Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

Fionor 

všechny recenze uživatele

Absolutní blaho. Johnson neztrácel čas zbytečnostmi (koho zajímá, kdo je Snoke, když to nemá žádný vztah k příběhu?) a udělal Star Wars lepší než byly kdy předtím. Dokonce i zdánlivě zbytečná dějová linka s casinem dává z vypravěčského úhlu pohledu větší smysl než Tatooine v Return of the Jedi, protože má dopad na zbytek filmu. The Last Jedi je film, který má soildní potenciál dozrát v klasiku, která bude formovat nové generace fanoušků Star Wars. Stejně jako to udělalo The Empire Strikes Back. ()

madejja1 

všechny recenze uživatele

Co je důležité říct do začátku je to že je to opět nádherně natočený, a kvalitně zpracovaný film. Co se týče technické stránky, tak je vše na nejvyšší úrovni a nedá se tam moc co vytknout. Očividné CGI je spíše výjimka, ale i tak se občas objeví. Co je už horší, tak je zpracování postav, práce s plynulostí filmu a vlastně všechno ostatní na čem opravdu záleží. Film rozhodně není "odvážný", nebo alespoň v tom dobrém smyslu. Humor mi přišel nucený, hned od první scény to byl trochu cringe, občas to projde, občas je to prostě moc. Celkově jsem si film neužil, moc rušivých elementů, se směřováním jsem nebyl moc spokojený (a opakuju, není na tom nic odvážného, prostě to stojí za hovno) a několik doslovných wtf momentů, kdy člověk přemýšlí jak tohle vůbec mohlo projít. Nejsmutnější na tom je že za tu dobu před premiérou vzniklo tolik možných teorií že bych raději viděl zfilmovanou půlku z nich. Snad to s průběhem času bude lepší a u druhého shlédnutí už trochu otupím, ale jestli máte rádi star wars tak se připravte že zde toho moc k oblibě nenajdete. Adam Driver jako Kylo je to nejlepší na nových dílech... ()

caramell 

všechny recenze uživatele

Mám spoustu dojmů, především kladných. Ten kdo vybíral lokace, byl génius. Pestré, originální, krásné, nová zvířata povedená, ti ptáci či co to je u Chewbaccy, jsou prostě bezvadní. Veškerá akce, především bitvy jsou velice přehledné. Hnedka víte kdo je kde, a kam na koho útočí. Perfektní práce režiséra. Jaká příjemná změna oproti takové epizodě 2, jejíž bitevní scény byly jedním obřím chaosem. Perfektní efekty, ale chválit u Star Warsů efekty je jako nosit dříví do lesa. S tím se tak nějak počítá. Relativizování síly a předchozích klasických SW motivů mě též potěšilo. Dodalo to nový nádech. Nicméně měl jsem taky s lecčím menší problém. Ti mladí herci na to v mých očích nemají. Kylo Renovi ten „evil mode“ fakt nevěřím. Buď to hraje špatně, což je chyba, nebo to je záměr, který se ukáže v příštím díle, a v tom případě tuto výtku beru zpět. Rey je sice pohledná tvářička, ale tváří se ve všech situacích stejně, asi jako Orlando Bloom… Táhne to samozřejmě Luke. Jak minulý díl táhnul Han, tak tady to je Luke. Každá scéna s ním je perfektní. Nějak mě však nenapadá, kdo má táhnout ten závěrečný díl… Ale tak třeba mě Finn nebo Rey s Renem překvapí. Tím se dostávám k tomu, že postavu Rose bych vynesl v zubech. Je otravná asi jako Jar-Jar Binks, v momentě když Finnovi překazila ten jeho hrdinský moment, jsem málem v kině vybuchnul. Po Lukeově meditativním konci, což je imho jeden z highlightů všech epizod, nejlépe hodnotím scénu s Jodou. Holt staré známé tváře, brilantně prokreslené charaktery, se vší úctou, nikdy někdo jako mlátička Poe, nenahradí, mimochodem, Rey a Poe, to je jasný krocan v troubě na příští díl, jen se to až moc podobá příběhu Hana a Leii. Nad čím jsem taky přemýšlel, jak mohla Rey, v horizontu dne (maximálně týdne) nabrat schopnosti k tomu, aby zabila Snokea. Anakin se učí roky, Luke přinejmenším měsíce a jí to trvá pár dnů? Za mě nedomyšlené a uspěchané, nebo si prostě jen korektnost v zájmu ženské emancipace žádá nějaké oběti, kupříkladu logičnost příběhu. S tím se bohužel u současných Hollywoodských filmů musíme smířit. Ale když to vezmu kolem a kolem, z kina jsem odcházel spokojený. Předčilo to mé očekávání. Řemeslně v podstatě filmu jako takovému není co vytknout, takhle perfektní vizuál jsem už dlouho neviděl a tak tyhle výtky výše popsané budiž jen takové malé vady na kráse, které mi ale celkový dojem z filmu rozhodně nezkazily. Takže plná palba ***** ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Strašně moc bych chtěl mít nové SW rád, ale ono to prostě nejde. "Bohužel" nedisponuji zcela atrofovaným mozkem, a to obrovské množství hovadin, nelogičností, a momentů vyloženě prznících celé SW a jejich odkaz, je tolik, že to nemohu překousnout ani při nejlepší vůli. Nemá cenu to tu vyjmenovávat, na youtube je ohledně toho spousta hatem naplněných videí. S valnou většinou z nich veskrze souhlasím. Moje přání z recenze předchozího dílu, kdy jsem doufal, že se nové postavy pořádně rozvinou a využijí svůj potenciál, zůstalo zcela nevyslyšeno. Nelogičností a vyložených dějových hovadin také neubylo, ale exponenciálně přibylo. Vykrádačka předchozích dílů také úspěšně pokračuje, možná ne tak očividně, jako v předchozím dílu, ale i tak to má spoustu scén jak přes kopírák zejména z EV a VI (třeba poslední scéna na Hothu..ehm vlastně to není Hoth že, jen jiná bílá planeta, sorry ale vypadá to úplně stejně :) ). Pokud řeším čistě jen dějovou stránku věci, tak se sice najde pár momentů / nápadů, které se zdají mít potenciál, jenže jsou vždy nějakým způsobem strašlivě zazděny. A ten zbytek je jen kupa hnoje. VII. díl mě nijak neoslnil, štvalo mě především jeho tupé plagiátorství epizody IV, ale ve srovnání s tímhle dílem září jak vybroušený diamant. Jestli to takhle půjde dál, začnu snad se slzou v oku vzpomínat i na zkurvené gungany!! Phantom Menace byl shit, ale alespoň neměl celé dějové linie, které zcela postrádají smysl. Upřímně už se ani netěším na EIX, spíše už se jen bojím, kam až může prznění SW ještě zajít. Doufám, že ještě není pozdě, že ještě lze nějakým kouzlem z tohohle paskvilu udělat posledním super epic dílem snesitelnou trilogii. Ostatně celkem se to povedlo už s prequely epizodě III. Po příšerné EI a zbytečné EII, to byla celkem výrazná záchrana. Ale u nové trilogie už jsem skeptický a velkou naději tomu nedávám. Výchozí pozici další díl totiž moc dobrou nemá, navíc režírovat to má opět Abrams, jehož schopnostem už opravdu nevěřím. P.S.: plně se podepisuju pod tohle video https://www.youtube.com/watch?v=5ECwhB21Pnk P.S.: v kontextu celé téhle tragické trilogie, jsem si to po roce pustil po protrpění posledního dílu...zjistil jsem, že se na to prostě nedá koukat...samo o sobě je to naprosto stupidní, ve výše zmíněném kontextu to ale působí přímo tragikomicky. ()

HOFMAN 

všechny recenze uživatele

Po revoluci obvykle následuje chaos. Ne jinak je tomu v případě Star Wars. I ten John moc nevěděl, co skládat. Problém vůbec není v tom, že film nerespektuje styl, na který jsme u Star Wars zvyklí. Prostě byla stará trilogie a nová trilogie, teď přichází něco nového. V tom ten problém není. Největší problém tkví v tom, že se nám minule představili noví hrdinové, kteří se ale najednou chovají zcela jinak, než by se u nich očekávalo, což platí i u těch starých. Jakoby by byl tento film sérií věcí, které člověk nebude čekat. A to nedává smysl, vůbec tady nejde o to, že má pohádka zůstat pohádkou. Mezi dekádami se dají určité změny čekat, ale strašně hloupě to vypadá, když máme být neustále něčím šokování. Luke zahodí meč, Rey se chová úplně pomateně, pořád se stříhá od něčeho někam, ale nějak tu není přítomen příběh. Chápu, že se styl klasických epizod Star Wars musí změnit, když nás čekají filmy, které se odehrávají blíže starým epizodám, takže by to bylo pořád na jedno brdo, ale tento díl bohužel nemá žádný styl a žádnou tvář. Podobně nesourodá je i vizuální stránka. Na jednu stranu tady máme třeba loutku mistra Yody, která by prostě už měla vypadat jinak. Jasně že Yoda umřel hodně starý a pomatený, ale pokud se chce tvůrce někam posouvat, používat technologie, které jsou už mrtvé, jen kvůli nostalgii opravdu cenu nemá. Na druhé straně jsou tu zase úplně digitální výjevy skoro jako z nové epizody. Další věc, která mi tu začala pít krev, je neustále sebeparodování, jako je to v marvelovkách, když už nevědí, co s postavama. V jednotlivostech to nevadí. Kámen padající na srandovní stvoření, který Rey omylem odsekne, Luke se špinavou pusou od zelenýho mlíka, Leia letící vesmírem, komický konec záporáka, atd. Ale když se tyhle věci neustále pořád dokola nabalují na sebe, člověk potom už opravdu začne být trochu otupělý. Mám nepříjemný pocit, že se o tomhle vědělo ještě před první klapkou předchozí epizody a že to není vize Johnsona, ale studia. Začíná se tu dít totiž totální chaos jako v marvelovkách, které též ztratily jakýkoli styl a tvář, a postavy si mohou dělat úplně vše. Ale vše musí mít pravidla hry. Není možné, aby se zcela změnily. Časem se nám totiž může stát, že už bude jedno, jestli se díváme na Star Wars nebo třeba Strážce Galaxie. Ta uniformita chaosu, kterou Disney ve většině svých filmů předvádí, to mě děsí asi nejvíc. Neustálé zpátečnické odkazování samo na sebe a to vše zabalené v nesmyslném chaosu, žádný nový vítr, žádný směr. Škoda. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Vadí mi, že nie sú schopní natočiť nič bez toho, aby doslova okato okopírovali predchádzajúce časti. Sú tam síce aj inovatívne prvky, no sledovať to kopírovanie mi doslova prekážalo. Scény s Finnom a Rose by som asi úplne vyhodil, práve to predĺžilo tento film na zbytočné 2 a pol hodiny. Ale aby som nebol iba negatívny, scény s Lukom, Rey a Kylom Renom som si vyslovene vychutnal. Pri týchto momentoch mi nezliezol úsmev z tváre. Po premiére som nechápal, ako mohlo dať toľko ľudí iba 4* a menej. Teraz úplne chápem a som si istý, že ja nebudem schopný dať viac než som dal aj po opätovných zhliadnutiach. Bol som bohužiaľ trochu sklamaný, no film som si aj tak užil v rámci možností. Uvidíme čo nám prinesie ďalšia časť. 80 %. ()

Philipus 

všechny recenze uživatele

Traparna. Nemelo to po sesti dilech pokracovat. Proste nemam slov. Dve hvezdy za efekty, ale za pribeh bych dal tak minus deset... A chci vratit penize :D. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je odo dnes mojím filmovým nepriateľom číslo jedna, lebo to čo urobil Hviezdnym vojnám týmto filmom je vedomý pokus o zničenie najslávnejšej značky strieborného plátna. Epizódu VII som ofrflal s tým, že sa v nej recykluje Nová nádej viac než je pekné, ale Abrams ponúkol aj kopec prvkov na ktorých mohol jeho pokračovateľ stavať. Johnson ich všetky hodil za hlavu (v jednom prípade vulgárne doslova) a natočil najdlhšiu, no zároveň aj najprázdnejšiu a najhlúpejšiu časť. Za tie dve a pol hodiny sa postavy načrtnuté v predošlom diely nikam neposunú a všetko musí zachraňovať Luke, bez ktorého by film nestál ani za zlomený groš (ale aj tak nechápem, prečo som musel pozorovať ako dojí vesmírnu kravu). Príbeh neexistuje, je tu len nekonečné prenasledovanie zvyškov rebelskej flotily a podobne nekonečný pobyt (vážne tomu nebudem hovoriť tréning) Rey na Lukovom ostrove, ktoré sú preložené nezmyslenou a v konečnom dôsledku zbytočnou výpravou Finna a nesympatickej číňanky (lebo sa treba strčiť do análu lukratívnemu trhu) na planétu hazardu. A tých blbostí a nelogickostí, čo sa popritom odohraje! Koniec zanecháva univerzum v takom chaose, že vôbec nezávidím Abramsovi, na koho pleciach bude úloha zachrániť čo sa dá. Aj tak už ale nikdy neuverím tomu, že keď rebeli na konci zničia Prvý rád tak to bude niečo viac ako bezvýznamné víťazstvo v prehranej vojne (lebo očividne víťazstvo na konci Epizódy VI nič nezmanenalo a zničenie Starkillera v Epizóde VII bolo ešte oveľa ničotnejšie). V tom scenáristickom očistci sa dá nájsť aj niekoľko silných scén (z ktorých najviac rezonuje Lukova záverečná konfrontácia s Kylom Renom), ale tie zbytočné a fanúšika Hviezdnych vojen poburujúce s prehľadom prevažujú. Nečakal som to, ale toto bolo ešte o dosť horšie ako Epizóda I. Tá bola nepodarená sama o sebe, toto mi pokazilo celú pôvodnú trilógiu. 5-/10 PS: Nechápem ako mohol Disney toto Johnsonovi dovoliť. Franšíza za niekoľko miliárd a oni točia filmy bez ucelenej vízie a dlhodobého plánovania, neskutočné. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Úvod byl docela dost patetický. General Hux má mít dle autorů snad smýšlení jednoduchého robotického droida, což je poněkud překvapující. Dost to nasvědčuje tomu, že dle autorů pozice generála nic neznamená a ve skutečnosti ji může vykonávat kdejaký blb, jaký skočí i na ten nejjednodušší a nejprokouknutelnější trik. Co víc, celá špičkově vycvičená flotila řádu, je během chvilky hravě poražena necvičeným odbojem, třebaže v dřívějších fimech (4. – 6.) tomu bylo právě naopak a odboj tehdy dostával krutě na frak (Disney se asi rozhodlo, že když už takto „zprzní“ seriál Rebels, tak tu může prznit taky). Ovšem takovýchto „vyznění“ (když budu slušný) je v tomto filmu bohužel více. Záhadné přežití generálky Leii ala Superman (či Neo z Matrixu), změna akutnosti situace na neakutní (ačkoli jsou neustále pod útokem, tak najednou mají 18 hodin k dobru, ač se předtím zdálo, že je to otázka maximálně hodiny), zmatená nová admirálka (člověk by čekal, že někdo v téhle funkci bude reagovat daleko lépe, než zmoklá slepice), Rey dokáže bez výcviku uzvednou obrovské balvany (ačkoli Luke s výcvikem toto nedokázal), divný závěr a řada jiných věcí, o nichž bych se tu mohl rozepsat na několik řádků. To podkreslují trapné vtípky, bez nichž by filmu bylo určitě lépe. Celkově příběh spíše vypadá porůznu sešívaný z několika scének, avšak není zde příliš, co by jej dokázalo udržet v takové formě, aby člověk nebyl zmatený, unuděný, nebo by neprotáčel oči. Dobrá režie se sice snaží, ale scénář je místy tak příšerný, že to prostě nemůže zachránit (obzvláště dialogy Kylo-Rena a Rey jsou hrozné). V neposlední řadě je mu třeba vytknout neustálou snahu vykrádat předchozí díly (např. variací na sehnání jakéhosi Hana Sola, jímž je zde tentokrát lamač kódů, variací na snahu Rey přesvědčit Kylo-Rena, aby se přidal k dobru, byť to samé jsme viděli u Luka a Vadera, či variací na smrt Luka po způsobu smrti Bena Kenobiho atd.). Připouštím, že jsou některé scény opravdu dobré, avšak je jich (oproti zbytku) pomálu, skoro jak šafránu. Po vizuální stránce je snímek sice fajn a hudba je opět skvělá (výtečně podkresluje atmosféru snímku), ale to poněkud nestačí k tomu, aby to snímek zachránilo. Obzvláště když se vezme chabý herecký výkon některých představitelů rolí (např. Kylo-Rena či patetického Snoka). Snímek jsem shlédl pro jistotu rovnou dvakrát. Nevěřil jsem totiž, že by po té salvě chvály – co zde čtu – mohl být výsledek tak průměrný. A on bohužel průměrný je. A to nejenom po stránce původní šestice dílu od G. Lucase, ale také i z hlediska scifi filmů. Tudíž na ukrácení dlouhé chvíle může být fajn, ale to je tak vše. ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se konečně dočkali rozvoje de facto rebootu Nové naděje, který nechal spoustu lidí na rozpacích a máme tu reboot Impéria vrací úder :D Pravda ale je, že narozdíl od přecdochozícho filmu zde funguje výstavba napětí a nečekané zvraty. Co nefunguje je rozvoj postav, které jaksi zůstavají ploché po celý film, který je vlastně nikam neposunuje (maximálně na smrt). Většina fandů taky jistě čekala objasnění řady pozadí postav, zejména vůdce Prvního řádu a ani to se nekonalo. Pravda v původní trilogii také nebylo jasné kdo nebo co je Palpatine a odkud se vzal, avšak tam byl také zamýšlen prequel, který to do určité míry po letech vysvětlil. Stejně tak, Phasma, která se je akcentovaná jako by byla jedna z důležitých postav jí vlastně ve výsledku není... Budí to dojem, že je tam vyloženě z merchandisingových důvodů a nic víc. Dozvíme se sice, pokud budeme věřit Kylovi, kdo byli rodiče Rey, ale to se určitě nedá srovnat s odhalením Vadera, coby otce Luka. Režisér se možná záměrně snažil příběh tohoto filmu oproti Episodě V stavět na hlavu, jenže jak se říká všeho moc škodí. A v zájmů překvapujících rozuzlení zapomněl na vlastní hloubku zápletky, která je zde sice asi o něco větší než v případě "probouzející se Síly", přesto nedosahuje kvalit původní ságy. I tak hezké, že se sem tam podařily propašovat do scénáře alespoň trochu hlubší myšlenky po vzoru Lucasovy předlohy. Jsem vcelku rád, že naštěstí zmizely Abramsovské nelogičnosti, ale objevily se zase trochu jíné, například v podobě výletu na "casinovou" planetu. Celá tato část byla opravdu uchopena za špatný konec. Jinak mě film celkově potěšil a mile překvapil, takže můžu dát s klidem vyšší hodnocení než před rokem.. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Už minulý díl mi přišlo, že sága je v současnosti už jen pro 40 - 55 leté fans a že je to film výhradně pro nostalgické pamětníky. Ale je to zřejmě omyl, když do toho mickey mouse hází ty neuvěřitelný peníze. I když jsem asi v průběhu posledních 20 let viděl všechny díly, tak rozhodně nejsem fanoušek a tenhle díl mi většinu času nedával smysl, v tom chaosu jsem se začal orientovat až ke konci. Všechnu koncentraci mi vzaly nabotoxované malinově zbarvené rtíky, věčně nedovřené rtíky Daisyny, poslední rtíky Jediů, tupě deklamující metafyzické formulky o síle. Tak tahle pornoherečka je poslední nadějí a já doufám, že to v příštím díle pořádně rozkouří. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Jo, Looper nebyl náhoda. Johnson zvysoka hodil bobek na dvouletou onanii "hardcorefanbase", udělal to zajímavý a tak, aby to dávalo smysl, a třeba to, jakým způsobem poladil barvy, je hodně velkej příslib do budoucna. Vzhledem k žánru nemám, co bych tomu vytkl. PS: Doufám, že si všichni hnidopiší kritici "mary poppins" momentu ráčili všimnout, že Leia při tom protne hologram Snokovy lodě stejně, jako pozdějc fialová admirálka v reálu...? Co? Ne? ... tak příště nemelte a dávejte bacha... ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Poslední epizoda Hvězdných válek má špatný název v podtitulu. Správný název by měl znít Star Wars: Nejukecanější Jediové. Ano, je to tak. Místo válek pomocí světelných mečů a vesmírných strojů Vás tu čeká tuna dialogů, které postupem času přecházejí v jedno nehynoucí klišé. Místo jedné silné zápletky tu máme hned tři slaboučké. Z toho jedna je hloupá, druhá zbytečná úplně a ta třetí ve které by měla být ta síla je spíše ukecená. Navzájem se tyhle storky zase tolik neprolínají, a tak tu je chvilku jeden příběh a za chvilku zase na chvilku ten druhý a místy tu máme i ten třetí. Všechny tři se pak random a nezávisle na sobě sejdou na konci, a z čista jasna je pak prostě konec. Bez napětí a emocí. Daleko větší pád na držku měli loni komornější Rebelové z Rogue One. Pevně doufám, že druhá projekce to lehce zlepší a epizoda VIII se tak stane ukecanou vatou před nějakým absolutně grandiózním finále. Pro mě je to prostě lehoučké zklamání a jeden z nejslabších dílů vůbec. Budu velmi kritický a dám jen tři hvězdy… ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Úplný súhlas s tým, čo napísal Červenák - akoby mi z duše hovoril. :) Za seba dodám, že Mark Hamill príjemne prekvapil oduševneným výkonom a Daisy Ridley bola opäť výborná - škoda, že nedostala viac priestoru, napr. na úkor Finna, ktorý je totálne zbytočnou postavou. No a potom ešte Benicio Del Toro - páničku, mám ho rád už 20 rokov a aj tu si to všetko na malom priestore nenormálne vychutnal. :) Slušné Star Wars, akurát silné v ojedinelých momentoch, celkovo je to moc prepálené (najmä dĺžkou) a "postráda" cit JJ Abramsa. Ten sa však vráti ako režisér Episode IX, tak som zvedavý, ako sa nová trilógia zavŕši. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Pro diváky velice rozporuplný film, jehož největší chybou bylo to, že nemohl vyhovět představám tak početné a barvité fanouškovské základy. A je to právě ono přemrštěné očekávání, které pak tolik diváků zklamalo. Musím se přiznat, že i já jsem měla po prvním zhlédnutí celkem smíšené pocity. Člověk předem nečeká, že se bude film odehrávat tak krátce po první (sedmé) epizodě, ani že se celý děj odehrává v rámci pouhých dvou až tří dnů. Celkově tak může nejnovější film působit pouze jako jakýsi filler mezi prvním a třetím dílem trilogie, protože k výraznému dějovému posunu zde zkrátka nedochází. Dochází zde však k zajímavému posunu v charakteru postav, což jsem více ocenila právě až při druhé návštěvě kina. Musím se přiznat, že postavy této sequelové trilogie mě baví víc než postavy z předchozích filmů (i když i mezi nimi mám samozřejmě oblíbence). Je to zajímavá směs rozporuplných a hlubokých postav, které nejsou tak černobílé a ploché, a které spolu mají úžasnou chemii. To jde nejlépe vidět na postavě Ben Sola / Kylo Rena, kterého sice mnozí zatracují, ale mě baví sledování tohoto vnitřně rozervaného, krutého, ale ne tak úplně zlého padoucha mnohem víc, než sledování maskota zloduchů Darth Vadera. Nevadily mi ani nově přidané postavy či dějové odbočky, které ve filmu měly své místo a dodaly ději nějaký spád. I když má film jistě své chyby a v některých ohledech není zcela dořešený, je to více než uspokojivý blockbuster plný skvělých postav, nostalgických odkazů, zajímavého prostředí, vydařených vizuálních efektů a epických soubojů a scén. Osobně si myslím, že nemá cenu předstírat, že by Star Wars série byla jakýmsi perfektním uměleckým dílem - a pokud může fanoušek přimhouřit oko nad nedokonalostmi tří originálních filmů, nevidím jediný důvod, proč si plně nevychutnat filmy nové. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY. Jede se dál ve stylu sedmý epizody. Vedle pozitivních prvků (akce, vizuál nebo filmařina) se bohužel stále objevujou i nepříliš radostný momenty v podobě neuvěřitelnejch náhod (zásadní pro děj bylo nalezení "lamače kódů" - náhodou někdo Finna s Rose zabásne a ještě větší náhodou se ocitnou na stejný cele s týpkem, kterýho hledaj, WTF?) a pokračování v pitvání příbuzenskejch vztahů. Mile překvapila nečekaná úmrtnost některejch postav, ale rychlý zúčtování se Snokem bez většího fightu mě naštvalo. Tim spíš, že nebyl Snoke vůbec špatnej záporák a zasloužil by mnohem víc prostoru. Údržbářka Rose pak byla krystalicky čistou ukázkou zbytečný postavy. I přes všechny výhrady však musim říct, že jsem se nakonec mnohem víc bavil než nudil nebo kroutil hlavou. Čtvrtá hodně slabá hvězda za vtípkujícího Luka Skywalkera a řemeslo. ()

beckham- 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako předchozí díl zklamání. Čekal jsem prostě... něco jiného... V minulých dílech měl každý svého oblíbence a tak nějak celý díl (ságu) s ním prožíval. Zde bohužel takový nikdo není a celý příběh trochu pokulhává. Zlatej "žvejkal", který mi vykouzlil úsměv na tváři - holt stará parta je stará parta. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama