Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

tahit 

všechny recenze uživatele

Na začátku by se slušelo napsat, že jakákoliv podobnost s reálnou postavou Leonarda da Vinci má do věrohodnosti hodně daleko. Historická fikce je honosná fantasy pohádka vyvažovaná skvělostí digitálních efektů a nadupaná spoustou akčních scén. Jak vidno, Leonardo da Vinci zde vyniká mužným šarmem a srdcervoucím story à la Hollywood. Jinými slovy, je to takový chytlavý fajn guláš fiktivních ingrediencí v proměnlivém tempu, nicméně jednoznačně řemeslně na výši. Tak producenti tu opravdu na ničem nešetřili. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Ne, tohle není vážně pro mě. Stejně jako mě neoslovila drtivá většina moderních historických seriálů s důrazem na intriky a se, nechytil se u mě ani můj oblíbenec Leonardo. Show sice nabízí dostatek originality proto, aby vykouzlila úsměv na tváři, nicméně v ostatních momentech se zvrhává k laciné kopírce a sebestřednému nic neříkajícímu blastu. Navíc to zpracování nebostojí ani v porovnání s kteroukoliv epizodou dvojkové série Assasins Creed. Takže po pilotu za rovných padesát. Dám tomu možná ještě časem šanci pokud se seriál chytne, avšak je mi jasné, že si své diváctvo tahle sonda do pseudohistorie najde. ()

Reklama

esopesokeso

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 4 diely, pozerať sa (ešte) trochu na to dá ale......Tak trocha som sa tešil na historicku dobrodružnú drámu, že sa dozviem niečo nové o Leonardovi Da Vinci, niečo čo je zaznamenané v archívov, prípadne by som aj akceptoval nejaku tú úpravu v prospech zábavy, kde by nám podsúvali myšlienku v zmysle: Takto to mohlo byť.Ale nie, scénar je napísany " z pera slávneho Davida S. Goyera", ktorý má prsty aj v sračkoidnom Ghost Rider 2, ktorý ma kedysi tak rozhorčil, že som okamžite Nicholasa Cagea vypratal z obľúbených hercoch a dosadil som tam miesto neho Barta the Beara.Leonarda tu zobrazujú ako heteráka, ktorý vynikajúco šermuje obidvoma rukami a má podľa všetkého aj špirituálne vlastnosti.Seriál sa snaží vykradnúť z časti Dana Browna, trocha zo Sherlocka Holmesa no a to " pero slávneho Davida S. Goyera" dodáva tomu aj šmrnc debilnosti bez možnosti prirodzenej psychologie postáv.Ak chcete nejaký historicky seriál s intrigami a nechcete sa pri pozeraní cítiť ako decko, tak siahnite po Borgias. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Pilot nám zatím ukázal Da Vinciho jako smažku a obouruč šermíře s nadáním spíše pro kouzla, který jako dospělý jinoch dělá stále kejkle ve Verrocchiově dílně...Taková pohádková renesanční verze Merlina, co v mládí zabloudil k madoně ve skalách, potřeboval by psychoanalýzu a rovnou by se vrhl na portrét medicejské milenky...Co by jeden čekal od Goyera, který má na svědomí dubový kolík do srdce třetího Blada...A nemusíte být ani kunsthistorik...Více vidět a vědět netřeba... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První díl vypadal strašně odpudivě, co se efektů týče, pak se to zlepšilo a tím bych efekty nechal na pokoji. Příběhově rozporuplné, po historické stránce strašná blbost, lepší díly se střídají s horšími, lepší zápletky doplňují horší. Ovšem hudba je výborná, obsazení výborné (Tom Riley a Alexander Siddig), postavy naprosto dokonale napsané a díl od dílu se to zlepšuje a mě to baví čím dál víc (i když DaVinciho homohrátky a píchání prasete by se opakovat nemuseli). Vizuálně je to velmi působivé, výprava je bohatá, jen ty košile by mohli nosit trochu více zaplé, chlapské hrudníky mě totiž vůbec nezajímají. Jinak je to ale kvalitní seriál, který se rozhodně nemá za co stydět, je tam dost zvratů, postavy se bohatě vyvíjejí, hrdinové a padouši nejsou tak průhlední, jak by se mohlo zdát a je to celé velmi nepředvídatelné a za to je rozhodně další velké plus... Mě to baví a rozhodně budu sledovat dál, je jen málo tak kvalitních "historických" seriálů. A o historickou přesnost v těchto seriálech nikdy nešlo, takže (i když je to tady už moc sci-fi, nevadí to, ale občas naštve). Po prvních pěti dílech za 80% a vyvíjí se to moc dobře... ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama