Reklama

Reklama

Animatrix: Světový rekord

  • USA The Animatrix: World Record (více)

Obsahy(1)

SVETOVÝ REKORD je príbehom bežca Dana Davisa, ktorému nebol po pozitívnom dopingovom teste uznaný nový svetový rekord. Teraz sa rozhodne očistiť svoje meno v ďalšom závode, ale tentokrát sa priblíži k inej bájnej méte - oslobodeniu sa z Matrixu... (Avathar)

Recenze (92)

Gemini 

všechny recenze uživatele

V mém soukromém hodnocení jednotlivých Animatrixů má The World Record vyhrazena superlativa "nejpropracovanější" (scénáristicky) a "nejextravagantnější" (výtvarně). Bohužel vám neprozradím, proč tomu tak je, protože bych za a) prozradil skvělý příběh a b) vizuální stránka je nepopsatelná. A pokud už jste World Record viděli, možná mě chápete... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animací, ale i tématem nejvíce odlišný díl oproti ostatním. Je možné dostat se z Matrixu i jinak, než pomocí sledovací pilulky a několika pomocníků s brýlemi? Je člověk ve svém potenciálu schopen překonat všechny umělé bariéry? A jakou oběť dokáže položit sportovec za překonání těchto nejzazších hranic? Velmi silné. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Šiesty diel rozmanitej a podmanivej zmesi krátkych filmov zo sveta Matrixu, nazvanej The Animatrix. Výtvarný štýl je síce opäť raz veľmi osobitý, ale tentokrát mi až tak veľmi nesadol. Príbeh je však celkom zaujímavý, tajuplný, obzvlášť pôsobivé je to prebúdzanie hlavného hrdinu v cieľovej rovinke. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Povídka o nekonečné síle lidské vůle, o nezkrotitelné touze překračovat bariéry, žel i o destruktivní síle otupující lidský smysl a schopnosti. Sugestivní animace nutí nahlížet na celý příběh jiným zrakem, zve jakoby do jiného světa kam vstoupí jen ti, co mají fantasii. I když je ta ohromná vůle občas zlomena, vždy bude mít člověk dost síly aby znovu povstal a branil se tyranii, leč často zaplatí svým životem. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

I když je tento díl poněkud odlišný, svou myšlenkou je výborný. Vybičovat se k takovému výkonu, kdy neurotické synapse nezvládnou neočekávaný nápor a vy se probudíte. V Matrixu. Ať je to tak, či jinak, Animatrix jsem poprvé viděl v roce 2003, podruhé nyní a pouze tato epizodka, mi utkvěla v paměti. Proč, to netuším, ale už proto za mě plný počet. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama