Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je založen na skutečné události a je o skupince mladých hackerů z Hannoveru (Německo). Koncem 90. let osiřelý Karl Koch investoval své dědictví do koupě bytu a počítače. Jako první věc kterou udělal bylo napojení na bulletin boardy kvůli diskuzi ohledně konspirační teorie z jeho oblíbené novely od R.A. Willsona "Illuminatus", ale zanedlouho se spolu se svým kamarádem Davidem začal nabourávat do vládních a vojenských systémů. Pepe, Karlův dřívější kriminální kamarád přišel na to, že z nabourávání počítačů může být veliký zisk, takže odcestoval do východního Berlína a snaží se kontaktovat KGB. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

magic0 

všechny recenze uživatele

Film je volněji inspirován knihou Kukaččí hnízdo podle které byl natočen původní snímek KGB computer and me. Tento snímek je o dost akčnější a není tak odborně zastřen příkazovou řádkou a hackerstvím. Od začátku filmu na mně dýchla atmosféra 80. let, výborná muzika a skvěle provedený příběh. Kokainové psychózy a další drobné detaily filmu dodávají na správné autentičnosti. Film je založen na pravdivých událostech. No prostě výborné. (28.10.2013) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

K zbláznění miluju Matrix a moc jsem si přál, aby se mu to aspoň trochu podobalo. A z počátku jsem tomu i věřil. Ale tohle byl film o kybernetické špionáži, všechny třiadvacítky a ilumináti tady byli navíc, vůbec nesouviseli s hlavní dějovou linkou, byla to jen zbytečná vata. Žádné dobré úmysly nehrály v jednání ústřední čtveřice žádnou roli, šlo tady jen o prachy. ()

Reklama

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Spíš než film o hackerech je to film o lůzrech co fetují, zevlují a vymýšlí kraviny aniž by jim došlo, že peníze se dají třeba vydělat prací. Jsou filmy o lůzrech které jsou zpracované tak, že to člověka baví sledovat, tohle ale není ten případ, postavy jsou nesympatičtí budižkničemové, kteří mi byli úplně ukradení. A navíc příšerná nuda, prakticky nic se neděje do půlky filmu kde jsem to musel vypnout. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Fascinace číslem 23, prostředí hackerů a skvělý soundtrack. Hackers s Angelinou mám sice o něco radši, ale přesto nemůžu jinak, tenhle zamyšlení hodný kousek si ty čtyři taky zaslouží. Zase jeden německý nadstandard s nejednou humornou vložkou ("Jak to pojmenujeme?" "Roztáhni nohy a skóruj?" "Né, co takhle Trojský kůň?"), nehledě na podařenou dramatickou (konspirační teorie, problémy s drogami a vlastním duševním zdravím). PS: LaSandra a Drsan to k dnešnímu datu ještě nestihli ohodnotit, že by v tom byli Ilumináti? ;) 70% ()

B.e.r.n.y 

všechny recenze uživatele

Poblázněnost knihou, drogy, dluhy, posedlost penězi, minimum spánku, zmatek, nejistota, nedůvěra, závislost, nekontrolovatelnost situace. . . Děj mě dost bavil. Bylo zajímavé sledovat postupný vývoj hlavního hrdiny z typického teenagera na drogami zhuntovanou trosku téměř bez přátel. Hudba to celé krásně podmazává. 87% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Budova ve filmu patřící sovětské ambasádě je ve skutečnosti ambasádou České republiky v Berlíně. (Mara97)

Reklama

Reklama