Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (77)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se tak trochu zamiloval. Seriálu Mob City jsem si všiml již před pár roky, ale říkal jsem si, že to nebude nic moc. Protože jsem měl chuť na seriál a ještě k tomu mafiánský, tak jsem si ho pustil. Frank Darabont je prostě umělec. On umí natočit opravdu skvělý film, ale vůbec mu nevadí, jaký žánr to má být. Prostě mistr ve svém oboru. Mob City se může pyšnit zejména skvělou dobovou atmosférou, která na vás dýchá v každém okamžiku. Ať jsou to kulisy, nebo i móda tehdejší doby. V některých chvílích mě opravdu zamrazilo. Očekával jsem podaný příběh o Cohenovi, místo toho jsem dostal děj v hlavní roli s Benny Siegelem. A za to jsem jen rád. O Siegelovi jsem doposud vlastně ani nevěděl, tak bylo zajímavé vidět, jaký byl člověk (moc dobrý teda ne) a co vlastně v mafiánském podsvětí dokázal. Přestřelky jsou brilantní, takové neuhlazené, ale na mě působily nesmírně realistickým dojmem. Dále musím pochválit samozřejmě Bernthala, ale hlavně Kneppera. Ten člověk může hrát opravdu jen gangstera. Závěrečné odstranění Siegela bylo třešničkou na dortu tohoto seriálu. Mob City jasně dokazuje, že televizní tvorba může někdy předčit i celovečerní snímky. Jen mě mrzí, že se nedočkáme dalších sérií. Pro mě je seriál ode dneška srdcovka. Za mě dávám 91 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra je navozena dokonale a to jak vizuálně, tak hudebně. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že kdyby bylo Mob City zpracováno jako celovečerní film, udělali by tvůrci lépe. Ačkoli má první série (a další nebude) pouhopouhých 6 epizod, tempo seriálu je děsně uondané. Sem tam mě z usínání vytrhla nějaká efektní scéna, ale děj není natolik nosný a propracovaný, aby utáhl 6 epizod. Nějaké to napětí a silnější sžití s postavami chybí úplně a to i navzdory tomu, že je herecké obsazení vyloženě skvostné. Tentokrát však až moc vítězí forma nad obsahem. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo miluje staré noiry a nové retro krimi filmy zasazené do 20. - 50. let je tohle velice příjemná podívaná. Po prvních dvou dílech jsem měl téměř pětihvězdičkové pocity, ale bohužel ty další čtyři na mě už tolik nezapůsobily. Nicméně i tak jsem si Mob City oblíbil a lituju, že už nedojde na druhou sérii. Z herců samozřejmě nejvíce kraloval Robert Knepper, kterého jsem předtím vídával v Prison Breaku. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Pilotný diel je strašná slabota. Som zvedavý, čo prinesú ďalšie časti. // Po štvrtej časti hodnotím troma hviezdami. Zatiaľ je to docela nuda. // Piatou a šiestou časťou sa to citeľne zlepšilo. Spestrila to najmä postava Meyera Lanskyho, scéna v savehouse a odhalenie širších súvislostí a rozrastanie príbehu. Ak bude druhá séria pokračovať v tomto tempe, tak sa neubránim zvýšeniu hodnotenia. Zatiaľ 7/10 ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

výborný zážitek, skvěle pojaté retro, výborná retro hudba a celkově ten nádech je fajn. Výborná noir gangsterka se skvělými herci, sice se v tom ze začátku při tom kvantum postav a jmen trochu ztrácíte, ale později vše začne dávat smysl. Za mě rozhodně jedna z nejlepších rolí Jona Bernthala, tyhle role mu sedí. Výborné, já jsem spokojenej a ani nevim, zda je škoda, že není druhá řada, která by to mohla pohnojit ()

Galerie (683)

Zajímavosti (10)

  • Detektiv Joe Teague, kterého ztvárnil Jon Bernthal, je seržant, který bojoval v pacifiku během druhé světové války, konkrétně na Guadalcanalu. Herec si zahrál také v sériálu Pacific (od r. 2010), kde ztvárnil seržanta, který rovněž bojoval na Guadalcanalu. (Lucasion)
  • Snímek se stejnojmennou počítačovou hrou nic společného nemá, byl natočen na motivy literární předlohy „L.A. Noir: The Struggle For The Soul Of America's Most Seductive City“ od Johna Buntina. (starblade)
  • Jednou z dôležitých postáv v seriáli je Mickey Cohen, ktorého stvárnil herec Jeremy Luke. Nie je však jediným predstaviteľom tohto známeho gangstra, ktorý sa v Mob City objavil. Tým druhým je predstaviteľ iného mafiána, herec Patrick Fischler, ktorý Cohenovi poskytol vlastnú podobu a hlas v hre "L.A. Noire". Zaujímavosťou pritom je, že pôvodný názov seriálu mal byť L.A. Noir. Obaja herci sa dokonca stretli aj v spoločnej scéne. (M.a.t.t.)

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama