Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (188)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Ne, tohle není vážně pro mě. Stejně jako mě neoslovila drtivá většina moderních historických seriálů s důrazem na intriky a se, nechytil se u mě ani můj oblíbenec Leonardo. Show sice nabízí dostatek originality proto, aby vykouzlila úsměv na tváři, nicméně v ostatních momentech se zvrhává k laciné kopírce a sebestřednému nic neříkajícímu blastu. Navíc to zpracování nebostojí ani v porovnání s kteroukoliv epizodou dvojkové série Assasins Creed. Takže po pilotu za rovných padesát. Dám tomu možná ještě časem šanci pokud se seriál chytne, avšak je mi jasné, že si své diváctvo tahle sonda do pseudohistorie najde. ()

Murphy722 

všechny recenze uživatele

Výsměch historie, nabubřelá manýra. Uvidíme jaké budou další díly, ale první hodnotím **. Da Vinci by America - Hezounek, nagelované číro, heterosexuál, ještě ke všemu vegetarián, feťák ujíždějící si na opiu. No je mi líto těch lidí, kteří se na to podívají a budou ve lži žít tím, že to tak skutečně bylo! A největší hlína je ta, že ve Verocchiově ateliéru je obrovská hlava David od Michelangela, který na Piaza della Signoria ještě nestál!!! ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Renesančný úlet so slušnou porciou mystiky. Celkom chytľavý v rámci historických faktov a ich prispôsobenia do komerčného seriálu. Da Vinci je tu viac humorná  postava ako by ste čakali a ak si nato zvyknete, budete spokojný. Musia vám sadnúť prvé epizody, inak neverím že to dopozeráte do konca. Prvá séria sa od druhej dosť líši. Štýlom rozprávania aj lokalítami kde sa nachádzame. Príbeh bol akčnejši a začalo sa viac ulietať v rámci fantázie. Blake Ritson je suverénne najlepšia postava celého seriálu, no celkovo ku kastingu nemám zlého slova. Výprava mohla byť lepšia, občas pôsobila lacno a niektoré dejové odbočky ma nebavili. Po vzhliadnutí tretej a bohužial poslednej série, som ale nadmieru spokojný. Hravo prekonala svojich dvoch predchodcov a zavŕšenie bolo dokonalé. 1. séria 7/10 - 2. séria 6/10 - 3. séria 9/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Chybí mi v popisu žánr mysteriózní / fantasy, protože s historií tohle moc společného nemá. Pár postav je reálných, obecné obrysy dějinných událostí plus mínus taky, ale zbytek je čistá fikce a autorská licence. V principu nemám nic proti. Prostředí renesanční Florencie je hodně zajímavé samo o sobě a se správně paranoidní zápletkou by to byla bomba. Byla, protože tenhle projekt rozhodně dokonalý není. Ve všem se najdou malé chybičky. Od trochu lacinějšího vizuálu, přes občas otravně sebestředného hrdinu v hlavní roli, až po za uši přitaženou mytologii. Bohužel od druhé série je dál je to už úplná fantasmagorie a třetí jsem radši úplně vynechal. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Americká kabelová televize STARZ se po veleúspěšné originální sérii o Spartakovi pokouší navázat na Spartakův úspěch dalším původním seriálem, který je podobně laděn. S historií moc podobnosti nečekejte, místo stárnoucího fousatého Da Vinciho čekejte moderního mladého nagelovaného "týpka", kterému nechybí jak úžasné vize a originální nápady ani přítomnost krásných žen. Seriál opět staví na intrikách mezi mocnými italskými rody a církví, které bojují o moc. Ne tak kvalitní jako Řím nebo The Borgias ale přesto koukatelné. Jistě si své publikum najde. Po první sérii Verdikt: 3* a 70 %. Řekl bych, že druhá série je snad lepší míněno napínavější a možná propracovanější než první série. Hlavně intriky jsou tu jakoby lepší. Je tu více poodhaleno, první série byla pouhým rozjezdem a uvedením postav. Těším se na třetí sérii. Byl jsem spokojen. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno