Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (138)

Ydrosten

všechny recenze uživatele

V prvních 2 epizodách celá parta asi 12x unikla mnohonásobné přesile, bílí vojáci impéria pořád střílí nazdařbůh z tím že snad něco trefí a celkově mně to přišlo jako že seriál vznikl jen proto, že se jmenuje Star Wars. Nebudu hodnotit po 2 dílech a nechám tomu zatím volnou cestu. A to se do toho všeho ještě zamotaly 3CPO + R2D2. No moc šancí tomu ale soukromně nedávám. Jsem sice fanoušek SW, ale všeho moc škodí a nastavovat kaši dalšími a dalšími příběhy, podle mého není zrovna dobrý nápad. Uvidíme dál. Klonové války mně bavily daleko víc. <<<<< ----- >>>>> Já bych chtěl ( když už další SW ) spíše zajít docela dost do minulosti a ukázat nám mládí Yody a hraběte Dooko + kdo učil Yody a jak se dostal Dooko na temnou stranu atd. Prostě třeba vznik a založení řádu Jediů. Nebo pohled z druhé strany - ze strany Sithů. ()

clump 

všechny recenze uživatele

Pilot me prijemne prekvapil, nektere dily jsou vynikajici, zvlast po nastupu Tarkina na scenu, ale celkove spis jen prumer. Oproti Klonovym valkam zdaleka ne tak rozmachle, imaginativni a ambiciozni. Diskuse o kvalite prequelu stranou - tohle obdobi navic neni tak fascinujici jako konec Republiky. Taky je celkem znat, ze rozpocet je tentokrat nizsi. Uvidime, co s hodnocenim udela posledni serie. ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Pilot. Pokud bych srovnával s pilotem Klonových válek, tak Povstalci prohrají. Zase by to bylo ale neférové srovnávání, protože Ambush měl Yodu zatímco tady se ze starých známých ukáže jen Obi-Wan Kenobi ve formě hologramu. Přesto musím uznat pokrok v animaci, která se mi líbí víc než v Klonových válkách(všechno není tak hranaté). Hlavním problémem je příběh. Přesto, že je seriál určen hlavně pro děti a i bych takový argument přijal, kdyby ovšem nešlo o SW. Proto taky za některé věc nemůžu udělit víc jak tři(hlavně teda jak naše skupinka v klidu vrátila na křižník, zatímco na velitelském můstku asi měli volno). Do budoucna doufám, že se seriál nebude bát jít víc do temnoty a že se některé díly budou věnovat Vaderovi a Císaři, což bude potřeba jako sůl. Za mě teda pro úvod 60% a uvidíme s tím, že se samozřejmě těším na další díly. Hlavně kvůli Inqisitorovi. ()

Fajla 

všechny recenze uživatele

Velká výhoda Rebels spočívá samozřejmě v tom, že se odehrávají už poměrně blízko originální trilogii. Tím pádem nám dělají radost jak svým vizuálem - často velmi inspirovaným kresbami Ralpha Mcquarrieho, tak také svou atmosférou. Ve hře jsou tedy všudypřítomné hlídky stormtrooperů, TIE fightery s jejich typickými zvuky, imperiální důstojníci a spousta dalšího. Po shlédnutí prvního dílu jsem byl proto nadšený. Jenže toto prvotní nadšení z návratu onoho důvěrně známého nemůže vydržet věčně. A to je zároveň asi ta největší nevýhoda a výzva oproti Clone Wars. CW totiž měly usnadněnou situaci tím, že se točily okolo známých postav. Rebels museli zákonitě přijít s postavami novými a na ty je potřeba si zvyknout. Jsou bezpochyby zajímavé, ale zatím jsme se o nich moc nedozvěděli. Potenciál tam jistě je, jen ještě nebyl bohužel dostatečně rozvinut. Navíc i zde se objevil takový ten seriálový nešvar, že některé díly hlavně uprostřed první série jsou tak trochu nuda a hlavní děj neposouvají. Každopádně tvůrci na to v posledních 3-4 epizodách opravdu šlápli a Rebels nám naservírovali pěknou akci a hlavně i nečekaná překvapení, která ještě lépe propojují starou a novou trilogii. Snad se tvůrcům podaří vyšvihnout kvalitu na úroveň 6. série CW... May the Force be with us. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Zdá sa mi, ako keby sa s týmto seriálom začali tvorcovia točiť v kruhu, zase je o povstalcoch proti Impériu, len tentoraz su nové teenedžerské tváre pre mladšie publikum. A mňa to nejako nebavilo. Prva séria: Je to cele také "detské" a zjednodušené. Pár časti zaujme, ale inak je to zývačka. Druhá séria: vlastne obdobná prvej, je len o nieco dospelejšia. Potešil návrat niekoľkých postáv z Clone Wars a aj formát sa začína viac podobať na Clone Wars, jednotlivé časti sa zvyknú zgrupovať do väčších segmentov. Celkovo to opäť nie je hitparáda, prekvapivo hlavná dejová linka ma vôbec nezaujala, viac ponúklo pár dejových odbočiek. Tretia séria: postupuje v rovnakom štýle. Celou sériou som len bez záujmu preplával (14. epizóda bola jediná svetlá výnimka). Štvrtá séria: veľkolepé vyvrcholenie je asi najlepšiu sekvenciou celého seriálu, ale na vyššie hodnotenie to táto séria seriál nevytiahne... Rebels mi príde ako taký menej podarený bratranec Clone Wars. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • Jedním z častých témat tohoto seriálu je zrychlené stárnutí, kterým trpí klony Jango Fetta, kteří byli využíváni jako vojáci. Předpoklad, že klony stárnou rychleji, byl pravděpodobně inspirován předčasnou smrtí ovce Dolly, prvního naklonovaného savce v historii. Nicméně podle současných poznatků klonování zrychlené stárnutí nezpůsobuje, jak potvrzují i „sestry“ ovce Dolly (Daisy, Diana, Debbie a Denise), které byly naklonovány ze stejné buněčné linie a dožily se normálního ovčího věku. Z tohoto důvodu je možné (minimálně zvířata) klonovat bezpečně a bez rizika, že klony zemřou předčasně. Časté je například klonování psů v Jižní Koreji, a to jak domácích mazlíčků, tak například policejních psů. (vojtaruzek)
  • Krstné meno Moffa Tarkina je Wilhuff. Narodil sa 64 rokov pred bitkou o Yavin. Pochádza z planéty Eriadu. Tarkin počas Klonových vojen bojoval za Galaktickú Republiku, kde mal hodnosť admirál. (Bukysh)
  • Velkoadmirálu Thrawnovi sloužil jako tělesný strážce a zabiják příslušník rasy Noghri jménem Rukh. Ten byl, stejně jako sám Thrawn, převzat z expandovaného univerza. Jeho příběh je však odlišný, zatímco v novém kánonu věrně sloužil Impériu až do smrti, v expandovaném univerzu Thrawna v knize Poslední povel od Timothyho Zahna zradil a zavraždil. Následně sám zahynul při pokusu o útěk. (vojtaruzek)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno