Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

MikeMyers 

všechny recenze uživatele

No, to je film pro ego Marka Hamilla jak lusk :)) Byla to kláda. Vůbec nevim co si o tom mám myslet... Tolik se tam toto událo a já bych chtěl vidět ještě víc. Ještě že jsem s sebou měl batoh, jinak bych ty další otázky, které jsem tam dostal neměl kam dát :) Regulérně jsem z toho pobouřenej a nesvůj...a těšim se na další projekce. Zvraty které se nedají odhadnout dopředu, scény jak vystřižené z parodie, proti tomu naprosto epické a geniální obrazy, skvělá hudba, lokace skvělé herecké výkony. Adam Driver to táhne neskutečně a na každou jeho scénu se vyloženě těšíte. SPOILER: navzdory tomu, nemůžu si pomoct tomu chybí pořádný vymazlený souboj s lightsabery. SPOILER KONEC Nejsem teď ze sebe schopen vymáčnout počet hvězd, bude to chtít to ještě párkrát vidět. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Jwdnoduchý. Prostě se mi to nelíbilo. Moc dějových linek a některé zbytečné jako třeba ta s Finnem a Rose. Postupné nahrazování starých postav novými, které nemají absolutní charisma. Dějově se to skoro nikam neposunulo a tak nějak mi přijde, že jsou tady všichni nějací ubrečení. Jeden brečí kvůli tátovi, druhá kvůli celé rodině...to režisér řeší svoje problémy z děcáku nebo co? ()

randi64 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě průser, jen průměr. Bohužel v takovém kultu, jaké SW bezpochyby jsou, je to i tak prohra. Co dříve Lucasova banda tvořila roky, dnes zvládne Disney za pár měsíců. Leč jde to někde poznat.. Rian měl alespoň koule to částečně upravit po svém, což se o kopírce J.J. říct nedá. Stačilo málo a mohla to být veliká paráda. Ve filmu je pár fakt skvělých momentů, ale také několik chvil, které to vše shazují a člověk se místy cítí až trapně. Např. zbytečně časté a mnohdy rádoby vtipné momenty, ve kterých se SW chtějí vyrovnat Marvelovkám, ale do relativně vážného universa Hvězdných válek se to prostě nehodí, sorry jako! Dále pak místy nelogické pohnutky a vývoje událostí/rozhodnutí. A v neposlední řadě slabé postavy. Smazávat rozdíly mezi dobrem a zlem, to je dobrý nápad. Nicméně pokud jsou záporné postavy zesměšňovány a tím pádem nediktují tempo příběhu, film pak ztrácí na vážnosti a důležitosti. A co se týká Hvězdných válek, vždy to bylo hlavně o víře, odhodlání a boji proti zlu, ryzímu zlu... Někdo v minulosti prohlásil, že film/příběh je jen tak silný, jak silná je jeho nejzápornější postava. U impéria to bylo jasné, zatímco u prvního řádu.. 3,5* = 70% ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Star Wars asi nikdy nebudou dokonalým filmem bez chyb a na každé z epizod by se jich dalo najít mnoho. První řád asi nikdy nebude tím, čím bylo Impérium a Kylo Ren se nikdy nestane takovou legendou jako Darth Vader ale i tak musím říct, že jsem byl z osmé epizody nadšen. Už to nebyla taková vykrádačka předchozích epizod jako "sedmička" (a i ta se mi líbila), bylo to o něco temnější, o něco tajemnější a už to nebyla taková vesmírná pohádka. Občas mě to skoro až dojalo. Já se na filmech nesnažím hledat chyby v případě, že mě film jako celek uspokojí a já byl velmi, velmi spokojen. 90% Edit: Když jsem to viděl podruhé, už to nebylo tak dobré jako v kině. Víc jsem si uvědomoval, kolika nesmysly byl děj protkaný, kolik tam bylo rádoby vtipných momentů, jak je v amerických filmech zvykem...ale stále si stojím za tím, že to byla velmi solidní podívaná. 85% ()

kubas369 odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle fakt ne. Je jedno že máte vizuálně podmanivý snímek, když nemáte příběh a ani jednu funkční postavu, kromě Luka. Další naprosto zbytečný a neuvěřitelně retardovaný film z předaleké galaxie. Zklamání roku a velká omluva Lucasovi. Odpad. ()

Asdas 

všechny recenze uživatele

Neveril som ,že to poviem ale ten Lucas tomu chýba možno viac ako som si vedel predstaviť . Disney to po vzore dnešných trendov premieňa na akúsi digi prehliadku a nebyť toho ,že za tých 40- rokov je to univerzum tak silné ,že sa to ešte stále neprevrhlo v digi bordel bez duše . ()

vojta123 

všechny recenze uživatele

Zmíním menší poznatky ze včerejší projekce.Mám z toho velice rozpačité pocity. Na jednu stranu vyzuální pojetí je perfektní ať už se jedná o nové světy či nová zvířena (diamantovou lišku bych si pořídíl místo mé slepičí armády co doma chovám) ale druhou stranu přiběhové pojetí trošku pokulhává např. v předchozím díle byl snoke vykreslován víc temněji a když přišel na scénu v tomto díle byl až k smíchu a o jeho smrti ani nemluvím.Jak někteří zminují, mladší na to nemají ale veřím že se do toho dostanou... Ono těch aspektů bude asi víc a myslím si že nejsem sám kdo si tohle myslí. Tímto ale nechci nové SW nějak hanit stále je to dobrý film a uvidíme jak bude vypadat další epizoda. May the force be with you... ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, je to tu znovu !!!!!, otvírání peněženek pro nejubožejší komerci je tady, míru ať si každý určí sám.U mně začíná a končí u kina. Další zbytečný film, který rozdroluje jeden z pilířů kinematografie a není v něm špetka úcty, ale jen vidina bohaství nad tím kolik dárku pod stromečky bude mít etiketu Star Wars... Imperium známe, jako Walt Disney vrací úder odboji zvanému filmová inteligence a úcta. Postavit film na myšlence: Ať žijeme v komunismu, nacismu, nebo impériu je jedno, hlavně , že mu budu vládnout, je natolik ubohá a xenofobní a samozřejmě neotesaně vykrádá původní trilogii. Každý, kdo se laicky orientuje a rozumí na minimální úrovni, co se týče psaní filmových scénářů, neno tvúrčím psaní a má vyšší inteligenci, by dokázal napsat za jeden výkend lepší příběh v hrubé formě, než je tohle. Tohle není vytahování ani přehánění, ale čistá pravda!!!! Kdyby k vám někdo přišel k kufrem peněz, každý kdo má vyšší inteligenci, by to jistě dokázal... Jediným kdo zaujmul je Mark Hamill, který je vynikající i když opět kopíruje svým osudem několik postav z původní trilogie. Vlastní názor, nebo projev boužel nemá. Stopáž 150 minut, tady není proto, že film má natolik kvalitní děj, že by ho potřeboval, ale proto, aby se ve filmů vystřídalo co nejvíc různých forem příšerek a bytostí, který se budou pod značkou vyrábět, jako plyšáci, nebo figurky ap. stejně jako spousty vozidel, který naplní krabice od stavebnic, jako je Lego a sáli s rodičů peníze ve velkém... Začínáme chápat ????? Po zhlednutí jsem si musel pustit původní trilogii, aby mi skutečně došlo, jak moc špatné tohle je... A to je jediné pozitivum co zhlednutí filmů přineslo, užil jsem si , každou scénu, každou větu s původní trilogie a užil si kvalitní film ze světa Star Wars, jako nikdy... PS: Walt Disney kupuje 20 century fox a ať si každý člověk s jednodušším myšlením uvědomí, co to může znamenat? např. pro Vetřelce.Jen a by dostali do kin i děcka, sníží reting a udělají 20 akčních filmů bez špetky hororů, jen, aby vidělali a děcka se nabáli vetřelců a měli figurky a plyšáky pod stromečkem... Čeká nás nádherná filmová budoucnost... ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Musím uznat snahu Johnsona jít vlastní, neokoukanou cestou, která ne všem fandům musí být po chuti. Co se týká mladých, nových postav, tak ani v tomto filmu si k nim nedokážu vybudovat nějaký lepší vztah a pořád je mi jaksi jedno, co se s nimi dál stane. Problém byl ale už před lety u Abrahamse, který krom recyklace příběhu Nové neděje nabídl mladé postavy, kterým bohužel schází charizma, aby je člověk měl fakt rád a hltal jejich dobrodružství. A to nemluvím o tom, že chudákovi Lukovi naložil stejný osud jako měl Obi-Wan ve čtyřce a odklidil ho na několik let do zapadákova, kde ho náhodou vyhledá hrdina shodou okolností Jedi. Snoke bohužel není vůbec žádný strach vzbuzující padouch, ale zřejmě jím ani nikdy neměl být, jinak by byl doufám více propracovaný, než to co jsme viděli a třeba takový Reyin výcvik je zde jiný i proto, protože i Lukovi postoje jsou jiné a chápu ho, že potom co se mu stalo je takový jaký je. Ne všichni se musí zachovat stejně jako tenkrát Obi-Wan nebo Yoda. Co bych Johnsonovi fakt vytkla, tak tu kopírku Návratu Jediho ke konci filmu, no naštěstí s z ní vybruslil novým zajímavým způsobem. Film je lepší než předchozí snímek, ale stejně mu něco chybí - asi výraznější hrdinové, které by měl člověk rád, bál se o ně a fandil jim. ()

Michal687 

všechny recenze uživatele

Nebylo to prefektní, ale dávám plnou palbu abych aspoň trochu zmírnil kritické hodnocení staromilných fanoušků. Trochu pokulhávalo tempo, někde tahal za uši humor. Jinak nadherný prostřední díl trilogie, který skvěle rozehrál ustřední dvojici a relativizoval černou a bílou. ()

Maniax 

všechny recenze uživatele

Věřte mi, že já jsem ten poslední, kdo by chtěl říct, že je to špatný, ale.... je to špatný. A to tak špatný, až je mi z toho smutno. Chvílema to ani nevypadalo jako Star Wars, ale jako nějaká přiblblá parodie. Zbytečně moc vtipů (v drtivý většině dětskejch a trapnejch) a zbytečně moc Porgů. Nevybavím si jedinou scénu, u který bych si řek, že je to dobrý, musel bych vybírat jen ze scén, který nejsou trapný. Tohle už tak smrdělo Disneyovkama, až to hezký není, a to jsem z řad těch, kterým se E7 moc líbila. Scénář děravej jak ementál, gradace nulová, postavy plochý a o nějaký epičnosti nemůže bejt řeč. Ale co mě nejvíc dostalo... a teď se budu snažit spoilovat co nejmíň - je Snoke a Leia. Ti, kteří to viděli, tak ví. Tyhle dvě scény si vyžádaly tak silnej facepalm, že to pod mým sedadlem vyvolalo menší tektonickou činnost. Než jsem odjel do kina, byl jsem odhodlanej nový Star Wars bránit do posledního dechu, ale nejde to. Prostě to nejde. A ne, "nový" postavy mi nevadí, naopak, ale tenhle film má mnohem větší problémy. 3/5 a to jen kvůli Lukovi a tomu, že přes to přeze všechno to jsou alespoň nějaký Star Wars. Nicméně trošku mě píchlo u srdíčka.. ()

thepeabody 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jestli 4, protože se na to koukalo celkem obstojně, nebo 3, protože je to přinejlepším průměr, zvláště co se týče SW. Vyšperkovaný film plný zvratů a akce a vtipu, pokud chcete fantasy sci-fi. Pokud jste chtěli Star Wars, nic moc. Co nechápu je, že mi po zhlédnutí TLJ i TFA přijde jako vhodnější a konzistentnější zářez. The Last Jedi totižto nenabídne nic víc než co jakýkoliv jiný Disney blockbuster. Jenomže to je špatně. Plno zbytečných postav, plno zbytečných scén, plno nevyužitého potenciálu (Chewy. Phasma? Snoke?! Leia?! LUKE?! Jo a btw, když někdo nějakou postavu hraje 40 let, a řekne vám, že "tohle by neudělala", tak by to ta postava kurva neudělala), plno zbytečně nedpovězených nebo ze stolu smetených otázek, až moc vtipu. Plno recyklování, plno nesrovnalostí. Jo, TLJ popadne a rozdrtí skoro všechno, co jsme doposud viděli (resp. očekávali od postav v minulém díle), už od první scény s Lukem víme, že Johnson nenechá nit suchou a "this is not going to go the way you think". Okay, fajn, na druhou stranu odklonit se od recyklování staré trilogie k prvoplánovému sázení jednoho překvapení za druhým jen proto, aby fanoušci tolik nesrovnávali, nestačí. Riskovat jen proto, aby nikdo nemohl říct, že neriskuju, tak nějak nemá smysl. Nejlepší postavou trilogie pro mě zůstává Kylo Ren. Jak nedoceněná a nepochopená postava to je, to mi nejde do hlavy. Jinak mi dost vadilo plno vedlejších blbostí jako krávomrož nebo rádobykoně, trailery se tvářily temně, osudově, a namísto toho se prostě a jen tvůrci rychle tlačí směrem k mladému publiku a do filmu sázejí co nejvíc potenciálních lákadel pro prodeje figurek, hraček, lega. Ugh. A ani na to nejdou rafinovaně. A nebo jsem už prostě starší ročník a až mě ta nasranost přejde, tak to zvednu. Každopádně ta Star Wars atmosféra, ten Star Wars feeling? All gone. The Star Wars is dead, long-live Star Wars. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,0/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 91%, Audience Score - 43% :D | FDb.cz - 75,2% | Viděno v kině, což přirozeně výrazně posílilo celkový zážitek a taky o několik procent zvedlo naše zhodnocení..... No co, prostě nová triologie SW je už prostě výrazně slabší a poměrně chabá postava Rey a ne nijak vybočující Sith to nemůžou utáhnout, ani návraty starých postav včetně starce Skywalkera. Samozřejmě vše ohledně efektů a výpravy je vypiplané do posledního místečka, ovšem děj zbytečně hraje na psychiku, za čímž účelem nebyla tato vesmírná sága vytvořena, a tak jde zápletka stranou.... Zkrátka a dobře jsme relativně spokojeni, ovšem podobně jako u e. VII to už prostě není to staré dobré SW, ale spíše komerční moderna :-( ... 75% ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Ako tak sledujem tie reakcie, len máloktorá filmová sága dokáže vzbudiť toľko emócií, či už pozitívnych alebo negatívnych. U mňa po tomto filme jednoznačne prevažujú tie prvé. Výborne som sa celý čas bavil, bolo to akurát napínavé i vtipné. Hviezdne vojny ako majú byť, od úvodnej bitky až po tú záverečnú. Poriadne epické, miestami osobné, vizuálne tak vymakané, že všetky blocbustery naokolo sa pozerajú z úctivej vzdialenosti. Je pravda, že tento film trochu prevracia pôvodnú Lucasovu mytológiu, ale podľa mňa to nie je na škodu. Skôr naopak. Ságe sa tak dostáva čerstvý vietor a to je len dobre. Niečo vždy končí a niečo začína a táto epizóda je možno presne ten zlom, ktorým mala byť tá predchádzajúca Abramsova, ale pri všetkých svojich kvalitách nebola. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť a čo tentokrát predvedie Abrams v IX.-ke, som na to fakt zvedavý. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Těžko se mě film hodnotí. Můj první film ve 4DX. Za efekty je to plus. Ale abych byl objektivní, film musí mít hlavně dobrý děj. A tady je kámen úrazu celého filmu. Po dějové stránce byl Rogue One o třídu lepší. Což je smutné, když výsledek toho filmu byl 40 let známý. Nicméně zpátky k poslednímu z Jediů. Je to klasický Star Wars. Několik vtipů, několik infantilních lišek a tučňáků pro Disney fandy nad rámec klasických robotů, vesmírné souboje, mečové souboje, souboje blasterů, pěkné krajiny. Po řemeslné stránce nejde nic vytknout. Jsem však zklamán, že se stále autoři drží při zemi. VII epizoda byla čistý recyklát. Zde byl prostor se vyřádit, ale staré postavy krom závěru táhnou film dolů. Ústřední trio Ray, Kylo a Finn toho mají hodně co nabídnout. Kylo zde byl hodně lepší než minule. Místo 40 let dokola omílaného tématu republiky a rebelů se měl děj sunout někam jinam. Výsledek filmu je tedy hodně rozpačitý, jsme o pár postav chudší, ale řekl Luke teprve začínáme. ()

Jeyninka 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se cítila jako malá holčička, která seděla v obýváku u televize a na videu si pořád dokola pouštěla Novou naději. Za mě paráda. Děj plynule navazuje na poslední epizody, zachovali stejný střih, hudba je legendární a už při úvodních titulcích mně stály chlupy na chlupech. Určitě se najdou tací, kteří budou vypichovat chyby, ale i ti, kteří se nechají unášet dějem a budou nasávat sílu hvězdných válek. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama