Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (908)

Mikis2 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá zhovadilost. Plešatý hulk sedí v plechovce s kodáma na jaderné zbraně a banda vyjebanců se mu tu plechovku snaží roztrhnout lanem, místo aby vystoupili na nasypali do něj pár zásobníků z nějaké pořádné zbraně. Film naprosto postrádá logické myšlení a užít si ho můžou jen mentálně retardovaní. Sračka! ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Ještě víc přehnaný,ještě víc rychlý a zběsilý,jenže je to furt dokola jak jízda na kruháču.James Wann v sedmičce aspoň trochu ctil "rychlost v obci".To F.Gary Gray to mrská hlava nehlava.Klaďas je rázem záporákem,střih rozjebanej,kamera roztřepaná a hudba taky už není tak cool jak jsem býval zvyklej v téhle sérii.No jsem z toho docela zklamanej,i když popravdě jsem od toho ani moc nečekal.A kurt Russell to fakt zachránit nemohl,protože prej nemá ve skutečnosti řidičák.45%. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Já si stále říkám,proč na tuhle sérku koukám.U minulého dílu jsem se slušně rozepsal,což bych zde nerad opakoval.Jedno je jasný,je to pořád na jedno brdo,jen zde opět přišla aspoň malinká radost.Začnu s kladama jestli můžu.Tím je občasný nápad.Vymyslet hacknout auta na dálku a nechat je provětrat centrem města je vážně skvělý nápad a i pomalinku morální do normálního života.Ono moralizování,city a všemožné nuance jsou zde strašné,protože je opět dostal do vínku Vin Diesel,který tu má hromadu prostoru ukázat,že je nejlepší opět jen za volantem.Druhá je,Roman.Ano hláškující postava tu sice je pořád,ale vlastně snímek osvěžuje.Třetí je výběr na zamrzlém jezeře s krásnou Charlize Theron,jen krásnou.Ostatní je trágedie.První hodinu přetrpět,kde hned začíná zbytečné intro,který se snaží ukázat Rychle a zběsile v kořenech,je natočena pro teens s popcornem.Já si na to sice začínám pomalu zvykat,že nemá cenu vůbec přemýšlet,je to přeci akční film,ale on je stále vcelku podle stejného mustru udělán špatně.Když vybuchujou a skáčou auta,tak jedině ty velká,střihové inženýřství level nekonečno,utrápené dialogy,mixnutý film na dvě dějové roviny z týmu,který víte,že bude zase spolu,nemastný soundtrack,když řeknu,že ten tank si nevemeš,tak v dalším střihu ho máš,občas přes čáru devastující fyzika i v mírném měřítku,že to berete jako film,tohle není James Bond,.....hmm radši dost.Je tu pár nápadů,chvilku to baví,ale to je tak všechno.Délka filmu je přestřelená a konec to v koutku duše nemá,protože nás čeká dalších aspoň deset dílů.50% ()

David.Pluhar 

všechny recenze uživatele

Pár povedených hlášek, ale to je asi všechno. Film absolutně proti zákonům fyziky a logiky. To že udělají z Dwayna Johnsona Hulka, filmu taky moc nepřidá. 2/5 jedna hvězdička za krásné ženy a ta druhá za krásná auta. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Áno viem, má to byť pokračovanie parádneho akčného krimi, kde fyzika nie je v popredí a ide o rýchle autá a dobrú zápletku. Lenže nedokázal som vypnúť mozog a nechať si otvorené ústa pri pozeraní tohto skvelého pokračovania. Väčšina akčných scén bola detinsky smiešna, postava Cipher neskutočne otravná sileným dramatickým rozprávaním a pekných áut len zopár, jedine nepoškriabateľný Dodge Charger s 5000 koňmi. Ak si mám vypnúť mozog a užiť šialenú jazdu, tak Mad Max Road Fury...toto bolo pre mňa Fucked&Ridiculous, mne tie absurdity dekel z hlavy neodpálili ako väčšine. Aspoň zápletka bola fajn. ()

mbrdo 

všechny recenze uživatele

Totalna pitchovina, porovnatelna z tohtorocnymi Power Rangers. Tento gyc sa moze pacit len uplne vypatlanemu americanovi. Vraj "Akční / Dobrodružný / Krimi / Thriller" ..tak toto je hodne spodnych priecok kazdeho z tychto zanrov. Shame ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Tak trochu musí člověk s nostalgií zavzpomínat na první díly této neuvěřitelné série. S odstupem času je totiž musím hodnotit daleko kladněji, než tento mix stříleček, mlátiček a legrácek. Tak trochu se odstoupilo od toho skromného scénáře a přeskočilo se na vlnu poslední doby, která zní nějak takto: napumpujte tam co nejvíce efektů, co nejvíce aut, co nejvíce slavných herců, co nejvíce nereálnosti, co nejvíce zaujměte svět, co nejvíce vykreslete hlavní záporačku a hlavně na tom vydělejte co nejvíce peněz díky neustálým vtípkům a narážkám. Pakliže se tvůrci rozhodli jít tímto směrem, tak do toho měli jít pořádně a ne jen tak na půl plynu. Tohle je totiž strašně nepřesvědčivé, nezajímavé a ve chvílích, kdy na řadu přijdou úmorné dialogy, ještě více nudné. Na závěr musím vystihnout jednu věc. Na mysli mám samozřejmě poctivou grilovací párty, která se v posledních dílech stala doslova nedílnou součástí závěrečných minut. Bez ní by to už asi ani nešlo. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Osmý díl této megasérie pokračuje ve stejném duchu, jako zhruba předchozí 4 filmy. Nový je pouze záporák a také situace, kdy Dom jde více méně proti své rodině. Jinak je to pořád stejná písnička, jen větší, šílenější a musím říci že i celkem zábavná. Situace, kdy Jason Statham likviduje zástupy nepřátel v jedné ruce s miminem byla opravdu k popukání. Nutno však říci, že choreografie akčních scén, ať už bitevních či závodních je stále na špici. Vtipných momentů je také dost, zvláště pak z úst Tyrese Gipsona a to směrem ke Scottu Eastwoodovi. Výtku bych naopak měl k tomu, jak se během série z nepřátel postupně stává rodina. Jestli to takhle bude pokračovat, nezbude už nikdo záporný. Finální hodnocení: Ideální odpočinkový film, plný hloupé zábavy a povedených akčních scén. Hlubší myšlenku však nečekejte. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Hodně často jsem se nudil a většina těch explozí mi bylo tak nějak egal. Theron mimo, byť možná s chutí přehrávající, zato Statham si to dává a těšil jsem se na každý záběr s ním a dočkal jsem se skutečné mňamky. Protože ta akční scéna s baby-Domem je prostě parádní a hlavně hrozně vtipná. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Už som si zvykol, že ak odmyslím trapošské reči a drsné ksichty Vina Diesela a privriem všetky oči nad hereckým antitalentom Dwaynom Johnsonom, tak sa z F&F môže stať celkom pohodová oddychovka, na ktorú zabudnem prakticky skôr než doznejú titulky. Tentokrát to však bol hlboký suterén mojej znesiteľnosti. Okrem Charlize, ktorá hrala a vyzerala naozaj kúúl a bojovky s bábätkom v hlavnej úlohe, tam neboli žiadne vtipné či zaujímavé scény. Roztrieskavanie drahých áut, promenáda lacných štetiek a aj strašne akčné bitky tu už v sérii boli miliónkrát. Síce viem čo idem sledovať, ale ak to neprinesie nič nové, tak se ptám proč? Alebo načo? ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Fast & Furious považuju za aktuální vrchol akčního žánru a ani s osmým dílem neubírá plyn. A jsem rád, že tvůrci přicházejí i s novými motivy, kdy tentokrát je to osobnější. Mimo to ale mám další nálož parádní akce, skvělých charakterů (Charlize je démon) a hlášek. Vlastně nevidím důvod, proč dávat méně než plné hodnocení. ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Nekoukal jsem na to asi ve správný náladě. Velká CGI stopáž filmu strašně škodí a abych pravdu řekl, nejvíc mě bavily scény, kde nebyla žádná auta. Pokud chcete dělat drahou kopii bondovky, musí ty fíky dávat smysl. Tady se pořád jen řeší, "jak do toho namontujeme ty auta" a nad nějakým smyslem se láme hůl. GTA V je oproti tomu realistický simulátor. Co podobnou slátaninu obvykle zachrání (a mé srdce pak zaplesá) je skvělý střih akčních scén, jenže jsem právě viděl pouhý "tovární průměr" a s velikým zklamáním musím konstatovat, že asi není jediná scéna, kterou bych měl tendenci zkouknout znovu, což obvykle o lecčems vypovídá. Statham absolutní hvězdou tohohle "spektáklu". Za mě "meh" ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Na začátek řeknu, že jsem trochu zklamán, že série upouští od klasických honiček v autech a více se to podobá už Expendables či jiným americkým akčním lumpárnám. Jako film to špatné určitě není, jen bych chtěl něco trochu jiného. S tímto pohledem na to vše koukám. Herecké obsazení bomba, akce super, efekty paráda, ale realita nula. Místy i vtipná zábava či napětí, ale stejně jsem věděl, jak vše dopadne. Takže filmový zážitek - ano, může být, pokračování Rychle a zběsile? Raději bych se vrátil ke kořenům. Hodnotím 70% - tři hvězdy. ()

Tartalus 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to akční výplach kde člověk musí nechat mozek doma, ale tohle je opravdu moc. A na to kolik v tomto filmu bylo akce jsem se neuvěřitelně nudil. ()

ibex 

všechny recenze uživatele

Asi jako kdyby scénář napsal 10letý kluk, ale akční scény dával dohromady zkušený profesionál. (Charlize Theron je zatím nejlepší záporák tohohle roku!) ()

dzules 

všechny recenze uživatele

jako lepší než sedmička..škoda jen, že nedostala víc prostoru Helen..jinak bych řekla, že tato série už jede spíš jen setrvačností než na plný plyn..ani ty hlášky už nejsou vtipný a Dom je až nesnesitelně patetický..potřeboval dostat trochu přes tlamu od Cipher - Charlize. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Suchý primitívny scenár bez nápadu najviac zachraňujú Johnson, Statham a naozaj majstrovsky natočené akčné scény, ktoré v súčasnej kinematografii nemajú konkurenciu (tvorcovia Wicka sa môžu učiť). Škoda toho kokotného deja. K tomu Charlize vlastne nemá čo hrať. Jej postava je proste piča, ktorá chce zničiť svet lebo môže. Avšak pre tie akčné scény neľutujem svoj čas stravený pri tomto scenáristickom výplachu. Ak by mal rejža lepší scenár, mohol by to byť najlepší akčný film všetkých čias. Nakoniec sa aj Jasona stala kladná postava, to snáď ani nie je možné :D ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama