Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neotřele odlehčeném duchu, díky kterému se film „LEGO® příběh" stal celosvětovým fenoménem, se dočkal vlastního filmového dobrodružství přirozený vůdce celého ansámblu – LEGO Batman. Ale v Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (365)

st4nford 

všechny recenze uživatele

Zábava od začátku do konce pro děti i dospělé. Jako fanda Batmana jsem se neskutečně bavil hlavně díky popkulturním odkazům na předchozí batmanovské filmy, ale i na odkazy z jiných uměleckých děl (stejně jako v LEGO® Movie). I přes humorné repliky ve mně film vyvolal napětí a musím uznat, že "kostičkové" boje a pohyby vypadají hodně dynamicky. Je z toho nepopiratelně cítit vysoká analogie s Deadpoolem, co se týče vystupování hlavní postavy, což ale nehodnotím jako negativní prvek. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Od desíti k pěti. Po geniálním intru a několika skvělých narážen na batmanovské filmové univerzum se záhy hutní jen kotel klišé. LEGO Batman najednou neví, či být pro děti anebo dospělé, a tak utrpí tím, čím mnoho podobných děl - zůstane v mdlém nejistém průměru bez hravější invence. Přitom právě na mnoha těch klišé se dalo stavět spoustu zábavy, kdyby jen sebeshazovačný tón úvodních titulků zůstal při všem až do konce. Chybí přesahový motiv, který tak geniálně vyšvihnul předchozí LEGO jízdu. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Že Batman je cool je všeobecne známe. Na internete sú tony vtípkov, berúc si na paškál túto komiksovú postavu. Fungoval by ale film založený takmer výhradne na týchto gagoch? Fungoval. Je to vtipné, cool, miestami roztomilé, no už nie originálne (narozdiel od Lego Movie). No na odreagovanie ako stvorené. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku jsem se trochu smal, potom uz prakticky vubec. Je to dost nesourode, nema to hlavu ani patu a pripada mi to desne upjate. Uplne z toho cisi ta snaha byt ohromne rodinnym filmem, takze je to chvilemi celkem vtipne pro dospelaka a tim padem nepochopitelne pro deti nebo naopak. Nehlede na to, ze pro silenou kameru a strih takrka nebylo mozno stihat titulky a pro cteni titulku nebylo mozno stihat deni na obrazovce. Cekal jsem od toho vic - zmatek nad zmatek. ()

Spenatka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem neměla velká očekávání. Říkala jsem si "Lego příběh" byl skvělej, tak dobrý to nebude. Je pravda že u Lego příběhu jsem se nasmála daleko víc, ale tohle bylo taky skvělý 😊 nechyběly hlášky a výborný zvuky při střílení atd, příběh dával i docela smysl (což jsem moc nečekala, protože jsem zkoušela nějakej starší lego hrdinskej film a ani jsem ho nedokoukala jak nudný mi to přišlo), nechyběly narážky na Batmana/Supermana (filmy) a co já osobně musím ocenit nejvíc, objevili se Dálkové (Doctor Who), což pro mě osobně bylo teda velký překvapení. Na na na na na na na na Batman! ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Solidní tři, skoro čtyři, cca 70%. Zábavné to bylo podobně jako Lego Movie, je to podobně ztřeštěné a styl humoru je fajn, ale už to holt nemá tu překvapivou metaúroveň (což je logické, to nemá být výčitka), takže je to prostě „jen“ ztřeštěná zábava ve zběsilém tempu. Bohužel se to dost rychle unaví, takže zhruba po hodině už toho mam tak akorát. Je to asi dost dlouhé. No ale dobrých i vyloženě skvělých vtípků a překvapení je tam dost, za vidění to určitě stojí a zabaví to. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Stylem i vtipem hodně podobné prvnímu Lego příběhu, od úvodu nemůže být nikdo na pochybách, že bude sledovat 104 minut akce smíchané s vtipem a odkazy na celou řadu děl a postav. A ten, kdo se v tom všem bez problému vyzná, se bude i velmi dobře bavit. Mám pocit, že se tvůrci snažili profilovat film pro starší publikum, ale ve výsledku to nemusí příliš vadit ani mladším ročníkům, každý si ve snímku najde to své. ()

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hodně slabý... Bohužel hláškami tento film nenadchne, a tak se vlastně jedná o obyčejnou pohádku pro kluky, dospělí se těžko zasmějí umělým rádoby vtípkům. Na klasiku (lego movie) to nemá ani z rychlíku, to je jiná liga.. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Byla to sranda. Taková pohádka pro dospělé, dost vtípků a neotřepaných hlášek. Dobrý příběh a bavil jsem se. 70%. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Druhá LEGO výprava úplně resignovala na přesah k "reálnému světu", nevzdala se však prudce a vtíravě rodinného vyznění, které otravuje více než polovinu stopáže neustále vážnými výrazy figurek a posmutnělým hudebním doprovodem, pročež se sympatické pop-kulturní odkazy a něco málo povedených vtípků rozplývá v neorganizovaných stavěcích efektech, z nichž tak leda bolí oči. Jako milovník kostek bych buď ocenil pomalejší záběry ve stylu LEGO výstav, aby se mohla inspirace napást, anebo toužím po vysvětlení, proč tvůrci k parodii batmanovského mythu využili právě zcela prvoplánové a nefunkční převedení do stavěcího vesmíru? Hodnocení tak nadzvedává pouze odvaha DC propůjčit své hrdiny k něčemu takovému (byť je otázka, co je odvaha a co nutnost daná smlouvou), která ústí v prohlášení, že jde o jeden z nejlepších komiksových filmů této značky... aneb Iron-Man je srabák. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Najväčší blockbaster všetkých čias. Toto by v hranej verzii stálo min. 300 mega. Batman si zaslúžil svoj vlastný Lego film a dopadol celkom dobre. Kadencia vtipov, všetkých možných zloduchov a superhrdinov je zábavným kúskom a dostatočne baví. Oproti Lego movie je to však o jeden stupienok horšie. ()

LuKiss 

všechny recenze uživatele

Lego, jako jediná značka má přístup ke všem ostatním značkám a filmům a bohatě toho využívá. A dělá to dobře. Vtipy nejen pro děti, teda, ně že bych u filmu ležel na zemi v záchvatech smíchu, ale aspoň to nebyl trapnej americkej humor plnej prdění a krkání. Prostě mě to bavilo, vtipnej batman, neni zákonitě špatněj batman. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková kadence a baráž vizuální a verbální, že je to jasně dělané na sledování znovu a znovu a znovu, jak to jen děti umějí. Do zblbnutí. Pak snad jde pochytit úplně všechny vtípky a reference. Chris McKay ukázal, že lze být nad věcí, humorný, odlehčený a přitom nabitý akcí a taky silným (pro děti) vzkazem. Já se bavil po celou dobu. Zápletka byla nápaditá, flipantní. Za mě 100%! ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Řeknete si profláklej Batman a loutkovej příběh z kostiček Lega, to bude asi těžká nuda... Kupodivu to tak není. Jde o parodii na všechny ty superkraviny co točí u Marvela a docela podařená. Film jede od začátku do konce ve stejném duchu i tempu, což mne ke konci už trochu bolelo. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Začátek naprosto bezkonkurenční, výborné scény i hlášky. Postupem filmu mi však přišlo, že scénáristům trochu došel dech, a rozuzlení se spojováním Gothamu dohromady, usmířením Batmana a Jokera mi přišlo vyloženě zbytečné, nemluvě o Batmanově prozření, jak je fajn mít přátele a rodinu... Od fantomové zóny jsem trochu čekala něco jako v Legopříběhu, tedy že to bude reálný svět, kde Joker najde nějaké fajné vychytávky, jak to v Gothamu okořenit, a ono nic. Celkově to zatažení jiných superpadouchů byl sice hezký nápad, ale... nebyl to Gotham a Batman. Byť Voldemortovo "Vingardium leviosa" se mi neomrzelo ani po třetí recyklaci. ()

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Batman a Nightwing mají režiséry

Batman a Nightwing mají režiséry

24.02.2017

Nová sólovka Batmana, jíž nedávno (režijně) opustil Ben Affleck, nakonec ulovila Matta Reevese (Úsvit planety opic). Studio Warner Bros. potvrdilo, že Reeves opravdu usedne za kameru, a Affleck dal… (více)

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Reklama

Reklama