Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (56)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oceňuji, že Strach je svůj. Že se nesnaží o bezútěšnou formu severských kousků, kdy slunce svítí pouze kolem oběda a to jen v červenci či nekopíruje od CSI seriálů epileptické hrátky se světlem, střihem a zoomováním stejně jako kriminálky s ministrem obrany. Jede si to své, vy musíte brát v potaz skromnost technických podmínek a vnímat.. Lze vytknout pár drobností. Jednak nesnáším, když mi pár dílů před koncem, a to rychlejc než bys řekl Hieronymus Bosch, odstraní favorita na pachatele, to především! Občas rušil zbytečně hlasitý tok myšlenek vyšetřovatelů, tu a tam vyvstaly castingové otazníky (Kotek) či chyběl cit pro odlehčení, přičemž to poslední je pochopitelně silně subjektivní. Já bych třeba ke konci šestého dílu, když se šéf Donutil chystá i s pistolí poprvé do terénu, nechal pronést jizlivého detektiva Grossmanna: „Podívej se na něj, na Serpica…“, ale ve světle, či spíše stínu současné české seriálové tvorby jsou to jen zanedbatelné záležitosti. Nyní prosím o druhou sérii, kdy se vrah bude inspirovat obrazy Františka Ringo Čecha.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odborník na mysteriozní krimi Jiří Strach přesvědčuje, že v tomhle oboru nemá u nás konkurenci. Bohužel je ale z celého projektu moc vidět ta povinnost dostat se na sedm hodinových dílů. To je fakt moc a výsledku to hrozně ublížilo. Kdyby byla ta možnost z dané látky natočit klasické "strachovské" trojdílné krimi, jednalo by se bezesporu o skvělý počin. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ACHTUNG - SPOILERS! Občas to vypadá, jako kdyby těch sedm dílů vypadlo z delšího seriálu (dva hlavní detektivové se jen špičkují, zajímalo by mne i to, jak si povede Kotek a dcera), Brzobohatého hudba sice slouží žánru, ale přijde mi taková strojová, bez duše a cca v pátém díle už se člověk ve všech těch jménech a vražedných situacích ztrácel, i když Jana Štěpánková si snad svou první zápornou roli vystřihla dobře. ;-) Připadá mi, že Petr Hudský napsal něco mezi Santiniho jazykem a Vašíčkem, ale není ani pořádně filozofický, ani záhadný. Hlavně se ale bojím, Jirko, aby tě diváci nebrali jen jako režiséra (nejsem si jist, nakolik vnímají výjimky Operace Silver, A, Brainstorm nebo Osmy), mysteriózna a pohádek. 70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vrah má prachy, nechodí do práce a má čas vymejšlet takovýdle kraviny." Mě tedy bavilo sledovat běhání po stopách vraždícího náboženského fanatika i hledání souvislostí, ale nechce se mi uvěřit tomu, co všechno pachatel dokázal. On totiž unášel, intrikoval, vraždil, provokoval penězi, stylizoval mrtvoly, všechny odposlouchával, podminovával objekty, cestoval, kupoval pozemky, hloubil štoly, přesměrovával internetové přenosy, studoval obrazy Hieronyma Bosche a ve volných chvílích se ještě stihl pomodlit. Copak o to, ono to bylo poměrně zábavné, ale závěrečná proměna Remeše z psychicky vyrovnaného vyšetřovatele v kombinaci Drsného Harryho a Zorra mstitele mi prostě moc nesedla. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je vcelku zábavná věc, toho mysteriózna je tu snesitelně málo, ačkoli scénář a příběh prostě trpí mnoha nešvary: vrah je nezajímavý (!), asi pochází z nějaké marvelovky, jinak si nelze vysvětlit jeho schopnosti, celá linie se zajetím biskupa skrz vykonstruovaný nález sochy je zcela neuvěřitelná, navíc, když do podzemí vede vstup od jinud a rovněž i docela velký okno - garantuju vám, že ve skutečnosti by se o podzemí dááávno vědělo, protože žijí magoři typu salahadina, kteří se na vyhledávání a zkoumání podzemí přímo specializují; dále autor scénáře špatně pochopil zpovědní tajemství, tzn. celá anabáze s knězem, který by rád pomohl, ale "nemůže", je nesmysl - kněz má povinnost, pokud ve zpovědi uslyší o vraždě, okamžitě penitenta delegovat na policii a rozhřešení případě udělit až po jeho samoudání. Navíc platí, že v případě těžkých kriminálních zločinů musí i kněz předcházet dalším. Čili nerozumím, jak mohl Jirka Strach něco takového natočit. Mučírnu na hradě jsem už rozebíral v komentáři výše. Je to nesmysl. Když se podívám na filmové charakteristiky, tak jsem spokojen. Tým Remeš a spol. je sympatický včetně psí čumáčice ze Slovenska, která zapadla perfektně. Je fajn, že spolu neměli sex hned poté, co si nabídli tykání, což by asi u většiny jiných tvůrců nastalo. A velkou pochvalu uděluji za úvodní titulkovou sekvenci s rozpohybovaným Boschem - ten chlap byl fakt ultramagor. V dobrém smyslu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obstojné množství Brna, které zde vypadá občas i docela sexy, pohříchu málo brněnských herců, výborná hudba a skvělá režie, na moje gusto je zde poněkud více mrtvol, ale časem si člověk na to množství pomalu zvykne. Jsem ráda, že se tvůrci zaslavili u sedmi epizod, protože přihodit ještě takových dvacet, v Brně a okolí už by mnoho obyvatel nezbylo. Poslední epizoda už poněkud drhne a je na ní vidět, že je pouze do povinného počtu. Kdyby se celý seriál smrsknul na polovinu dílů a mrtvol, jen by to prospělo. Strach však prokázal, že i s komplikovaným námětem dokáže vytvořit srozumitelné a hlavně napínavé krimi. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká televize se zase jednou vytáhla. Sedmidílný zmatek, na který jsem zhruba od poloviny koukal, protože mi přišel tak blbý, až jsem se u něj docela bavil. Jiří Strach sice dokáže řemeslně slušně natočit skoro cokoliv, ale když je scénář podobně mimo, tak už se těžko něco zachraňuje. I herci se docela snažili, v čele s jako obvykle přesným Stanislavem Majerem. Mohl bych tu vypisovat desítky logických lapsů, které mě u vážně míněné kriminálky vytáčejí. Ale když už jsem to bral jako špatnou parodii, bylo dokoukání seriálu lehčí. :-/ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

A cenu pro nejlepšího českého současného režiséra vyhrává... prosím virbl... chvíle napětí... Jiří Strach! Aneb režisér, který ať už točí pohádky nebo thrillery, nikdy není výsledný počin trapný nebo směšný, jak to bývá u jeho režisérských kolegů. Labyrintu sice chybí chemie mezi postavami, kterou se mohla pochlubit ať už Ďáblova lest nebo Ztracená brána, ale i tak je seriálem na vysoký úrovni a snese srovnání se současnou evropskou TéVé tvorbou. Jen houšť. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach mě nezklamal, naservíroval mi hutnou, napínavou a poměrně dost drsnou kriminální sérii... Vyšetřování brutálních vražd je zajímavé, poutavé a obětí neustále přibývá.. Herecký ansámbl sympatický, to ústřední herecké trio - Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer - se mi moc líbilo, za zmínku určitě stojí i hudba, Ondřej Brzobohatý je talent po tatínkovi i od Boha či Matky přírody.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože na nebesích, takhle to pokurvit, to musí být umění - artový český seriál. 6 zajímavých dílů, kdy postupně naprosto nesouvisející věci skvěle začnou zapadat a vrcholem je naprosto nečekané useknutí plynule a úspěšně se rozplétajícího klubka šíleného plánu koncem šestého dílu, přičemž by to skutečně končilo v tématu díla vůbec ne moc optimisticky a přesto to by byl TEN správný konec všeho, bylo doslova zabito naprosto idiotským posledním dílem, přinášejícím tak pitomé konstrukce děje, že mi tam snad chyběli jen UFOni. Ten poslední díl byl TAK moc nesmyslý, že hodně dobrý seriál (****) klesl až do "ereba" a jednu hvězdu tomu nedám fakt jen za těch šest předchozích dílů. Hudský se snad sjel nějakým dost špatným matrošem nebo to celé z nějakého příkazu z ČT nechtěně ale z povinnosti totálně dosral. Taková škoda. Pro lepší vyznění doporučuji snad sedmý díl vůbec nepouštět a smířit se s otevřeností konce dílu 6. Tak jako to skončilo, by to končilo i pro diváka a tečka v ději, tečka pro postavy a tečka pro diváka, svět je zlý. A ne že se pak vše musí nesmyslně dovysvětlovávat hovadinami. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypočítavá zmes krimi, spiklkeneckých teórii a emocionálny útok na súcit aj strach diváka. Takto to pán režisér chcel a ono to funguje. Myslel som, že populizmus je iba v politike. A vida, on je aj v TV tvorbe. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem dokoukal podruhé. Příběh byl vystavěn velice inteligentně a rafinovaně. Policisté byli sympatičtí, případ napínavý, mysteriózní a svým způsobem zábavný. Ovšem finále mi přišlo místo šokujícího zážitku spíše trpce úsměvné,nejen díky tristní epizodě s GIBS a vlastně pochopitelným chováním právníka. Každopádně výborné jako celek. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Broen počesku. Akorát namísto dánského Martina a švédské Sagy tu máme českého Langoše a slovensku Kanocz. Děj je taky podobně překombinovaný, v podstatě bych zde mohla okopírovat svůj komentář k Mostu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série nabídla neskutečný pocit strachu, psychedéznosti, temna a tajemna. Nečekal jsem to a slízl jsem to i se smetanou. Vše skvělé, škoda jen trapného konce a odchodu některých oblíbených hrdinů na věčnost. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horší 3*. Podle mě asi zatim nejslabší ze Strachových seriálů. Ty tři díly, který stačily u Lsti a Brány, ty by tady bejvaly stačily taky - a možná by se seriál vyhnul hluchejm místům, nesmyslnejm postavám apod. U Lsti i Brány se mi líbilo zasazení do nějakýho toho mysteriózního kontextu - ať už satanisti okolo Ďáblovy bible ve Lsti, nebo zednáři v Bráně; tady mi podobná třešinka, která by tomu na konci (po celkem pragmaticky zemitym rozuzlení) nasadila korunu, ta mi tu přece jenom trochu chyběla. Ten konec mi vůbec přišel jako zdaleka nejhorší část seriálu - ať už scénářem, nebo režií, nebo výkonama. O časovejch nesrovnalostech a logickejch chybách ani nemluvě, to se ale týká celýho seriálu. Z celýho Labyrintu obecně taky hrozně moc čouhá a bije do uší spisovná čeština ze scénáře - chápu, že to je projekt veřejnoprávní ČT, ale takhle se prostě v praxi nemluví a to, jak to bylo tady udělaný, to bylo předevšim rušivý a nepřirozený. Jinak je to ale furt příjemná záležitost, která za zkouknutí určitě stojí; jen mi Lest i Brána sedly mnohem víc a myslím, že i objektivně vzato byly prostě a jednoduše zvládnutý líp - jak co se týče herců (zde zbytečnej Donutil, nepřesvědčivej Langmajer, kterýmu mnohem víc sedla skvělá role v Bráně, občas až moc prvoplánově drsná Kanócz, extrémně špatná poslední scéna se Štěpánkovou...), tak co se týče scénáře (tady opravdu škoda toho konce) nebo hudby (která je opravdu zoufale nezajímavá a neoriginální, typicky televizní a školácky dramatická, a za to trapně laciný až tragikomický použití Orffa by si Brzobohatý zasloužil nějakou Zlatou malinu). WTF moments: Předevšim ten Orff, to byl opravdu fail světovýho kalibru. Dojaly mě ale zase studiový scény jakože "z auta" - fakt jsem přesvědčenej, že nemusí bejt zas takovej problém sesynchronizovat pohyb obrazu za zadnim vokýnkem s tím, jak řidič kroutí volantem. A ten začátek posledního dílu byl tak blbě udělanej, že než mi došlo, že to je ničim neskrývanej a prachsprostej oslí můstek bez jakýhokoliv dějovýho opodstatnění, tak už jsem si pomalu začínal zjišťovat, jestli se znova omylem nedívám na první díl. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to za náma! Dle mého rozhodně jeden z nejpozoruhodnějších kousků našeho současného plodného kriminálního pole. Strachův styl vražedných motivů skrze náboženská přesvědčení mě zaujal již v prvních epizodách a celá první série je jedním dokonalým detektivním příběhem, který se nebál obsadit nenasytnou smrtku do hlavních rolí. Až jsem se místy divil, zda není seriál na české poměry morbidní až příliš. Každopádně skvělé obsazení na pozadí drsného, a proto dost poutavého případu. První série - 95%. ()

Reklama

Reklama