Reklama

Reklama

Inception: The Cobol Job

  • USA Inception: Motion Comics
Animovaný / Krátkometrážní / Akční
USA, 2010, 15 min

Režie:

Ian Kirby

Scénář:

Jordan Goldberg

Obsahy(1)

Komiksový prolog k filmu INCEPTION, který popisuje jeden z pracovních úkolů Cobba a jeho týmu. Scénář k tomuto krátkometrážnímu snímku napsal Jordan Goldberg a má přímou návaznost na Nolanův filmový hit z roku 2010. (becki_tu)

Recenze (30)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý a po animované stránce celkem nevídaný úvod k výbornému sci-fi. Animace mě celkem zaujala a i když v téhle formě rozpohybovaného komiksu číhají různá úskalí, tak jsem se většinu času dobře bavil. Příběhově sice zbytečné, ale jako prolog na dvd postačující a ještě více podtrhující Zimmerův dokonalý soundtrack. ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Tohle se nepovedlo, grafika nic moc, Animatrix byl lepší a hlavně soundtrack použitej z celovečerního Inceptionu, takže v podstatě nic novýho. Nechápu záměr Kirbyho, aby postavy nemluvily. Jestli tohle má být jakýsi doplněk, tak to beru a proto 2 * prostě jen jako doplněk, nic víc. Člověk o nic nepřijde, pokud to neuvidí. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Animatrixem nebo Riddickem - animovanými prequely na trošku jiné kvalitativní úrovni - mi Cobol Job vychází hodně podprůměrně a levně. To, co se fanoušek filmu z animáku dozví navíc, by se dalo říct jednou větou. Jako bonusový materiál na DVD proč ne, v hodnocení jako samostatného animáku slabota... ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Prequel Inception, který lze nalézt na bonusovém BR. Vizuálně připomíná například herní sérii Wolf among us nebo jiné od Telltale studios V tomto stylu je možné vidět i třeba přepis Watchmen, ale nejlepší dojem to asi nezanechá. Hodnotit proto budu spíš jen zápletku a ta není na kraťas špatná. Končí tam, kde film následně začne a ve zkratce vysvětlil pravidla Nolanovo noření se do snů a čerpání informací z nich. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Rosomak to poměrně trefně popsal. Není to ani ryba ani rak. Je to prostě komiks, který se trochu hýbe nebo animovaný film, který se hýbe málo. Tak jako tak, každé medium vzniká s tím, že má nějaká omezení a nějaké výhody a tento hybrid si z obou vzal to horší. Původní komiks není sám o sobě špatný a moje hodnocení mu nepatří, ale ten si takovou pseudo-animaci nezasloužil. Oproti komiksovým Heroes, kteří byli alespoň pořádně ozvučení a drželi se statického obrazu je to krok zpátly. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama