Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (908)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ale... No... Proč ne. Sice bezduchá, ale zábava to je, ačkoliv více než z Vina Diesela a jeho rodiny (dejte si stranou pětikorunu pokaždé, když to slovo padne, a máte na lístek do kina) těží z Dwayna Johnsona a Jasona Stathama (chápu, proč si vysloužili vlastní film), z Charlize Theron a hlavně ze sympaticky přepísknuté akce, ve které se auta chovají jako divoká zvířata a vy čekáte, kdy se změní v transformery, a když se do finální honičky zapojí ponorka, vlastně to není vůbec nepatřičné. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jsou to už dva roky od Rychle a zběsile 7. Film který během natáčení přišel o Paula Walkera a proto se film opozdil. Rychle a zběsile 7 představilo nejenom neuvěřitelně skvělý propracovaný film ale také geniální rozlučku s Paulem u které jedno oko nezůstalo suché. Ani Paulova smrt ale nezastavila plány na další pokračování. A proto tu je Rychle a zběsile. Takže předně o Walkerovi. Ve filmu se neobjeví žádný jeho digitální dvojník a nikdo se nepokouší ho nahrazovat (Scott Eastwood hraje úplně jiný druh postavy). Proto film působí neuvěřitelně důstojně vůči Walkerovi a v poslední scéně filmu se Walkerova postava dočká neuvěřitelně krásné pocty. A nyní k celému filmu. Je to neuvěřitelně úžasná práce. Můžete udělat dvě věci: Buďto říct tvůrcům filmu jaký jsou magoři nebo jim skočit na jejich hru a hrát jí s nimi. A pokud udělá tu druhou věc uděláte tu nejlepší věc kterou můžete udělat a dostanete neuvěřitelný zážitek. O filmu se vám dost řekne první scéna ve které na Kubě Vin Diesel závodí v autě bez kapoty, později pozpátku a k tomu ještě začne hořet. A dočkáme se tak nejlepší závodní scény celé série která srší neuvěřitelným elánem a nápady. Motivace Toretta k zradě jeho ´´rodiny´´ je neuvěřitelně lidská a dává divákovi skvělé souznění. Budete s ním souznit, bude vám ho líto a budete mu přát dobrý konec. Záporačka v podání Charlize Theron je neuvěřitelná mrcha a i přesto vám bude bavit každá scéna s ní protože je tak zkažená až je to dokonalé. K týmu se přidá Deckard Shaw s tváří Jasona Stathama a to vede k interakcí s Lukem Hobbsem v podání Dwaynea Johnsona. A každá jejich společná scéna je neuvěřitelně zábavná a srší z ní hrozně moc testosteronu. A to ani nemusí jít o akční scénu, stačí už když se držkujou nebo se baví o tom jak jeden druhého navzájem zabije. Kurt Rusell si jinak jako v sedmičce krade každou scénu pro sebe ale je tam zoufale málo protože více času na plátně stráví jeho mladší verze v podání Scotta Eastwooda. Scott Eastwood tu hraje takového otloukánka (pořád se mu říká Little Nobody) ale postavu hraje s neuvěřitelnou grácií. V podstatě každý herec a jeho postava je sympatická (I zrzavý lišák Kristofer Hifju z Game of Thrones) a ten kdo si krade každou scénu pro sebe je Helen´´Shaw Sr.´´Mirren kterou mrchu není radno podceňovat. Neuvěřitelně skvělá akční práce. Ať se jdou Stahelski, Leitch a jejich John Wick bodnout. Tohleto je teprve správná akční práce která skvělá funguje i v pasážích kde není žádná akce. Prostě pecka, druhý nejlepší díl série (sedmička už kvůli rozloučení s Walkerem vládne) a geniální natěšení na devítku která bude v Řecku. A finále v letadle se Shawem a jeho malým parťákem- k nezaplacení. Viděno v kině:2x ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Největší tunerská sága potřebovala nový impuls do dalších let. Téma zrady a hlavní záporák s vagínou ho bez debat přinesly. Sledovat Toretta v boji proti vlastní rodině je nepřirozené a zábavné zároveň. Obsazení Theron do světa alfa samců bylo trefou do černého, protože většina žen v sérií slouží jen jako ozdoba nebo mužský přívěšek. Podobně jako ona válí i Statham. Ruské finále je však už moc dlouhý a velký úlet. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. Tvorcovia sa už totálne vykašľali na akékoľvek fyzikálne zákony a idú na doraz. Stala sa z toho vlastne akási teamová bondovka, kde Kurt Russell je M a Scott Eastwood ako správca špionážneho skladu áut (wtf?) vlastne čosi ako Q. A Charlize Theron je skvelý megazloduch s atomovkou. Finále s ponorkou je neuveriteľné a Jason Statham si kradne show najmä scénou, ktorá je rýchlejšou variáciou na záver Hard Boiled. Pokojne si dám aj deviaty diel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Ja neviem, mňa proste táto séria nebaví. Paradoxne sa mi z nej najviac páčili najkomornejšie časti (jednotka, tokijská trojka). Akonáhle začali monštruózne narastať rozpočty a kastingy, prestala to byť sranda. Angažovanie gigantického The Rocka bolo asi tým najlepším, čo sériu stretlo, ale tým to hasne. Osmička je také povinné čosi. Je v nej plno akcie, ale mimo väznice ma nebavila. Páčilo sa mi finálne krytie autami pred výbuchom, mal som z toho zimomriavky.. ale trvalo to 4 sekundy (!). Potešilo ma upozadenie Diesela a uprednostnenie The Rocka, ale že by to z toho automaticky robilo lepšiu snímku... A Statham? Strašne v sequeloch nemám rád popieranie udalostí z predchádzajúcich dielov. Existujú výnimky (prebehnutie T-800 z prvého Terminátora, kde bol zlý, do druhého, kde bol dobrý), ale toto je katastrofa. Keď som videl, ako sa z démona sedmičky stala komická, pozitívna postavička, nechápavo som krútil hlavou. A pri scéne s bábätkom to bolo ešte horšie – už nižšie sa klesnúť nedá, než v akčných filmoch robiť opičky s bábätkami. V jednej časti ultimátna, vraždiaca sviňa, v ďalšej vlastne fajn chlapík a navyše vojnový hrdina. Ku*va, veď v sedmičke zabil Dieselovho najlepšieho kamoša a vyvraždil polovicu nemocnice!!! A prostredné meno scenáristu je zrejme WTF (ako inak si vysvetliť vskutku obskúrnu identitu šoféra dodávky, brániaceho vo výhľade, kým si Vin skočil za Helen). Čo ma potešilo? Hlášky („To je na mňa priveľa informácií.“), Kurt Russell, Helen Mirren a zaujímavý „psychologický“ záporák v podaní Charlize Theron. Resumé: čím viac blbostí banda okolo Vina Diesela vymýšľa, tým menej ma to baví, ale ako oddychovka prečo nie. „Mal by si trochu ubrať, vôbec nikto ťa tu nerešpektuje.“ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • Během natáčení došlo k nepřímému konfliktu mezi Dwaynem Johnsonem (Hobbs) a Vinem Dieslem (Dominic Toretto). Johnson si na sociálních sítích postěžoval, že se někteří herci chovají neprofesionálně. Narážka byla mířena na Diesela, který chodil pozdě na natáčení a celý štáb na něj musel opakovaně čekat i několik hodin. Johnson se později za své výroky omluvil ve videu na Instagramu. (bagrneplave)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama