Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 5
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Jako pocta původní trilogii to funguje dobře. Jako nový příběh už podstatně méně. Žádná z nových postav mi příliš nepřirostla k srdci. Jsou to stále hvězdné války s pěkným vizuálem a slušnou akcí, ale úžas z daleké galaxie už tu prostě není. Ale pro fanouška stále ucházející díl. ()

crard 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, proč? Asi kvůli penězům, jinak tento film nemá žádný smysl. Dobře natočeno, dobré kulisy to ano, ale příběh prakticky kopírující díly I a II .... jako fanda STAR WARS jsem hluboce zklamán. ()

Reenergy 

všechny recenze uživatele

Epické pokračování. Mělo to všechno co od Star Wars čekám a i něco navíc (možná bohužel, jen kvůli tomu, že to byla má oblíbená postava). Kdybych si měl opravdu rýpnout, tak to bylo dle mého moc krátké a nebylo zde moc času na prozkoumání toho krásného "vesmíru" ()

Felagund 

všechny recenze uživatele

Je to výborné, mnoho odkazů na původní sérii, ale přeci jenom hlavní záporná postava není co bývala a zůstal mi potom takový nijaký pocit. Uvidím až to někdy v klidu zhlédnu znovu. ()

Chadzi 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím...tak rozporuplné pocity jsem z filmu dlouho neměl, ale více zatím převažuje zápor... No uvidíme po druhé projekci, pak k tomu snad něco více napíšu. ()

Robajz 

všechny recenze uživatele

Není to tam, asi nejvetsi problem mam s castingem. Vsichni mlady, trosku to pripomina Hunger Games. New Order jsou vsichni pod 30 :-( v hudbe neni zadne nosne tema, co si clovek zapamatuje. A navic spoustu veci tam nedava naprosto smysl. Mam pocity jako z nastavovane kase :-(. Vubec to neni dotazene, vsechny napady, dej, i to kdyz nekdo umre, ja vam vlastne jedno. Nicmene remeslo je tam skvele. Ale o tom to bohuzel neni, takhle je to jen prehlidka dobreho remesla. ()

JaryKury 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, ze budu hodnotit zatim co mam film pevne zavrtany tam nekde hluboko pod kuzi a vyvolava mi z pod ni peknou husi kuzi. Nebudu zatajovat, ze tak trochu, ale hezky vykrada Imperium vraci uder. I presto je svuj s nekdy necekanymi zvraty, nekdy s hodne cekatelnymi. Ma vse hezke co mam mit, silnou nostalgii, kdyz jsem vyrustal s dily 4-6 a po te 1-3 a vse co k tomu patrilo proste tady je a pomalu se probouzi jako sila. Necekal jsem az tak dobry kousek, uklidnovalo me jmeno Abrams a nasi stari znami. K tomu trochu strachu z novych postav, ktere funguji na jednicku a rychle si na ne clovek zvykne. Srdcerivne pohledy mokrych oci, silne vzpominky a zdrcujici pritomnost a budoucnost pritom tak daleko. Huceni v sale pri nastupu C3-PO, synek na temne strane, probouzejici sila v hezke mlade slecne, stari znami, kteri se vlastne vubec nezmenili jen zestarli a novi, kteri dokazou pobavit. Vse funguje a Abrams dokazal nadherne a kvalitne navazat na Lucasova miminka o ktere takovou dobu pecoval. Vizualne mistrne zmaknute. Klobouk dolu, rozcvicka na Star Treku nese ovoce, a v neposledni rade i za boj svetelnych mecu ve snehu davam 90% ()

wewrka 

všechny recenze uživatele

No, zklamání, většinu zápletek odhadnete ještě doma, nemá napětí, zvrat je to šíleně předvídatelné. Jsem ospalej a utahanej a nebavilo mě to, ... že jsem šel na půlnoční ... ()

Martin96 

všechny recenze uživatele

Nostalgické, někdy možná až příliš opakující již viděné situace, ale to vůbec nevadí. Vše působí velmi osvěžujím dojmem. Svižné, vtipné a především to má dobře napsané postavy. Nemá to atmosféru ani původní, ani nové trilogie. Je to zase něco jiného. A já se královský bavil. Že děj se dá předvídat? A kde nebyl v předešlých šesti epizodach předvídatelný?! Trochu mě zklamal konec. Tím, že nastal tak brzy a zanechal ve mně takových otázek. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme stejný film? Protože já si nejsem jistý. Ano, je to hezké. Ano, všechno vypadá dobře... ALE, kdyby to nebylo starwars, tak to okamžitě končí v propadlišti dějin. "SPOILERY" Takových rozházených nelogických blbostí. Proč se rebelové pořád nazývají rebelové, když už není proti čemu rebelovat? Proč, když vyhráli, tak za 20 let mají jen 20 X-wingů, kde jsou B-wingy, A-wingy, kde je fleet rebelů. To vše dali republice? Té republice která se očividně skládá ze 4 planet A na kterých se nacházela veškerá flotila... WHAU, to bylo vážně něco. Jak sakra ten chlápek přežil, sám, v poušti, se pak jen tak dostal pryč na rebelskou základnu, pohodička. Jak? Nevím. Můžeš mi říct jak si přišla k tomu meči? Můžu, ale neudělám to... Místo hvězdy smrti máme planetu smrti, která POZOR, opět má achilovu patu, kterou opět vyřeší nálet X-wingu (tentokrát bez Y-wingů, to kdyby vás napadlo, že na bombardovací nálet by se měly vzít bombardéry). Zdá se, že takhle to funguje vždycky, pošlem na ně X-wingy a budem se modlit k FORCE, ta to vyřeší... Proč zabijácké chobotnice vše likvidovali na potkání, aby poté popadli hlavní charakter a... A NIC. A TÁHLI HO PŘES CELOU LOĎ NEVÍM KAM, PROTOŽE SI CHOBOTNICE UVĚDOMILA, ŽE CHARAKTER MÁ PLOT ARMOR A STYDĚLA SE HO JEN TAK PUSTIT. Robotí gagy..., pár dobrých, ale to jsem se taky mohl podívat na Wallyho... Mohl bych asi jet do nekonečna, ale což, whatever. Proč dvě hvězdy? Chewie byl super a choval se jako charakter. A celkovej look filmu a hezké armory a chromování co dostal first order. Jen dodatek: Na konci, jsem se musel už smát, emotivní scéna hadr: Tady máš meč, teach me senpai... KEY -_- ()

Elleannor 

všechny recenze uživatele

Nové Star Wars neurazí, ale ani pořádně nenadchne. Přestože má film dobrý spád a sympatickou hlavní trojici nových hrdinů, snaží se spíše zavděčit současným fanouškům než jít svou vlastní cestou. Chyba? V podání Abramse jak kdy. Děj je sice vcelku průhledný, ale v rámci celé série a všech možných očekávání mu toho ani moc nezbylo a musím uznat, že jsem si ony průhledné momenty užila i tak. Sečteno a podtrženo jde o příjemný atmosferický zážitek (premiéra) a určitě se na tento nový příspěvek do vesmírné ságy podívám znovu. (Osobně bych nejraději J.J.ovi strhla ještě jednu hvězdičku za všechny scény, kdy záporákovi sundal helmu, ale protože je zbytek obsazení vskutku podařený, vyslouží si Kylo Ren pouze závorku) ()

Arany 

všechny recenze uživatele

Film to byl na kvalitativně nejlepší úrovni, problém je ale v tom, že jsem od něj čekal něco jiného, ale to je asi můj problém. Chybělo mi trochu z té nové, ehm vlastně střední trilogie, trochu politiky a globálnosti. O nové republice jsme se dozvěděli velmi málo a celý příběh se odehrával za její hranicí. Příběh není nejoriginálnější a mnoho zvratů se v něm neděje, ale to se nedělo ani v A New Hope, zvraty přijdou až ve dvojce. Z filmařského hlediska mě trochu zklamala jen hudba, která je s porovnáním s předchozími filmy nevýrazná. ()

Radim98 

všechny recenze uživatele

Nová epizoda je pořád filmově velký nadstandart, ve svém vlastním světě Hvězdných válek ovšem hluboko pod průměr. Je několik věcí, které poslaly tenhle film ne o jeden, ale minimálně o dva stupně níž, než celý předchozí vesmír Star Wars. První z nich je dle mého názoru hodně nepovedený casting. Kromě starých tváří a Daisy Ridley se nepovedlo prakticky vůbec nic, nejvíce zklamání hned po Boyegovi, který to absolutně nedává a nemá na to, aby utáhnul stěžejní postavu takhle rozsáhlé ságy, přinesl hlavně záporák Adam "Kylo Ren" Driver. Jeho hraní totiž fungovalo jen do doby, než sundal masku. Asi to nejhorší, co se může stát, když poprvé odhalíte ve filmu ultimátního záporáka je, že několik lidí v kině spontánně vyprskne smíchy. Včetně mě. Druhá věc jsou tak zřejmé tendenční profily hlavních postav-máme tu zcela nutně ženu a černocha, protože tu prostě ještě v hlavních rolích nebyli. Z mé strany se nejedná o žádný šovinismus či jinou nesnášenlivost-co mi vadí je nepopiratelná vynucenost, které padá za oběť samotný film. Scénář je celkově slabší, ale pořád se s tím dá pracovat, problém je, že film sám se po vzoru drtivé většiny dnešní hollywoodské produkce vůbec nebere vážně a sklouzává místy k frašce-ke Star Wars neodmyslitelně patří vtipné momenty, ale tady je jich prostě moc a nejsou adekvátně vyváženy scénami, ze kterých by mrazilo, což dokonale ničí dojem a atmosféru, jež se kolem galaxie předaleko odsud v průběhu let utvořila. Celý příběh se také odehrává na směšně malém prostoru a zápletka je dokonale čitelná když ne 30, tak alespoň 15 minut dopředu v podstatě v kterémkoli bodě filmu. O přehnané podobnosti s předchozími díly netřeba mluvit, co hůř, skoro to vypadá, že máme být v podstatě jen svědky remaku původních tří epizod v novém kabátu pro mladší a, soudě dle reakcí, mnohem méně náročnou popcornovou generaci. Pokud nová trilogie skončí "neočekávaným zvratem" postavy Kylo Rena, kdy v poslední vteřině zavrhne temnou stranu a zasadí jí rozhodující úder, rozpláču se. ()

Cudlicek 

všechny recenze uživatele

Za mě zatím 5* než to uvidím znovu a pořádně se nad tím zamyslím. Ať už jsou JJovi motivy jakékoliv, rozhodl se držet původního tónu ságy a ono to funguje, není to otřepané a i narážky na předchozí díly většinou nepůsobí moc kýčovitě. Ústřední dvojici to perfektně klape a sami by dokázali utáhnout celý film. Ford už je jen taková třešnička na dortu, i když jeho věk už je na něm taky znát. Jediné co mi na filmu trochu vydilo byla neustálá snaha nacpat do každé scény nějakou vtipnou repliku. V první cca hodině filmu už to začíná být otravné, potom už si naštěstí děj vyžaduje trochu vážnější tón. ()

Krystian 

všechny recenze uživatele

Byl jsem v šoku. Nečekal jsem od toho totiž o nic víc, než americkou, efekty přeplácanou, slátaninu a pletl jsem se. ANO, je tam vidět podpis Diznyho a pár věcí mě tam trochu mrzelo. (Proč je všem hlavním hrdinům okolo patnácti? Proč Sithský lord vypadá jak Bílý skřet z Hobbita? Proč, nezabiju člověka, který se mě snažil zabít, když mám možnost? Proč umí šermovat se světelným mečem na vysoké úrovni všichni, krom Sithského učedníka? :D ) Ale celkový dojem byl přece jenom kladný. Hudba skvělá, příběh pěkný, herecké obsazený zajímavé (měla ta holka britský přízvuk? :D ) a jedna jediná věc mě děsí. Vynechali velkou část příběhu, budou točit prequel? Protože pokud jo, tak se v řazení epizod už nevyzná ani prase. (Aneb 4,5,6,1,2,3,9,8 :D ) ()

D503 

všechny recenze uživatele

Když během půlnoční projekce Hvězdných válek mám husí kůži akorát u traileru na Batman v Superman tak asi něco není v pořádku. Všechno se nese v duchu "hlavně nenaštvat hardcore fanoušky první trilogie" takže se pořád geekovsky pomrkává na všechny strany ale nových věcí je tady prostě málo. Všechna nostalgie nacpaná do traileru se během těch dvou hodin úplně rozředí a kvůli tomu nakonec docela vyšumí i samotné finále. Ale díky naprosto úžasnému obsazení nových postav nemůžu říct, že jsem zklamaný, jen jsem čekal mnohem víc emoci, obzvlášť v případě takového sci-fi klenotu. ()

platzman 

všechny recenze uživatele

Až moc na jistotu.. V podstatě přeskádané 4+5+6 bez jediného překvapení (všechno tu už bylo). Recyklát. V podstatě každá scéna je odněkud vypůjčená a jen maličko přeměněná. Není to málo, JJ ? Přitom postavy by byly zajímavé, i základní příběh pokud by byl mnohem vyčistěnější, vypointovanější a ********* neproběhlo jen tak jakože mimochodem. I ve staré trilogii měl člověk větší pocit ohrožení. Tady je to jak hra hraček. Někdo už to tady trefil dobře - dobrej pilot k seriálu, kde je druhej díl, kde by se to fakt rozjelo? Aha, to byl film? ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama