, ale miestami až neuveriteľné. Na to, aký to malo cieľ, to skončilo veľmi slabo. Film nebol o splnení sna, ale o tom, čo k nemu smerovalo. Proste tomu chýbala nejaká zápletka, dráma, stupňovanie deja, skrátka čokoľvek, čo by tento skutočný príbeh oživilo a posunulo z úrovne "bla bla bla" na "wow". ()

BaMia 

všechny recenze uživatele

Nenachádzam správne slová. Film o ľudskosti, ktorá svetu tak neuveriteľne chýba. Príbeh, z ktorého by si mal každý jeden človek zobrať príklad! ()

poolfish 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Expres, Světla páteční noci a v neposlední řadě 42 mě toto velmi potěšilo.Životopisné sportovní drama je opravdu moje krevní skupina.Sandra Bullock svou roli zahrála opravdu skvěle.Jen z mých oblíbených filmů a ještě aby ne. Je to sportovní a pravdivé a to musí nadchnout opravdu každého. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi podaří pustit si film, o kterém toho vím tak málo. Jediné, co jsem vědělje, že dostal Oscara a je o v americkém fotbalu se prosadivším černém klukovi.Tento sport rád nemám a váhal jsem s tímto filmem a moc jsem od něj nečekal. Ale dostal jsem mnoho. Je to moc hezky zahrané, napsané tak akorát, že to nesklouzává ke zbytečnému sentimentu a k tlačení na plyn ve ždímání emocí. Je pravda, že mohli tvůrci ukázat více ze začleňování Michaela do rodiny Touhyů nebo možná i další věci, ale zase by musel být film natažený o dost minut. Takhle má lehce přes dvě hodiny, které utečou a zanechají hezký pocitTo, že tam těch dramatických věcí není mnoho nebo, že nejdou příliš do hloubky mi vůbec nevadí. Možná bych to přirovnal k filmu Báječná sedmička, který je sice o úplně něčem jiném, ale taky je v něm spousta potenciálně dramatických situací a přitom je podáván s lehkostí. A u obou filmů jsem si říkal, kdy se to asi podělá a ono nic a bylo to docela osvěžující. 90%. ()

TeeToTaller 

všechny recenze uživatele

Po skončení mám neuvěřitelně rozporuplné pocity. Předvedené výkony jsou famózní - přes Sandru až po Jae Heada. Navzdory tomu mě děj vtáhnul jen okrajově a pociťuji lehounké zklamání... ()

liBOREC564 

všechny recenze uživatele

Znacne prislazeny pribeh ze ktereho upraveni si nekterych veci primo cisi. Na druhou stranu je po herecke, rezijni i technicke strance dobre zvladnuty. 95% ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, bohužel se tam vyskytovali i nudné pasáže. Sice hrála Sandra Bullock hodně přesvědčivě, ale že by to bylo přímo na oskara? To bych teda neřekl. Příběh je jistě hodně upravený, protože jsem některým scénám vůbec nevěřil a kroutil jsem hlavou, co se to v ději děje. ()

ryhy 

všechny recenze uživatele

Velmi americky dojemné. Hned ,jak začal hrát určitý typ hudby, jsem věděla, že mám preventivně začít brečet. No prostě tragický. Nicméně se mi to z nějakýho důvodu stejně nelíbilo, ani nevim proč :D Pravděpodobně jsem měla nějakou citlivou chvilku, ale podruhé to již vidět nemusím, stačilo. Počkám si na další příběh, který jede podle stejného dojemného scénáře. ()

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama