Reklama

Reklama

Dva světy

(seriál)
  • USA Counterpart
Trailer
USA, (2017–2019), 18 h 54 min (Minutáž: 53–60 min)

Tvůrci:

Justin Marks

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

J.K. Simmons, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Olivia Williams, Sara Serraiocco, Kenneth Choi, Ulrich Thomsen, Nicholas Pinnock, Bernhard Forcher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Howard Silk, který je zaměstnancem špionážní agentury v Berlíně, zjistí, že jeho organizace skrývá jedno velké tajemství - vchod do paralelní dimenze. Náhle je vržen do ponurého světa intrik, nebezpečí a zrady... (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co na začátku hlavně díky skvělé myšlence a výbornému J.K.Simmonsovi vypadalo exkluzivně, se ve výsledku podařilo rozmělnit v nepříliš pěkných kulisách Berlína do lepšího průměrného seriálu. Má to myšlenku, děj, ale ten je tak moc zbytečně nastavován všelijakou kaší, až vám přestane chutnat. A tak tu máte ty dvě velká pozitiva, která jsem v úvodu zmínil, jako palivo do skvěle sestavené rakety. Jenže to se nepodařilo pro přidání až moc vody zažehnout. A tak je to i s tímto seriálem. Bohužel, tak to osobně mám. 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znamenitá špionážní série okořeněná o zápletku s paralelními světy. Tvůrci chytře staví na postavách, hlavně na skvělém J. K. Simmonsovi a pomalu představují svět/světy. Chytré zasazení děje do moderního Berlína přidává krásnou paralelu k době studené války a časy Berlínské zdi. Důraz na zašmodrchané vztahy, vrstvení lží a chytlavé zvraty doplňuje decentní fantaskní prvek. Závěr funguje dobře jako ukončení, ale i nabízí háček pro další sezónu. Perfektní záležitost. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajuca spionazno-sci-fi zalezitost. Uveritelna, temna atmosfera a vynikajuci Lloyd v oboch rolach. Naviac, i ostatni zucastneni tu pasuju a su autenticky. Berlin, kedze som tam stravil mesiace na sluzobkach, mi v oboch svetoch prisiel blizky a dokresloval atmosferu. Velmi dobra a atraktivna zapletka. Snad pride druha seria. Ma to nasliapnute riadne. Kusok od pathviezdia. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z těch nej seriálů poslední doby - nápaditý mix old school špionážního thrilleru a sci-fi o paralelních vesmírech, který báječně funguje jak v rovině osobní, tak i z hlediska relativně komplikované zápletky. Dvojitý J.K. Simmons je nepřekvapivě boží a celé se to odehrává v Berlíně. Co chcete víc? 1. série 90% 2. série 80% ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál rozhodně není pro každého. Pokud čekáte akční sci-fi, u kterého vypnete mozek, tak se do dívání ani nepouštějte. Counterpart je totiž pomalu rozjíždějící a relativně složitá podívaná, která vás nutí přemýšlet. Postavy jsou vykresleny věrohodně, což vám pomůže vžít do příběhu. Seriál má pár nudnějších epizod, ale pro mě osobně to byl ideální kousek, protože se to v mnoha věcech podobalo mému oblíbenému Darku. ()

Galerie (395)

Zajímavosti (4)

  • Ve 27. minutě, když policie zatýká bratra Miry v jejich domě, tak Mira (Christiane Paul) poslouchá ve sluchátkách skladbu „Universal Daddy“ od německé hudební formace Alphaville z jejich druhého studiového alba „Afternoons in Utopia“. (Trajektt)
  • Ke konci epizody hraje skladba „The Dark End of the Street“ od amerického zpěváka Jamese Edwarda Carra. (Doomcourier)
  • Původně byl do role Aldricha obsazen Michael Nyqvist, ale nakonec nemohl roli z časových důvodů příjmout a nahradil jej Ulrich Thomsen (půl roku před uvedením první série pak Nyqvist zemřel). (Martrix)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama