Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej nápad vložit boxerský zápasy do věznice, ale už hůř zpracovanej, zase jak se dá očekávat se celej film zaměřuje jen na to jak a kdy se střetnou Wesley Snipes a Ving Rhames a když už se tak stane, tak to moc velká bomba neni, je to spíš průměrnej zápas s šíleným komentářem, teda nevim jestli je tak špatnej jenom v dabingu nebo i v původní verzi, ale tady je to fakt hrůza a dost to kazí celkovej dojem ze zápasu. Wesely Snipes je v roli boxera ještě celkem dobrej, i když to žádnej super boxer neni, ale Ving Rhames je jenom hromada svalů a vůbec to neumí, jenom chodí po ringu a sem a tam se zhoupne a pak pomalu bouchne a i ty rány nevypadaly moc přesvědčivě, zlatej Rocky. ale i tak to nebylo zas tak špatný jak to mohlo být, takže je to aspoň ten průměr ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudný film z prostředí, které by se dalo nazvat boxem ve vězení. Klišé a stokrát viděné prvky si autoři zajisté nemohli ospustit. Hlavním nedostatkem bych nazval to, že za hodinu a půl se toho stane taaak moc málo. Když příběh shrnu do věty - nadosmrti odsouzený porazí ve vězení doposud neporaženého šampióna a ten to po osvobození zapře - vyněchám toho ze všeho dění na obrazovce jen velmi málo. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ve vězení je nuda, zvlášť ve věznici v Sweetwateru. A aby se vězni neunudili k smrti a neměly roupy, jsou zde pořádány boxerské zápasy, včetně mezivězeňských turnajů. Vítězem většiny zápasů je Monroe Hutchen (Wesley Snipes), který si zde odpykává doživotní trest, a kterého všichni uznávají jako nekorunovaného krále. Ale když do vězení přichází mistr světa v těžké váze, George Chambers (Ving Rhames), odsouzený za znásilnění, je jasné, že tito dva na sebe brzy narazí (i v ringu). A v zápase půjde o hodně ... Musím říct, že upoutávka slibovala hodně. Boxerské zápasy, navíc mezi Wesley Snipesem a Ving Rhamesem, to vše mě na film příjemně naladilo. Realita ale bylo trochu jiná - většinu filmu se o vlastním boxu jen mluví, a záaps je tu z bídou jeden, a to ještě jen aby se neřeklo. Oba hlavní hrdinové se snaží přitáhnout pozornost na sebe, ale zívajícího diváka zaujme snad jen nevšední role Petera "Colomba" Falka. Je to bída pane Waltere Hille, opravdu bída .. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film o vězeňských zápasech v boxu, který kromě pár dobrých herců, nemá nic extra, čím by diváka dokázal přesvědčit o svých větších kvalitách. Zápas vězeňského mistra v boxu proti současnému mistrovi v těžké váze, který se ocitá se ve stejném vězení a jen regulérní zápas ukáže, kdo je skutečným mistrem. Horší 3* 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma s Wesley Snipesom. Má veľmi dobrý príbeh z väzenského prostredia o skvelom a aj tak skromnom boxerovi odsúdenom na doživotie, ktorý vo väzenských zápasoch ešte nenašiel premožiteľa, ale do väzenia práve prichádza úradujúci majster sveta, ktorý cez svoju namyslenosť neverí, že môže byť niekto lepší než on a dáva to patrične najavo. A tak sa začne chystať veľkolepý zápas, v ktorom pre oboch pôjde o veľa. So spracovaním som spokojný, ako akčný film sa film snaží pôsobiť len minimálne, čo ale neprekáža, celkový nápad je výborný a navyše aj dej je po celý čas zaujímavý s dostatkom výborných prvkov a aj sledovanie namysleného boxera v danom prostredí je veľmi zaujímavé, takže sa je po celý čas rozhodne na čo pozerať. Akcie je tu málo, čo ale nevadí, keďže tu ide v prvom rade o príbeh, ale aj tak nie je zlá. Nachádzajú sa tu prakticky len dva boxerské zápasy, prvý hneď v úvode a hlavný záverečný, ktorý je dlhý a dobre podaný, len kamera v ňom mohla byť o niečo lepšia, hlavne zábery spoza mreží nie sú dobrý nápad, no svoj účel tento zápas určite splní a okrem nich ešte poteší aj niekoľko rýchlych zneškodnení väzňov zo strany namysleného boxera. Herecké obsadenie je výborné, hlavné duo Wesley Snipes a Ving Rhames je skvelé, obaja bez problémov ťahajú film a poteší aj viacero vedľajších postáv ako Michael Rooker, Wes Studi alebo Peter Falk. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak je to len obyčajná rutina, nič neurazí, ale ani nenadchne, takže nemám väčší problém. Síce mám radšej omnoho akčnejšie pokračovania, v ktorých box nahradia rozmanité bojové umenia, ale ani s týmto pôvodným filmom nemám žiadny problém, príbeh aj herci sú na tom veľmi dobre. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 72%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo v dvoch skutočných väzniciach v Nevade. (m.a.t.o.)
  • Názov sa zobrazí na obrazovke štyrikrát v priebehu celého filmu. (m.a.t.o.)
  • Wesley Snipes nosí černý pás v karate, na tento film přesto trénoval 6 týdnů box. (MiCM)

Reklama

Reklama