Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 2
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (244)

Cedr 

všechny recenze uživatele

/Moc povedená adaptace se skvělým lookem, nezastavitelným tempem (aspoň do té doby než nastoupí tuna roztahaných flashbacků) a povedenou akcí, která si opravdu nebere servítky. Krom tragicky prkenné Marthy Higareda fajnové obsazení. V závěru to kapku ztrácí dech, nicméně akce a solidní story pozornost plně udrží. 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ MU ZEMŘELA PRINCEZNA, VENKOVAN VANDROVAL PO SVĚTĚ. ZTRATIL SE V BEZNADĚJI. JEDNOHO DNE NARAZIL NA NESMRTELNÉHO, KTERÝ MU ŘEKL, ŽE JEHO PRINCEZNU UNESLI, ŽE BYLA ZAKLETA. TAKŽE TEĎ JI HLEDÁ PO VŠECH MOŽNÝCH SVĚTECH, PROTOŽE NĚKDE, KDE JE UKRYTÁ POD ZMRZLÝM SKLEM A HUSTÝMI KEŘI PLNÝMI TRNÍ, SPÍ A ČEKÁ, AŽ JI PROBUDÍ. A JEDNOHO DNE SE MU JI NEPOCHYBNĚ PODAŘÍ NALÉZT…“ /// Dlouho nevím, co si vo tom mám myslet. Svět ovládaj nejmodernější technologie a lidi mněněj pouzdra i ksichty jak osoba s obsedantní kompulzivní poruchou fusky. V každým díle trochu akce, ale jinak exhibicionistický představení technologií ve světě bez sluníčka. Možná až moc kýčovitejch obrázků… nevadí, neruší – jen konstatuju. Nestříkal jsem z toho do trenek. Technická stránka parádní, ale jakoby šlo hlavně vo ní. Šejkspírovský finále (po spoustě akce) už jen dokazuje, že Netflix umí seriály líp než filmy. Ale… no prostě nemusím se udělat ze všeho… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Šukám s Windowsama (? … neříkali…). 2.) Mám robotickou ruku (a šetřím na čuráka). 3.) Thx za titule „lukascoolarik“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Altered Carbon je jedno z nejočekávanějších sci-fi letošního roku a o tom, že nepůjde o žádný z řady levných pokusů, svědčí i to, že si ho do své stáje vybral právě Netflix. Je to už pár měsíců, co jsem viděl první trailer, ale pamatuju si, že hned po něm jsem si seriál poznamenal a rozhodně ho chtěl vidět. A ten den je konečně tady. Sci-fi mě baví a tohle přichází se slibným námětem. Navíc jsou hlavní role zajímavě obsazeny, takže jsem se nebál toho, že by mě to nezaujalo. A skutečně, jen těžko jsem hledal něco, co by mě na tom nebavilo. Tempo bylo trochu pomalejším, ale podle mě fungovalo na výbornou a akce se s putováním hrdiny za pravdou střídá parádně. A i věci, kterým se nedostalo hned na úvod dostatečného vysvětlení jsou později napraveny. Altered Carbon nabízí spoustu toho, co mě baví. Díky tomu, že se jedná o Netflix, tak jsem si mohl první řadu užít podle vlastního tempa. Největší chválu si zaslouží Joel Kinnaman, ten jako obvykle hraje skvěle a baví mě. Příjemný bonusem pak je, že dal seriál vzpomenout na spoustu filmů, mezi kterými samozřejmě vede Blade Runner. Za mě tedy rozhodně ano a pokud vás takové věci baví, Altered Carbon by neměl uniknout vaší pozornosti. Já osobně si myslím, že půjde o jeden z nejlepších seriálu roku 2018… 2. série Tak nevím, co přesně se nepovedlo, ale druhá série mě prostě nebavila tolik, jak jsem čekal. Anthony Mackie se mi sice nezdál jako problém, ale jeho Takeshi Kovacs mě nedokázal vtáhnout tolik. A bohužel nikdo z nových postav mu nedokázal pomoci. Jediným světlým bodem byl Poe, ale ani ten to nezvládal zachránit. Věci, které bodovaly v první řadě se nějak vytratily a celkově ta akce vypadá hůř provedená a je mnohem méně přehledná. Vím, že Altered Carbon ten příběh na výměně těl postavil a od začátku bylo jasné, že to tak bude, ale nečekal jsem, že mu ty změny až tolik ublíží. O první řadě jsem psal jako o jednom z nejlepších seriálů 2018, o druhé řadě budu psát jako o jednom z největších zklamání 2020. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Blade Runner pro lidi, co milují cyberpunk, ale Blade Runner jim přišel pomalý. Je to kompilát všeho dobrého, co cyberpunk nabízí, řádově chytřejší než lobotomistický remake Ghost in the Shell a vizuálně mnohem zajímavější než Bright. Svět seriálu v první chvíli působí přeplácaně a nesmyslně, ale čím déle v něm jste, tím víc je vidět, že všechno souvisí se vším a hraje to dohromady (modří vědí, ale: návštěva babičky od Ortegové, wow!). Seriál se postupně zlepšuje, poslední dva díly mi připady stejně super jako většina a moc nechápu rozladění jiných recenzentů. Příběh je super, twisty na konci tak akorát chytré a ne moc přepálené, všechno se smysluplně uzavře a zanechá to pocit: "Wow, to bylo super!" a připitomělý úsměv na tváři. Aktualizuju TOP 10 seriálů a dávám tomu 9 Williamů Gibsonů z 10. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Velice poutavá sci-fi podívaná, jehož svět vás bude bavit a zajímat. O nahá těla, akční scény a zlomové momenty zde není nouze. Až jsem se občas trochu už v tom motala, ale finále vás vymotá. Zdevastovaná lidská povaha je místy krásně vyobrazena a i k postavám si dokážete najít nějaký vztah. I když osobně si nejvíc budu jako highlight pamatovat růžový batůžek, co nás celou dobu provázel. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Joel Kinnaman, představitel hlavního hrdiny Takeshiho Kovacse, musel strávit každé ráno 90 minut v maskérně, aby maskéři zakryli jeho tetování na těle. (Tomas_TM)
  • Důvod, proč se nesmrtelným zbohatlíkům říká „Meths“, je odkazem na Methuselaha, který byl podle biblické pověsti nesmrtelným. (UncleMorty)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama