Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (1 073)

tron 

všechny recenze uživatele

Pozitívny film o rakovine??? Ale áno, dá sa to. Seth Rogen a Joseph Gordon-Levitt sú super dvojka a film má presne taký úžasný scenár, aký čakáte, ale bojíte sa, že ho nikto nie je schopný napísať. Ale je. A to je božské. Scéna, v ktorej ho odvážajú na operačku a on prvý raz stratí nervy (a zošokovaný divák spolu s ním) a uvedomí si, v akej šlamastike sa ocitol, je riadne drsná, horory sa môžu strčiť. Palec hore na jednej aj druhej ruke a potom som prinútil dať palce hore aj najbližšieho psa, ktorý práve v tej chvíli išiel okolo. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

A to je přesně to, co tak miluju. Těšíte se na pohodovou komedii s vaším oblíbeným hercem a dostanete něco, co absolutně nečekáte. Film vás zasáhne neuvěřitelným způsobem a při závěrečných titulcích si musíte říct: "Sakra, neviděla jsem právě teď film roku?" 50/50 je zatím můj nejlepší filmový zážitek tohoto roku. Návaly smíchu i dojetí. Toto téma už jsme viděli tisíckrát, ale já ho nikdy neviděla lépe. Toto není Hollywood, toto je život. Smekám před člověkem, který psal scénář, na debut výborná práce a hlavně jak si přečtete okolnosti vzniku tohoto scénáře, tak si uznání zaslouží ještě více. Nebojte se citového vydírání a ani toho, že půjde pouze o to, udělat si z daného tématu srandu. Je to dokonale vyvážené a 50/50 je tak zcela výstižný název. Joseph se Sethem vytvořili skvělou hereckou dvojici a hlavně Joseph je zde naprosto famózní. Film musíte vidět, silný snímek a velmi inspirující. Jen drobná otázka, co máte proti tomu závěru? Já si například nedovedu představit lepší závěrečnou větu. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Na 50% namixované dramatické momenty, ktoré vyvažuje 50% komediálnych prvkov a vtipných díalógov. Absolutne perfektne naservírovaný mix drámy a komédie, ktorá v celku vyznieva súdržne a fungujúco. Nemám rada príliš vydieračné príbehy, avšak tento slzobôlny námet mal iný filmový rozmer - priateľský, vzťahový, interpersonálny. Som spokojná s celkovým nápadom, hercami, s tempom filmu, rozmerom, až na finále. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, 50/50 v podstate zadnej uzasnej film neni a hodnoceni 84% je docela prehnany. Jenze Levine risknul skombinovat dva docela odlisny zanry a vyslo mu to. Mame tu Rogena, kterej hraje svyho typickyho hulice, hlaskare a magora. A zacatek filmu vypada jako kazda druha sprosta komedie, kde tenhle magor chce pomahat svymu slusnackymu kamaradovi balit zensky. Jenze pak prichazi naprostej obrat a mame tu dojemny drama o boji s rakovinou. Sice se desne hraje na city, Huston v roli lehce hystericky matky je az otravna a po 20 minutach mi byl jasnej konec, jenze v momente, kdy uz by to zaclo bejt nesnesitelny, vzdy nastoupi hlaskujici Rogen a atmosferu lehce uvolni. Nicmene v hlavni roli je Levitt, takze za chvily uz se zase resi ta rakovina, coz on ale nastesti utahne, solidne hraje a zaroven to je sympatak. Normalne bych napsal, ze se neumel reziser rozhodnout, co chce tocit a mozna, ze i v tomhle pripade nevedel, jenze vysledek je fajn mix mezi sprostou komedii a citlivym dramatem, ktery me bavilo od zacatku do konce. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý a povedený filmík, kterému nedali tuzemští distributoři šanci v kinech. Zajímavé že zatímco Sandler nebo Carrey se jako výborní komikové dokáží převtělit i do vážnějších rolí, tak Seth Rogen zůstává stále Seth Rogenem. Při závěru jsem samozřejmě držel palce ... ale neprozradím. Neumím si představit v hlavní roli jiného herce, než Josepha Gordon-Levitta. 75% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 35,0 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 41,1 mil. (NIRO)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama