Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Keď sa raz boxerská Superstar dostane do lochu, jediná možnosť ako si získať rešpekt je zmerať si pipik s miestnym alfa samcom, ktorý si svoj rešpekt musel tvrdo vydrieť. Hlavným kameňom úrazu je nalinajkovaný dej a nedotiahnuté postavy. Žiadna z postáv neponúka natoľko emotívny príbeh aby ste s ňou mohli súcitiť či naopak. V tomto neemotívnom šume vychádza celá zápletka s finálnym súbojom úplne do sračiek. Nepomáha tomu ani Wesley Snipes ktorý je hlavným ťahákom celého filmu. Nezostáva nič iné iba sa tešiť na ďalšie pokračovanie. 56% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nejde o žiaden Million Dollar Baby, Rocky ani o Cindarella Man.Je to iba malý, hlúpučký filmík z vezenského prostredia, kde sa raz za pol roka koná zápas v boxe. Snipes a Rhames tento podpriemerný filmík vytiahli na priemerný oddychový film, ktorý na jedno pozretie určite neurazí. Ja som sa nenudil, skôr som sa celkom dobre bavil. 60% ()

Reklama

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dokoukal postupně celou trilogii, abych hodnotil komplexně. Undisputed na nic nečeká, tahle trilogie je prostě o řežbě. Prostě dělaná pro milovníky boxu, street fights, MMA, vězeňské tématiky. Co mě mrzí u pilotního dílu je nízká (pouze 2) kvantita zápasů a trapné ozvučení úderů. To na čem film staví, je zde předvedeno vcelku slušně, u pokračování bych ale řekl, že o dost lépe. 50% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezajímavé a nenápadité béčko, které právem zapadlo, na druhou stranu odstartovalo sérii, jejíž každý díl je nejspíš lepší. Walter Hill celou dobu jede na absolutní jistotu, ničím moc nezaujme a snímek se tak zvláštně táhne. Příběhem neohromí, protože ten je předvídatelný, neoriginální a jen naplňuje všechny žánrové šablony. Moc se mu nedaří vytvořit ani vězeňská atmosféra, která není tak hutná a překvapivě chybí silnější postavy, protože většina z nich je zaměnitelná a nevýrazná. Totéž se dá říct i o emocích, které tu zcela absentují, osudy jednotlivých odsouzených jsou divákovi poměrně jedno a opravdu tu není nikdo, kdo by vzbuzoval nějaké větší sympatie. Největším zklamáním jsou ovšem boxerské zápasy, které jsou sice zvládnuty řemeslně solidně a docela syrově, jsou tu ale pouhopouhé dva, což je opravdu málo. Mezi nimi je plno nezáživných dialogů a rozehrává se docela dost motivů, které vyšumí a nejsou dořešeny (třeba právě znásilnění, za které Chambers sedí, o kterém se nedozvíme vůbec nic a stále zůstává pohled obou zúčastněných stran). Jediné, co snímek drží na lehkém nadprůměru, jsou herci, protože jak Wesley Snipes, tak Ving Rhames jsou velmi dobří a ze svých ne úplně dobře napsaných postav těží maximum, Peter Falk je příjemnou třešínkou na dortu, i když nemá moc co hrát. Ačkoli Undisputed vzniklo dva roky po miléniu, hodně připomíná podobné žánrovky z přelomu osmdesátých a devadesátých let. To je na jednu stranu sympatické, vzhledem k minimu akce a invence to ale spíš škodí. 60 % ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svých následovníků solidně napsaný scénář. Zvláště postavy působí použitelně a nejsou to vyslovené karikatury jako v druhém a obzvláště třetím díle. Dobré je, že chybí vyslovený záporák, fandit se dá s trochou snahy oboum (a nebo nikomu). Box ve filmu je podle mě docela nuda, a ikdyž není zdaleka tak příšerný jako třeba v Rockym (to není asi nic), moc záživné to pro mě nebylo - každopádně kromě finální bitky tu stejně boje žádné nejsou, ale příběh to s přimhouřením obou ok utáhne sám. Potěší Peter Falk. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Wesley Snipes (Monroe Hutchen) přistoupil na požadavek studia Miramax a svoji roli charakterního boxera pojal tak, aby byla divákům sympatičtější. (Conspi)
  • Snipes sa pripravoval na svoju úlohu s trénerom boxu Emanuelom Stewardom, ktorý v minulosti trénoval Thomasa Hearnsa a Lennoxa Lewisa. (m.a.t.o.)
  • Ving Rhames (George 'Iceman' Chambers) strávil dva roky přípravou na film pojednávajícím o boxerské legendě, v němž se nakonec neobjevil. Scénář filmu Neporazitelný se mu po předložení natolik zalíbil, že nabídku přijal a svůj kondiční trénink uzpůsobil nové roli. (Conspi)

Reklama

Reklama