Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 222)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mohli bychom prosím přestat zabíjet naše vedoucí?!" ___________ Geniální černá komedie která satiricky dekonstruuje klasická klišé superhrdinského žánru. Boží žánrovka a dnes již kultovní záležitost, ke které se rád nostalgicky vracím. První dvě řady v nichž exceluje (doslova) nesmrtelný Robert Sheehan řady nemaj chybu, zbytek je kvalitativní sešup dolů. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Něco tak extravagantního jsem snad ještě neviděl. V žádném jiném seriálu se nesouloží tak často jako v Misfits (alespoň jsem ještě porno na pokračování neviděl), sprostých slov si divák též užije dosyta, i když se celkem opakují (wanker, cunt, shag, twit, pillock); pořád je to příjemná změna vůči klasické sestavě asshole, son of a bitch a motherfucker důvěrně známé z amerických filmů... První série dost dobrá, i když tam mne celkem vytáčela Tereza Kostková (Sally), ve druhé to však začíná skřípat. Zatímco „ankůl“ Simona jsem měl rád, to jeho namachrované já (mimochodem, proč bydlí u Batmana ve sklepě?) pořád jen chodilo do půl těla svlečené a házelo pohledy á la Daniel Radcliffe. Ne že bych to Danielovi s Rihannou nepřál, ale tahle romantická linie mne nebrala. Ne tedy že by nějaká jiná bodovala víc. Postavy se objevují nanejvýš na jeden díl, provázanost dílů téměř nulová, každý díl, jiná ves. Pro dvojku platí ještě více než pro jedničku, že nebýt Nathana, toho namachrovaného, ukecaného, otravného, ale nesmírně vtipného debílka, není moc o co stát... Trojku jsem původně ani načínat nechtěl. Stalo se však a ten jeden díl mi úplně stačil. Vůbec mne to nezaujalo, nová postava snažící se nahradit Nathana dost zoufalá (ani dvě provedení nestačí) a opět to vypadá, že životnost postav bude velmi malá (dvě nové postavy hned zemřely). To nejlepší na trojce bude zřejmě nultý díl s Nathanem v Las Vegas... Co mne vadilo, byla Kelly překládaná titulkářem do slovenštiny. Se silnými přízvuky to není jednoduché, ale slovenština podle mne není řešením. Podobně jako v případě Hermese z Futuramy, který mluví moravsky, jestli se nepletu... 50% (1. série - 90%, 2. série - 60%, 3. série - 10%) ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dlouho jsem neviděl tak strašně moc "wtfoidní" seriál jako Misfits, and God knows I missed that. Postavy mi zezačátku lezly všechny krkem (hlavně slečna "je jí moc rozumět), ale postupně si mě dostali (ještě aby ne), k tomu musím připočíst zvláštní režii (ovlivněnou rozpočtem ale přesto, jednoduše zvláštní), zajímavou hudbu (čti super), a vůbec - chytlavý a poměrně promyšlený příběh (už jen ty titulky), může mi z toho vyjít něco jiného než seriál který si zaslouží místo v mé top10 ?.) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ ŘADA: Paráda, má to tu správnou míru zábavnosti, díky které odpustíte i drobné lapsy ve scénáři. Postavy jsou sympatičtí sviňáci a schopnosti jsou tak správně omezené, že s nimi často mají víc problémů než užitku, to záporáci (kolik tomu děcku bylo?) jsou až nečekaně správní a slušní. Krví se nešetří, pro fuck se nejde daleko a parádní soundtrack. Sem s dalšími díly. Ještě poděkování jedné speciální osobě, která mi tuhle pecku doporučila... Jsi nejlepší. ;-) DRUHÁ ŘADA: Výborně navazuje na slibně rozjetou jedničku. Příběhy se komplikují a zvraty berou dech. Jen tak dál. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Britský humor mám ráda, ale bože, proč vždycky obsazují tak ošklivé herce? Asi proto, abychom si tu lůzry oblíbily :D Tahle parta je neskutečně rozdílná, ale dokonale k sobě patří! Proto seriál jde tak rychle ke dnu, když se rozpadá.. Nathan byl pičus, který mě svými kecy tak neskutečně sral a proto mě to tak bavilo :) První dvě série super.. Ale došlo mi to až po tom, co Nathan odešel a definitivně to šlo do háje.. Třetí série slušná, čtvrtá stojí za hovno a na pátou se odmítám dívat, abych hodnocení z původních čtyř hvězd nesundala ještě víc.. Simon nejlepší vývoj postavy ever :) ()

Galerie (496)

Zajímavosti (32)

  • Londýnskou čtvrť Thamesmead, kde se seriál odehrává, využil rovněž Stanley Kubrick pro slavné scény ve snímku Mechanický pomeranč (1971). Mnoho interiérů se pak natáčelo v kampusu Brunel University nebo v blízkosti jezera Southmere. (ČSFD)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama