Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele noriaki k tomuto seriálu (1)

Clona (2014) 

Lesk a bída českých kriminálek. Ten lesk je Vica Kerekes, kvůli které budu asi Clonu sledovat dál, ta bída je hlavně scénář, ale tak trochu i všechno ostatní. Postavy už se za ten jeden díl stačily vyprofilovat do krásné černobílé škály a tak je jejich chování nejen lehce předvídatelné, ale díky křečovitým replikám i trochu klišoidní. Čekal bych že po úspěchu Cirkusu Bukowského bude kamera a atmosféra znovu napodobovat Skandinávii, ale kupodivu jde svou vlastní cestou, která mi, alespoň zatím, připadá jako slepá ulička přehrazená vysokou zdí. Obraz je občas na pěst, zhusta se vyskytují detaily, pojezdy, různé podhledy, zákryty a díky tomu pokusu o ultra realitu je prd vidět. Že tím trpí atmosféra asi nemusím říkat. Po mrazivosti není ani stopy. ()

Reklama

Reklama