Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 3
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (91)

Blackey. 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem málem neskousla. Myslela jsem, že to vzdám, ale nakonec mě to tak nějak... chytlo. Hlavním důvodem je fakt, že jsem četla jak celou předlohu The Mortal Instruments, a k tomu i druhou sérii ze stejného světa, Infernal Devices. Sice už je to nějaký ten pátek, ale zkrátka jsem byla nadšená, když jsem se dozvěděla, že po neúspěšném filmu se někdo chopil příležitosti a natáčí seriál. Seriál se od knih hodně odlišuje a je to podle mě škoda, protože mi přijde, že mají knihy větší potenciál a že do seriálu zbytečně přidávají věci, které vytvářejí hluchá místa. První série nebyla nic moc, ale seriál i tak dostal druhou šanci a musím tedy říct, že ji využil. Ano, není to žádný nepřekonatelně úžasný skvost, pořád jsou tam elementy, které mi lezou na nervy a jako fanouška knih mě neskutečně vytáčí, v 2. sérii se ale zlepšilo všechno. Scénář, herci, efekty... je vidět, že měli víc financí a víc času. Noví tvůrci tomu prospěli. Nikdy to nebude podívaná, která uchvátí masy diváků jako Game of Thrones a podobně, ale své fanoušky si najde... a já jsem zvědavá, jakým směrem se seriál vydá dál, pokud dostane příležitost... je to takové moje podivné guilty pleasure a během těch pár dílů 2. série jsem tomu seriálu zkrátka začala fandit. Zatím to má vzestupnou tendenci, snad to tak bude i nadále. Dávám 4*... přestože je to - uznávám - nadhodnocené, ale chtěla jsem trochu vyvážit ty přehnané odpady. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Pred par lety podivala na film jmenem Mortal Instruments: Mesto z kosti, a bylo to jako hodne spatny. Ono kdyz od prvni minuty nemuzete pochopit, proc ma hlavni herecka na cele dve housenky misto oboci, to vas rozhodi a na film se ani nemuzete soustredit. A celkove, herecke obsazeni Mesta z kosti bylo hodne spatny - a proto se serie nikam neposunula a nenatocil se (zatim) dalsi film. ALE, nekdo jiny se chopil prav na tento dost slusny pribeh a natocili serial. Prvni serii jsem shledla za vikend, a ackoliv jsem pri nekterych scenach kroutila hlavou a obracela oci v sloup jak trapne to nekdy bylo, chtela jsem videt vic a zjistit, kam pribeh pokracuje. Tak jsem trpelive cekala na druhou serii, az me to prestalo bavit a koupila jsem si vsechny knihy na Audible a za tyden jsem si cely pribeh poslechla a zjistila, ze Mortal Instruments jsou SKVELE knihy, ale filmove a serialove adaptace bohuzel nic moc. Druha serie Shadowhunters byla o moc lepsi nez prvni, hlavni predstavitelka Clary se konecne naucila trosku hrat, a celkove to bylo mnohem "snesitelnejsi". No a za 4 dny vychazi novy dil, a konecne se do pribehu dostavi jeho nejzajimavejsi character - Sebastian. Uz aby to bylo. Serial pro nactilete (a pro me) ktery ma sve mouchy, ale neni k zahozeni! ()

Reklama

Allka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsou moje dojmy následující: nevyrovnaný seriál, jehož tvůrci jsou evidentně značně rozpolcení a tak nějak nevědí, na jaké publikum vlastně míří. Na jednu stranu tu máme jednoduchou zápletku, dost často pitomé dialogy a "bojové" scény, které by sežralo maximálně malé dítě, na stranu druhou sexy oblečky vnadných krasavic a žhavé erotické hrátky... Když k nevyrovnanosti připočteme ještě neschopnost scénáristů budovat napětí a neskutečně nesympatickou a otravnou hlavní hrdinku (do jejíž role byla obsazena osoba, kterou ani nebudu nazývat herečkou), nevypadá to s výsledkem hodnocení pro Shadowhunters moc nadějně. Naštěstí celkové skóre seriálu zvedají fajn vedlejší postavy (jmenujme hlavně Magnuse, Aleca, Simona a Izzy) a především dynamika mezi Magnusem a Alecem, jejichž "něco" mě zajímá mnohem víc než to, jestli se pipinka Clary dá, nebo nedá dohromady s poněkud slizkým Jacem. Jen kvůli "Malecovi" se pustím do další řady... Druhá hvězda je za další vedlejší charaktery... A protože dneska je venku krásně a svítí sluníčko, přihodím ještě hvězdičku třetí, ačkoliv si ji parta lovců stínů pravděpodobně nezaslouží :) ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četla a tak špatná zas nebyla... za těch x dílů jsem si jí stihla celkem oblíbit. Nejdřív jsem ale trpěla u filmu, kde byly snad nejhorší dialogy a seriál se z toho bohužel nevymanil. Úroveň hereckého umění šla znatelně dolů (zvláštní, že to ještě jde) a dialogy... mám pocit, že seriál je dělanej pro 13-ti letý puberťačky, pak ale nechápu scény např. typu kdy herečka v dráždivém spodním prádle si vymamuje informace pomocí sexu, to už bych zas pro tuto věkovou kategorii neviděla. Abych nebyla jen negativní, tak mám radost, že oproti filmu se sem vejde víc věcí, což je pochopitelné. Sice ne vše s knihou koresponduje, ale po shlédnutí prvních 3 dílů mi to zatím nevadilo. Ještě jsem se nerozhodla, zda se budu dívat dál či nikoliv. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou lepší, některé horší. Má to dobré scény a pak to má scény, u kterých nevěřícně kroutíte hlavou, jak to mohli natočit. Někteří herci jsou lepší/sympatičtější a pak tam máte takové jako Katherine McNamara. Ve výsledku jsem taková rozpolcená. Nemůžu úplně tvrdit, že se mi to nelíbilo, jenže natočené to nebylo nijak skvěle. Naplácali tam toho hodně, místy jsem se ztrácela a taky mě to nechytlo, abych se těšila na každý nový díl. Moje největší výtka je pravděpodobně herečka v hlavní roli, nejen, že neumí hrát, ještě je děsně nesympatická. No jsem zvědavá co budou nastrkat naplácat do druhé série. 3* ()

Galerie (1 091)

Zajímavosti (9)

  • Mezi natáčecí lokace patří například Toronto nebo Ontario. (SimpanzJi)
  • Nephilim jsou bytosti poprvé popsané v hebrejské (židovské) Bibli, kde se o nich mluví především v knihách „Genesis“ a „Numeri“. Oproti lidem se vyznačují velkou výškou a fyzickou silou. Obvykle jsou považováni za potomky padlých andělů a lidských žen. Samotné slovo nephilim lze přeložit jako „obři“. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama