Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 221)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Misfits...pro mě další seriálová legenda, kde jsem první sérii zkouknul prakticky okamžitě a další díly hltal s neskutečným nadšením a faktem, že chci ještě. Může za to především anglická stopáž, tedy šest dílů na sérii, což je přesně tak akorát. Tvůrci tak dokážou z minima vyždímat maximum a člověka to bude bavit. Nebudou chodit kolem horké kaše a pořád tu budou základní otázky zajímavě aktuální. Tak se nestane, že by jeden díl byl o ničem, protože všecky spolu parádně souvisí. Dalším plusem je určitě výběr hudby, kde mě překvapilo to, jak anglická mládež na nějakejch undergroundovejch diskotékách dokáže pařit na perfektní elektronickou muziku současnosti a dýdžejové z kapsy vytahují jména jako Justice, Yuksek nebo Chase and Status. Tady se hned objevuje jedna z otázek, která mi celej ten seriál nedala spát a to ta, ve kterém městě se ten seriál sakra odehrává...vypadá to jako Ukrajina. Což mě ale utvrzuje, že ne vše je tak hezké, jak na první pohled vypadá a i Anglie může mít pre-industriální místa a la východní Evropa. Každopádně to všecko do sebe parádně zapadlo, nehledě na to, že samotní herci jsou naprosto boží. Každej je unikát, každej je zjev ze čtvrtý dimenze, se kterým se každý den nesetkáte ale určitě si každého na první pohled zapamatujete. A co je nejlepší? Že seriál připomíná známější americký seriál Heroes a fantasticky mu utírá kapsy, co se kvalit týče. Jeho plusem je určitě fakt, že veškeré postavy jsou originální a dokážete si je zapamatovat, stejně tak jako samotné díly, protože jich tolik není. To nejlepší na závěr je ale fakt, že celý ten příběh seriálu Misfits není globální...pořád je to jenom příběh šesti parchantů, kterým se zničehonic změnil život. A kupodivu nebyli jediní. Zánik světa do toho tvůrci zatím netahaj a já doufám, že ani tahat nebudou, protože jakmile seriál začne být více globální a bude se tam řešit zánik světa, většinou jde do prdele...jako právě Heroes. Proto tomuhle seriálu uděluju pětihvězdovou dardu. No, i když možná taky proto, že jsem tu první sérii shlédl prakticky v kuse a to každej seriál nedokáže. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po první sezoně: Už od začátku jsem měl na mysli pětihvězdičkové hodnocení, ale i s ním bývám často dosti benevolentní. Takže to upřesňuji: první tři díly bylo za "zábavných" 5* - druhé tři díly jsou za "geniálních" 5* :-). A jsem skutečně zvědav, jak se postavám podaří "malý zádrhel" z posledního dílu vyřešit ;-). EDIT: Druhá série neslevila z nastaveného kvalitativního trendu ani o píď a kromě předposledního "nevánočního" dílu byla možná ještě o kousek lepší. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Misfits" aneb jak to dopadne, když schopnosti nezískají "Hrdinové", ale "Zmetci". Výsledek je sice syrový, vůlgární a občas pořádně úchylný, ale natolik precizně zpracovaný (scénář, kamera, hudba, efekty, uvěřitelné výkony), že ho zkrátka není možné nemilovat. Tedy, alespoň v mém případě.;-) První série: 95%. Předposlední díl slabší, jinak ale naprostá bomba způsobující okamžitou závislost. Druhá série: 70%. Po famózním úvodu přichází citelné zhoršení, za které může především absence děje (jednotlivé epizody k ničemu nesměřují, mohly by existovat samostatně). Třetí série: 60%. Bez Nathana trošku průser, scénář mnohdy nedává - vzhledem ke schopnostem postav - žádný smysl a opět chybí děj. Proč?!? Čtvrtá série: 20%. Totální průser, odchod všech postav, které za něco stály, děj ani nemá cenu zmiňovat, nedokoukáno. Pátá série: X%. Zhlédnutí na 99% nehrozí, víra ve zlepšení nulová. Nejoblíbenější postavy: Nathan, Simon (do svého "přerodu"), Kelly a první trio probačních.:-) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mohli bychom prosím přestat zabíjet naše vedoucí?!" ___________ Geniální černá komedie která satiricky dekonstruuje klasická klišé superhrdinského žánru. Boží žánrovka a dnes již kultovní záležitost, ke které se rád nostalgicky vracím. První dvě řady v nichž exceluje (doslova) nesmrtelný Robert Sheehan řady nemaj chybu, zbytek je kvalitativní sešup dolů. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Perfektni humor. Naprosto a bezpodminecne musim vyzdvihnouti prvni dve rady a predevsim meho velkeho oblibence Nathaniela. Snad jen dve jina dila me dokazi rozesmat tak moc jako tohle a to je zase jiny druh humoru. Proste perfektni. Kellyin prizvuk je naprosto dokonaly a rozesmiva me sam o sobe, nezavisle na tom, co vlastne vubec povi. Druhy muzsky vedouci v poradi byl rozhodne nejlepsim probacnim. Ten me dostaval i do kolen, dokud nezemrel, jak je uz jejich osudem :-D. Treti rada je stale dosti dobra, ikdyz uz ne tak jako prvni dve. Rudy je ovsem postavou vtipnou a obstojnou. Nathan tam ovsem vazne chybi a az ho jednou osobne potkam, kopnu ho do zadku za to, ze odesel. Ctvrtou radu hodnotim po patem dilu, ale musim rict, ze je to zvlastni a tezky ukol ... tezko se to hodnoti, kdyz uz zadna postava neni stejna jako na zacatku. Humor dobry, ikdyz byvalo to take lepsi. Kazdopadne stale uchazejici a divat se budu porad, to je jasna vec. Musim rict, ze Misfits je neco, co me totalne prekvapilo a hlavne me dostali od prvniho dilu. Tleskam! "Save me Barry." :-D :-D ()

Galerie (496)

Zajímavosti (32)

  • Joseph Gilgun (Rudy) má na hrudi vytetovaná číslice 23456 jako památku na svůj čas strávený natáčením seriálu. Každé číslo představuje jednoho z jeho kolegů ze 3. série. (cihlenka)
  • Dabingoví tvůrci chtěli, aby Kelly (Lauren Socha) i v českém znění měla nějaký přízvuk. Rozhodli se proto obsadit do role Terezu Bebarovou, která pochází z Bohumína a ovládá tak ostravský přízvuk. Za tento výkon ji pak diváci nominovali na diváckou cenu Františka Filipovského za dabing. (funhouse)
  • Lauren Socha (Kelly) byla 2. května 2012 odsouzena ke čtyřem měsícům vězení s odkladem na jeden rok za rasově motivovaný útok na taxikáře. Navíc dostala - paradoxně stejně jako v seriálu - 80 hodin veřejně prospěšných prací. Na její odchod ze seriálu to však prý nemělo vliv. (gogos)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama