Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (138)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech konstatuji, že ačkoli se jedná o seriál určený dětskému publiku, tak může oslovit každého. Akčnější zápletky jsou sice poněkud jednodušší a humor je poněkud degraduje, ale jedná se o příjemnou podívanou, Tak na úrovni Klonových válek. Po osmi dílech musím poukázat na proměnlivou kvalitu dílů, jako nejlepší se mi jevila osmá epizoda. Seriál se začíná trochu opakovat a jet podle jisté šablony (navíc to připomíná Firefly), snad se to zlepší.Tak celá první série pokračovala v kvalitativně nevyrovnaných dílech, ale vše zachránilo výborné akční finále s příslibem zajímavé budoucnosti. I druhá série měla své lepší a horší epizody, ale jedná se vyrovnaný a zábavný seriál zajímavě rozšiřující svět SW. Finále druhé řady bylo navíc velkolepé, stokrát lepší než celá epizoda VII. Nejoblíbenější postavy: Chopper a Ashoka. Třetí řada přinesla plytký nezajímavý a fádní seriál pro děti, který neměl čím zaujmout. Doslova jsem se protrápil až k velkolepému finále, které napravilo seriálu výsledný dojem. To však nezakryje fakt, že seriál se již vyčerpal a všechno dějové linky jsou naivní a přihlouplé. Čtvrtá řada byla příšerná, těžce vyčerpaný seriál za zenitem, který nezpravilo ani průměrné finále. Zbytečná řada. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto seriálu se svět Star Wars stal opět rozmanitější. Podle mě tyto seriály, jako byly třeba Clone Wars dávají filmům větší propojenost. Určitě bych v tomto trendu pokračoval a snad se časem dočkáme dalších. Zajímavý snad bude Underworld. A mě se by docela líbilo nějaké propojení mezi VI a VII epizodou. ()

Reklama

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to infantilní, dětinské a je to Disney, cílová věková kategorie 7 až 10 let, podle čehož je scénář naprosto stupidní, vykreslené charaktery ploché a předvídatelnost průběhu děje zcela jasná. Za vznikem rebélie stojí skupina nesympatických mamlasů, poskládaná přesně podle šablonky Disney a namíchaná ve snaze docílit vyvážení zástupu jednotlivých představitelů ze světa Star Wars. I když mi The Clone Wars nepřišlo pro svět Star Wars vhodné kvůli doplňování nepotřebného děje a oživování mrtvých charakterů, tohle je jako seriálový nástupce hodné uvržení do přenosných toalet a pohřbením v poušti hned vedle E.T. hry pro Atari. Těžko říct, zda se časem nějaká ta hlavní dějová linie vůbec rozjede a je velice obtížné říct, zda u toho hodlám být. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Další z kreslených seriálů SW, který mám za sebou. Abych to shrnul, 1. série ze všech nejslabší a trvalo mi chvilku, než jsem si zvyknul na postavy a i celkově na styl vyprávění příběhu. Druhá série však předčila v podstatě vše a tam jsem byl hodně nadšený, prostě Vader táhne vše, kde se objeví, ale i Maul je zde velmi slibný. Třetí série už je trochu ústup ze slávy, ale pořád si to drželo určitou úroveň. A u poslední série mi už trochu vadilo to, že se to odehrává jen na jednom místě, ale návrat Ashoky a zjevení Palpatina dokázalo seriálu dát trochu grády do posledních dílů. Proti Clone Wars dle mého trochu slabší seriál, ale i tak velmi příjemný odpočinkový seriál toto je. Za mě hezké 4*. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Zdá sa mi, ako keby sa s týmto seriálom začali tvorcovia točiť v kruhu, zase je o povstalcoch proti Impériu, len tentoraz su nové teenedžerské tváre pre mladšie publikum. A mňa to nejako nebavilo. Prva séria: Je to cele také "detské" a zjednodušené. Pár časti zaujme, ale inak je to zývačka. Druhá séria: vlastne obdobná prvej, je len o nieco dospelejšia. Potešil návrat niekoľkých postáv z Clone Wars a aj formát sa začína viac podobať na Clone Wars, jednotlivé časti sa zvyknú zgrupovať do väčších segmentov. Celkovo to opäť nie je hitparáda, prekvapivo hlavná dejová linka ma vôbec nezaujala, viac ponúklo pár dejových odbočiek. Tretia séria: postupuje v rovnakom štýle. Celou sériou som len bez záujmu preplával (14. epizóda bola jediná svetlá výnimka). Štvrtá séria: veľkolepé vyvrcholenie je asi najlepšiu sekvenciou celého seriálu, ale na vyššie hodnotenie to táto séria seriál nevytiahne... Rebels mi príde ako taký menej podarený bratranec Clone Wars. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • V epizodě se nepřímo (jako hlas v rádiu) objeví Gilad Pellaeon, věrný stoupenec Thrawna, který je v Expandovaném univerzu jednou z hlavních postav série Thrawnovy trilogie od Timothyho Zahna (který v ní stvořil i Thrawna), jednoho ze zakladatelů Imperiálního zůstatku a významné postavy dalších sérií, například duologie „Ruka Thrawnova“, kde vyjedná pro Zůstatek mír s Novou republikou, či Nového řádu Jedi, kde tomuto zůstatku de facto vládne. V této epizodě je nicméně (zatím) pouze kapitánem hvězdného destruktoru. (vojtaruzek)
  • Interdikční křižníky (lodě využívající uměle vytvořené gravitační studny ke znemožnění vstupu do hyperprostoru a vytahování lodí z něj) byly převzaty z expandovaného univerza (dnes legend), včetně jejich designu. (vojtaruzek)
  • Postava velkoadmirála Thrawna byla převzata z Expandovaného univerza (dnes známého jako Legendy). Stvořil ho Timothy Zahn a poprvé se objevil v knize „Dědic Impéria“, prvním díle tzv. Thrawnovy trilogie. Tato trilogie se odehrává v roce 9 A.B.Y (po bitvě o Yavin, tedy 5 let po konci filmu Návrat Jediho. V této trilogii se Thrawnovi a jím vedenému Imperiálnímů zůstatku podaří pomocí klonovacích zařízení z Klonových válek, zotročeného národa noghriů, šíleného klona mistra Jedi (klonování bytostí citlivých na sílu obvykle vyvolává u klona šílenství) téměř porazit Novou Republiku, nicméně je nakonec zavražděn svým noghrijským osobním strážcem Rukhem, jehož lid je Leiou přesvědčen ke zradě Impéria. V navazující (o 10 let později) duologii Ruka Thrawnova se za něj ve spolupráci s několika představiteli Zůstatku vydává podvodník jménem Flim, ve snaze vyvolat v Nové Republice občanskou válku (tento plán též selže). V této duologii je také odhalena existence Chisské nadvlády (státu), která pak vystupuje v dalších příbězích. (vojtaruzek)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama