Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (135)

char_t 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Clone Wars začínaly bombasticky s tucty jediů a končily... no řekněme lehce nudně, Rebels to zkouší bez světelných mečů. Teda skoro bez nich :-) Příběh je dospělejší, možná dokonce přístupný i SW-negativním dospělákům, ale přitom pořád zkousnutelný i pro děti. Přitom nestaví jako CW na profláklých postavách z filmů, ale staví si vlastní sestavu, která zatím vypadá dost slibně. Tak schválně, jestli to vydrží... Po druhé sérii zvedám na 4* - Rebelové se rozjeli ve velkém: inkvizitoři, Vader, Yoda, Maul, Ahsoka... A jako bonus narážky na Old Republic, které konečně posouvají KotOR do canonu. Chci víc! ()

comicsJan 

všechny recenze uživatele

Nechápu to snížené hodnocení oproti ostatním SW. Jistěže kvalita animace je průměrná, ale dá se přežít a příběh má rozhodně lepší spád a zajímavější děj než 70% Clone Wars(až na 5 a 6 sérii). Povstalci nejsou až tak moc zacílené na malé děti, mě děj sednul rozhodně mnohem lépe než CW a to také proto že v CW se většinou snažili tvořit vážné a někdy i děsivé scény. Postavy prvních sérii byly ovšem tak nepropracované, že to působilo více než komicky. Zde se o dramatický nádech nikdo nesnažil, takže konečná podívaná nedopadla vůbec špatně. Navíc je dobře konečně opustit svět už tak dost rozpitvaných CW, přestože všichni ví, jaký bude osud hlavních postav (Grievous zemře, z Palpatina bude Imperátor, z Anakina Darth Vader,....). Clone Wars měli tu nevýhodu, že se v nich pracovalo s postavami, které už měli svou budoucnost stejně určenou (vyjma Ahsoky a pár dalších POUZE seriálových postav). V povstalcích se pracuje s postavami, které původní ani nová trilogie vůbec neobsahovala, tudíž jejich osud se neřídí podle nastavených linií. ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že jsem čekal něco... horšího! Ačkoli je to nejspíš pro mladší publikum, než jsem já, a ačkoli nejsem fanoušek Disney, tohle na mě zapůsobilo. Animace není tak detailní jako v Klonových válkách, Wookieové nevypadají zas tak moc jako Wookieové, Ezra mi tak nějak připomíná toho Disneyovskýho Alladdina nebo jak se jmenoval, atd. atd., ale i přesto přesevšechno mě něco (asi Síla...) donutila dát tomu pět hvězd! Vždyť si to vezměte: vrací se Tarkin, vrací se stíhačky TIE, vrací se Darth Vader, vrací se Ahsoka, vrací se světelné meče, vrací se Síla, vrací se R2 a 3-PO, povstání, vrací se všechno to, co máme tak rádi, a ještě něco navíc. Tak třeba Inkvizotor v podání Jasona Isaacse (nebo spíše jeho hlasu). Máme tady agenta Kalluse, jednu z hlavnějších vedlejších rolí, což vůbec není špatné. Na chvilku jsme mohli zahlédnout Obi-Wana (opět v trochu jiném provedení, které je podobnější skutečnému Ewanu McGregorovi než ta verze z Klonových válek), viděli jsme Luminaru Unduli (nebo to, co z ní zbylo...), slyšeli jsme Yodu a tak dáááále... Jsem se seriálem naprosto spokojenej a po shlédnutí 1. řady jsem natěšenej na červen, kdy bude mít premiéru 2. řada. Ještě bych rád něco řekl k českému dabingu. Mám z něj smíšené pocity: na jednu stranu je dobře, že Obi-Wana dabuje Saša Rašilov (jako ve filmech), Ahsoku Anežka Pohorská (jako v Klonových válkách) a třeba Tarkinův český hlas je dobrý, ale na druhou stranu Heřin dabing mi (než jsem si na něj tak nějak jakš takš zvykl) trhal uši... Kdybych to shrnul: super seriál a když už nic jiného, tak příjemné zpestření při čekání na Epizodu VII! Později, upraveno 11. 2. 2016: Ok tak už ne plný počet hvězd, spíš takové horší čtyři... O dvě třídy horší než CW. Druhá řada sice potemněla, a to mi zabránilo ve sníženi hodnocení na 3 hvězdy, ale jinak jsem to zezačátku moc přecenil. No ono vlastně tři čtvrtě roku uteklo jako voda že?:D no prostě záporáci tu nejsou tak špatní, ale třeba Ezra je mi místy nesympatický, některé Chopperovi vtípky jsou ohrané a trapné (soudě podle reakci posádky Ghosta)... Klony a vůbec postavy z CW jsou tu v lecčems lepší než nové postavy, a ikdyž mám Kanana celkem rád a bylo fajn na chvíli vidět Mandaloriany nebo třeba Honda (ten se moc nezměnil...), seriál je asi moc zaměřený na děti, a to mi často vadí... Uvidím po skončení 2 série a během třetí, ale zatím 3,75 hvězd z pěti... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by to bylo lepší než horší než Clone Wars. Trpí to stejnými neduhy, přílišná infantilnost a vatové epizody. Naproti tomu se ale může pyšnit skvělými menšími nebo většími rolemi postav ze staré trilogie - Tarkin Vader, Lando a skvělým rebelsko-imperiálním feelingem. Nicméně pořád se nemohu zbavit dojmu, že je to celkem zbytečný seriál, místo kterého by měl konečně přijít dlouho slibovaný hraný Star Wars Underworld, 3 hvězdy. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No Star Wars mám hodně moc rád. A musím říct, že jsem si tento seriál oblíbil a strašně mě mrzí, že skončil. Kanan Jarrus, Ezra Bridger, Hera Syndulla, Sabine Wren, Zeb Orrelios a C1-10P, udělali dokonalou partičku v téhle jízdě. S každou sérií se mystérium stupňovalo a nakonec skončilo jak smutně, tak i šťastně. I animace se mi líbila. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • Velkoadmirálu Thrawnovi sloužil jako tělesný strážce a zabiják příslušník rasy Noghri jménem Rukh. Ten byl, stejně jako sám Thrawn, převzat z expandovaného univerza. Jeho příběh je však odlišný, zatímco v novém kánonu věrně sloužil Impériu až do smrti, v expandovaném univerzu Thrawna v knize Poslední povel od Timothyho Zahna zradil a zavraždil. Následně sám zahynul při pokusu o útěk. (vojtaruzek)
  • Na základně Yavin-4 můžeme zahlédnout R2-D2, přesněji ve chvíli, kdy Hera přistane s poškozeným Y-Wingem, R2D2 ho po přistaní začne hasit. (UncleMorty)
  • Jedním z častých témat tohoto seriálu je zrychlené stárnutí, kterým trpí klony Jango Fetta, kteří byli využíváni jako vojáci. Předpoklad, že klony stárnou rychleji, byl pravděpodobně inspirován předčasnou smrtí ovce Dolly, prvního naklonovaného savce v historii. Nicméně podle současných poznatků klonování zrychlené stárnutí nezpůsobuje, jak potvrzují i „sestry“ ovce Dolly (Daisy, Diana, Debbie a Denise), které byly naklonovány ze stejné buněčné linie a dožily se normálního ovčího věku. Z tohoto důvodu je možné (minimálně zvířata) klonovat bezpečně a bez rizika, že klony zemřou předčasně. Časté je například klonování psů v Jižní Koreji, a to jak domácích mazlíčků, tak například policejních psů. (vojtaruzek)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno