Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (1 073)

tron 

všechny recenze uživatele

Pozitívny film o rakovine??? Ale áno, dá sa to. Seth Rogen a Joseph Gordon-Levitt sú super dvojka a film má presne taký úžasný scenár, aký čakáte, ale bojíte sa, že ho nikto nie je schopný napísať. Ale je. A to je božské. Scéna, v ktorej ho odvážajú na operačku a on prvý raz stratí nervy (a zošokovaný divák spolu s ním) a uvedomí si, v akej šlamastike sa ocitol, je riadne drsná, horory sa môžu strčiť. Palec hore na jednej aj druhej ruke a potom som prinútil dať palce hore aj najbližšieho psa, ktorý práve v tej chvíli išiel okolo. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Gordon-Lewitt si vybírá v poslední době zajímavé role ve skvělých filmech. Role Adama v 50-50 sem patří také. Téma "rakovina" je podáno neotřele, ne prvoplánově dojímavě vydíracím způsobem. Velkou zásluhu na tom mají i herecké výkony - právě Gordon-Lewitt je výborný ve všech polohách - ať už je naštvaný, vystrašený, nebo snažící se být v pohodě. Osobně se mi i hodně líbila postava matky Anjelicy Huston. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek. Podařilo se mu velmi dobře vystihnout tu hranici mezi vkusně dojímavým a naopak citově vydírajícím filmem. Velkou měrou se na tom podepsal nadhled a humor, se kterým bylo k tématu přistupováno. Škoda, že těch vtipných momentů nebylo ještě více, ale samozřejmě s postupující nemocí by to možná přestalo fungovat (v každém případě by mě nikdy nenapadlo, že se budu jednou upřímně smát tomu, že se někdo zmíní v určité souvislosti o smrti P. Swayzeho; i to o tomto filmu a jeho vyváženosti hodně vypovídá). K dokonalosti má 50/50 vcelku daleko, věci jako důsledky operace, přehnaně hnusné zachování se k ex-přítelkyni či od prvního momentu předvídatelný románek s terapeutkou mi nepřišly úplně zvládnuté, na druhou stranu právě díky vztahu nanejvýš milé doktorky a stejně tak maximálně sympatického pacienta (s tím pohledem na řízení auta si mě, přiznávám, okamžitě získal na svoji stranu :-) ), má snímek jisté kouzlo bez kterého by nebyl tím, čím je. A když se navíc podařil udělat takhle nenásilně otevřený a přitom rozumně ukončený závěr, tak vlastně proč ne, ode mě slušné 4*. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Netradičně začnu komentář k dobrému filmu nedoporučením. Nedoporučuju se na 50/50 dívat ve vlaku. Já se na něj při cestě vlakem díval, ke konci jsem si pěkně tiše zaslzel, a měl jsem co dělat, abych se před cizími cestujícími v kupé nerozevzlykal nahlas. To by bylo potupné :-D. No ale k filmu - všechno dobré. Joseph Gordon-Levitt potvrzuje svoje herecké kvality. Tak trochu je mi líto Bryce Dallas Howard, která si letos ve dvou oscarových nadějích zahrála takové nesnesitelné krávy, že už ji s tímto typem postav budu mít nejspíš navždy spojenou. Ve filmu se míchá spousta emocí, od smutku po radost a veselí, působí to přirozeně a upřímně, žádný kalkul kvůli oceněním. Být to useklé v nejsilnějším momentě chvíli před koncem, jdu na pět hvězd. Nastavovaný závěr velmi pozitivní dojem z filmu ... nechci říct přímo zabíjí, ale snižuje. Bohužel. Nejednoznačnost by filmu s názvem 50/50 jenom prospěla. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka 50/50 vzbudila po svojom uvedení značnú pozornosť, predovšetkým kvôli svojej tematike, podanej v prekvapivo komediálnom balení a kvôli hereckým výkonom hlavných predstaviteľov. Autor scenára Will Reiser vykreslil vlastné trampoty so zákernou chorobou a dočkal sa rady ocenení. Hlavný predstaviteľ Joseph Gordon-Levitt bol za svoj výkon nominovaný na Zlatý glóbus. O vznik snímku sa výrazne zaslúžil Seth Rogen, ktorý bol jedným z producentov a vo filme stelesnil v podstate sám seba. 50/50 je film, ktorý hoci je o rakovine, neočakávajte mnoho drámy. Musím povedať, že film je výborne natočený a naozaj som sa pobavil, hoci téma ako hovorím nie je na smiech, ale oni tvorcovia si s tým tak nejako pohrali a vznikla úplne unikátna snímka. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy jde Adam (Joseph Gordon-Levitt) prvně na chemoterapii, míjí stařenku, která se sotva drží na nohou. Po několika krocích ji však můžeme spatřit, jak se narovná a "zdravě" mizí ze scény. (Shaleman)
  • Ve "special thanks" v titulcích se objeví jméno německého režiséra Uweho Bolla, který se proslavil extrémně levnými a béčkovými adaptacemi videoher. Právě na jeho film Far Cry (2008) se totiž dívá postava Kylea (Seth Rogen) s dívkou z klubu ráno poté, co se s ní vyspí. Boll to produkci povolil zadarmo. (JayZak)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 35,0 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 41,1 mil. (NIRO)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno