Reklama

Reklama

Koruna - Série 2

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2017, 9 h 48 min (Minutáž: 55–62 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Kamera:

Stuart Howell

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Claire Foy, Matt Smith, Catherine Bailey, Ed Cooper Clarke, Chloe Pirrie, John Sackville, David Shackleton, Michael C. Hall, Yolanda Kettle, Vanessa Kirby (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Začíná nová éra. Královna Alžběta se snaží zorientovat ve stále se měnícím světě a udržet přitom pohromadě své království i manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

2. série kráčí ve šlépějích té první, co se týče nadstandardní výpravy a scenáristické práce. Místo, kde však minule úřadoval a do určité míry i zastiňoval Winston Churchill královskou rodinu, teď zeje prázdnotou. Absenci velké persony naštěstí Morgan řeší po svém, když seriál víceméně rozepizoduje a zároveň přitom dílčími příběhy šikovně dokresluje manželství královského páru. A člověk se toho dozví opravdu hodně. O Charlesovi, nacistech, módních účesech...vyberte si. Nabídka je pestrá a bez výjimky výborná. ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Druhá série byla o jednu hvězdičku slabší než ta první. Pořád se jedná o velmi kvalitní seriál, který ve svém žánru v podstatě nemá konkurenci, ale oproti první řadě tomu skutečně "něco" chybělo. Možná bych řekl, že druhá série měla méně takových těch dramatických okamžiků, podpořených skvělou hudbou, u kterých člověk až mrazilo v zádech a kterých bylo v první řadě mnoho. To u druhé sezóny tak trošku absentovalo. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chyběla mi výraznější červená niť, která by se táhla celou sérií. Tím všechny výtky končí. I přes epizodičnost jsem si totiž jednotlivé díly užíval, zvlášť když se občas pracovalo i s chronologií. Znovu jsem se setkal se skvěle napsanými postavami a s herci, se kterými se budu těžko loučit. Druhá řada byla velkolepější, ale komornost ani dramatičnost nezmizely, o kvalitě nemluvě. Například jedno oholení knírku s sebou neslo tolik napětí a takovou katarzi, jako když se rozhodovalo o budoucnosti samotné země. A než se dostaví pokračování, tak si ještě nejednou poslechnu hlavní hudební motiv. (Netflix) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem spokojená stejně jako s první sérií :) Jen mě spíš až překvapuje a šokuje, jak moc je to "podložené" od Královské rodiny. Jelikož mých pár výkřiků - ty hajzle, ty jsi ale č*rák, to nemyslíš vážně apod., - tak to si nejsem moc jistá, zdali bylo požehnáno od Královny. Tak i tak - nezajímá mě, jak je to moc fikce - neskutečně mě tento seriál dostal a když jsem po odmlce slyšela opět tu znělku - ááá...i teď mám husí kůži. Stále přemýšlím nad tím, jaký úděl má postava Královny (hlavně to bylo vidět při marnivosti sestry a také paní Kennedy), ale jak tam bylo mnohokrát řečeno - je to její role. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Některé díly (Misadventure, A Company of Men, Dear Mrs. Kennedy, Paterfamilias) na hranici geniality, jindy (Beryl, Mystery Man) zase zklamání z výběru slabší zápletky, nebo nevyužitého potenciálu jinak skvělé zápletky. Velkým zklamáním je taky hudba, která jen oprašuje fantastickou první řadu a Zimmerův theme. Jenže pánové/dámy, čert to vem, když je to pořád taková slast na pohled. A herci se letos rozloučili se seriálem ještě lepšími výkony než loni, především Matt Smith doslova ruloval. Takže jo, těch 9/10 tam v klidu pořád je, zlatíčko Claire Foy bude zatraceně chybět v příštích letech, snad se v Hollywoodu neztratí. Btw. postarejte se někdo, aby Psychor dostal svoje léky, díky. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Mladý Filip odlétá z Německa do školy Gordonstone na palubě letadla Junkers Ju 52/ 3M. Stroj se začal sériově vyrábět v Německu v roce 1931, výroba byla ukončena ve Španělsku v roce 1952. Luftwaffe zpočátku používala letoun i v roli středního bombardéru (Legie Condor a při napadení Polska), později pro transportní účely a jako stroj pro přepravu výsadkářů. (Necrotongue)

Reklama

Reklama