Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2024), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (138)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"40 TOURS IN AFGHANISTAN AND I GOT TO DEAL WITH THIS SHIT IN FUCKING MONTANA." ------------- Fantastická seriálová záležitosť, ktorá sa nesie v duchu všetkého, čo od Sheridana môžeme očakávať – prítomnosť drsnej atmosféry, náležite zvolené prostredia, silná hudba, špičková akcia, chladné postavy, svojský štýl rozprávania príbehov a ich s ničím sa nemaznajúca nátura. Yellowstone je presne ako jeho božská American Frontier trilógia, len roztiahnutá na 8 hodín. Nie je ale úplne bez chýb. Aj napriek všetkým chválam musím povedať, že seriál sa nesie naozaj v pozvoľnom tempe, má pomalý drajv, chýba mu kontinuálna a konzistentná intenzita, frekventovanosť akčných situácií a ich dopad na dianie je zväčša veľmi slabý. Prekvapivo sa ale na druhú sériu teším oveľa viac.  ---- (doplnit https://www.youtube.com/watch?v=AepTeUJ_TBc // https://ondemand.spectrum.net/tv/paramount-network/23064346/yellowstone-inside-the-phenomenon/ // https://www.imdb.com/title/tt13977426/?ref_=nm_flmg_t_5_slf ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní seriálový mix legendárního "Dallasu" a trilogie "The Godfather", jehož největší předností je precizní scénář a dechberoucí exteriéry. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké větě popsat seriál slovutného Taylora Sheridana s názvem Yellowstone, který se vyjma výše zmíněných atributů může rovněž pochlubit i vtahujícími postavami, jejichž vývoj skrze jednotlivé série je dokonalou ukázkou citlivého a zkušeného přístupu k látce. Nesmím zde samozřejmě opomenout zemité herecké výkony, které celý tento výjev posouvají o pořádný kus dopředu. Celým tímto úžasným rančerským koktejlem se pak jako červená nit táhne vypointovaný příběh, u něhož jsem v jeho nejvypjatějších momentech zapomínal snad i dýchat. Právě díky tomu jsem všech pět sérií nakoukal ani ne za týden, jelikož jsem se prostě nedokázal odtrhnout od obrazovky. Jistě, někteří by se mnou v tomto bodě mohli nesouhlasit, protože ve většině dílů se "nic důležitého neděje" a všechno podstatné se kumuluje až na konci každé série, nicméně mám dojem, že tohle ani nebyl primární záměr projektu. Jde tu zejména o romantizované vykreslení rančerského života plného koní, rodea a pastvin táhnoucích se až za obzor – zkrátka o americký sen v plné polní za doprovodu chytlavé country muziky. V tomto seriál vysekává velkou poklonu tomuto stylu života, což v kombinaci s již výše zmíněným třaskavým příběhem rančerského impéria činí z tohoto seriálu jednoznačný klenot, který Vám mohu bez sebemenších skrupulí jen a jen doporučit. Vážně to totiž stojí za to. Výborná práce! (SkyShowtime) „The Brand Isn't Something You Earn, It's Something You Live Up To.“ ()

Reklama

boo-boo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediná telenovela, ktorú kedy budem pozerať aj keby mala 5000 dielov. Taylor Sheridan zhruba v Hell or High Water prvýkrát trafil moju strunu a odvtedy si môže točiť čo chce, je to proste pre mňa. Rozmáchlosť Yellowstonu je pravé megalomanstvo, najsilnejší je ale podľa mňa v príbehoch neduttonovských postáv, ktoré si životom na ranči prechádzajú a rôznym spôsobom poznačené idú ďalej, pričom vo väčšine prípadov sú ich cesty nečakané a fandiť sa dá prakticky každému. Samotní Duttoni sú možno trocha plastelínoví a miestami až príliš nadpozemskí, ale to tiež svojim spôsobom slúži cieľu, keďže divák sa viac než čo iné cíti ako ich pozorovateľ a to je pre rozprávača Sheridanovho typu najvďačnejšia rola (viď Sicario). ()

Toochman 

všechny recenze uživatele

Scénerie z Montany jsou úchvatné. Dokud se děj odehrává na ranči, je to pěkné na koukání. První dvě série nabídly dobře vystavěný děj, smysluplné zápletky a dostatek napětí. Toť pozitiva. Důvod, proč na ranči dělají cowboys bez bab, je jasný. Je nepochopitelné, proč by mezi sebe najednou tato chlapácká komunita přijala nějaké "kolegyně". S nástupem ženských postav do třetí série, se příjemná podívaná mění na nelogickou změť zbytečných dialogů a afektovaných blábolů. V dalším průběhu seriálu nám neustále přibývá takřka stejných postav. Na ranč se podíváme na 5 minut za epizodu, to ostatní už není ani ke koukání. Nebýt Costnera, vzdal bych to během 3. série. Jen kvůli jeho charismatu to se zaťatými zuby a přetáčením zbytečných scén dokoukám, ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som rozmýšľal, či sa do tohto seriálu vôbec pustím, a na pochybách som bol hlavne po zhliadnutí oboch prequelových projektov, ktoré ma nebavili až tak ako som pôvodne čakal. Ale našťastie som tomu dal šancu a vyplynulo z toho celkom pozitívne prekvapenie. V seriáli sa prelína niekoľko dejových línií, a každá z nich ma bavila. Žánrovo je seriál tiež pestrý, nakoľko tu vidíme kombináciu moderného westernu, rodinnej ságy či kriminálky. Postavy sú výborne napísané, a kvitujem veľmi dobrý výber hercov. K tomu treba pripísať krásne prostredie či vhodne zvolenú hudobnú zložku. Občas sú niektoré epizódy mierne rozťahané, a taktiež ma trochu sklamala záverečná epizóda, ale na ďalšie série sa teším. /75%/. Druhá séria pokračuje vo vynikajúcom rozvoji postáv aj ich vzájomných vzťahov. Síce je tu aj pár hluchších epizód, avšak vyvrcholenie v druhej polovici sezóny je lepšie než v prvej sérii. /80%/. Tretia séria sa veľkú časť sezóny motá v kruhu, vzťahy sa takmer nikam neposúvajú a jednotlivé postavy prenášajú takmer totožné repliky. Nejaké tie grády to dostane až v závere, a úplne posledný diel zanecháva aj solídny cliffhanger. /60%/. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • Srub, v němž žije rodina Duttonů, a stejně tak stáje a stodoly s ikonickým písmenem „Y“, se ve skutečnosti nachází na Chief Joseph Ranch, nedaleko města Darby v Montaně. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama