Reklama

Reklama

Jsou stejně schopní a stejně posedlí. A stojí proti sobě... Lupič Neil McCauley se specializuje na akce, při kterých jde o velké peníze. Ať už připravuje přepadení pancéřového vozu nebo vyloupení banky, vždy se může opřít o spolehlivé spolupracovníky. Každý jeho zločin je pečlivě naplánovaný a provedený s dokonalou profesionalitou. Když McCauley připravuje svou poslední velkou loupež, po které se chystá na odpočinek, je mu už v patách policejní detektiv Vincent Hanna. Potíž je v tom, že Hanna je stejně schopný a stejně posedlý svou prací jako McCauley. Oba muži toho mají společného víc, než se na první pohled zdá: ani jednomu z nich to například v soukromí neklape. Vincentu Hannovi se hroutí už třetí manželství, McCauley pro jistotu nikdy s nikým nenavázal trvalý vztah. Oba by si vlastně mohli skvěle rozumět. Jenže stojí na opačných stranách zákona a jejich setkání nemůže skončit nijak jinak, než soubojem na život a na smrt… Režisér Michael Mann (Miami Vice, Lovec lidí, Poslední Mohykán) natočil strhující kriminální příběh, ve kterém se vedle akčních scén soustředil na podrobný popis toho, jak jeho hrdinové žijí v soukromí a jak své činy připravují. Při uvedení do kin se reklamní slogany zmiňovaly o tom, že se zde poprvé na plátně setkali dva z největších amerických herců Al Pacino a Robert De Niro. Pravda je, že oba předtím hráli ve filmu Kmotr II (1974), kde však neměli žádnou společnou scénu. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 454)

Phantasma 

všechny recenze uživatele

Tak tohoto filmu si vážím dvojnásob. Tento je film je přesně filmem, který posadí na zadek i milovníka žánru. Film tohoto žánru je jeden z posledních, ve kterém graduje fenomenální Al Pacino a excelentní Robert De Niro. Musíme se smířit s tím, že dnešní Hollywood nenajde lepší mafiány ani gangstery. ()

Kopite 

všechny recenze uživatele

V závere filmu, ktorý je skvelým vyvrcholením tohto skvostu, som si uvedomil, že mi búši srdce niekoľko krát rýchlejšie, ako obvykle. Je potrebný ďalší komentár? ()

boombang 

všechny recenze uživatele

KLASIKA. Ale moje očekávání bylo asi příliš velké, takže jen 4 hvězdy. Ovšem Pacino a De Niro jsou opravdu herecká esa. Na jejich rozhovor v restauraci či na perfektně natočenou pouliční přestřelku budu dlouho vzpomínat. Závěr mne překvapil, leč nedojmul - ani nebylo proč. ()

thomasnikrs 

všechny recenze uživatele

Pohled na svět lumpa a policajta očima nenadržující žádné straně. Opravdu skvělý výkon obou hlavních hrdinů považuji za špičku. ()

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Gangsterka narvaná hvězdami stejně jako Expendables, v čele s legendami De Nirem a vynikajícím Al Pacinem. I z Val Kilmera jsem měl radost. Je to pořádnej nášup. :) ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Mannovo mistrovské dílo. Souboj De Niro vs Al Pacino, kde mě charizma snad teklo ven i z obrazovky, jak ho tam je všude požehnaně. Revolučně natočené akční scény, ze kterých si očividně režiséři berou příklad i v roce 2013. Skvělý scénář, který vás nenudí ani chvíli při oné 170 minutové stopáži. Val Kilmer v době, kdy ještě nevypadal jako chodící koule. Stejně jsem to ale přál tomu De Nirovi, ale co no :) Tento je prostě moje srdcová záležitost. BRAVO! 100% ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Veliká pecka, už jen to obsazení 2. hlavních rolí je parádní. Na jednu stranu zločinec Robert De Niro a na druhou stranu policajt co se s ničím neštve alias Al Pacino. Do toho spousta dalších skvělých herců jako např. Jon Voight nebo Val Kilmer. Krásně podaná zápletka a špatný konec pro zločince De Nira. Moje nejoblíbenější scéna z tohoto filmu je bezesporu bankovní loupež a rozhovor dvou hlavních hrdinů v restauraci. 100% ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Dve z najväčších hereckých osobností, Al Pacino a Robert De Niro, sa stretli v nesmierne napínavom krimi thrilleri pod taktovkou vynikajúcej réžie Michaela Manna. Práve na výkonoch oboch zmienených hercov je postavený základ filmu, pretože bez nich by film nedosahoval až takú úroveň, akú sa mu v konečnom dôsledku podarilo dosiahnuť. Aj výber zvyšných hercov sa z môjho pohľadu vydaril a z celkového pohľadu má film luxusné obsadenie. Taktiže by som vypichol vyšperkovaný scenár a najlepšiu filmovú bankovú lúpež v dejinách. Aj keď tento film nepovažujm za najlepší alebo jeden z najlepších filmov celkovo, minimálne v rámci krimi si však toto ocenenie zaslúži. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Střet největších hereckých gigantů své generace, Al Pacina a Roberta De Nira, je už jen sám o sobě obrovským lákadlem. Když se k tomu navíc přidá i perfektní příběh, vytříbená Mannova režie, špičková akce a charisma na každém kroku, je pro Heat i těch 5* málo. Tady jednoduše schází slova, filmařina ve své devadesátkové špinavé vytříbenosti v jednom z nejzářnějších příkladů dokonale odvedeného řemesla. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční krimi drama se špičkovým hereckým obsazením. Film, který těží z toho, že se diváctvo rozdělí na dvě části fandící skvělému Al Pacinovi v roli Vincenta Hanna na straně doba či výbornému Robertu de Nirovi v roli Neila McCauleyho na straně zla. Film těžící ze dvou dějových linek, které se propojí je ukázkou vynikajícího scénáře. Navíc je ironické jak tolik rozdílné postavy jako je Vincent Hanna a Neil McCauley mají zároveň tolik společného. Akce před bankou byla výborná a závěr na letišti s podáním ruky byl úžasný. ()

RINGOCZ 

všechny recenze uživatele

Špička žánru. Mistrovské dílo, hvězdně obsazené v čele s těžkými vahami Al Pacinem a De Nirem. Námětem tohohle snímku se výrazně inspirovali tvůrci veleúspěšné hry Grand Theft Auto V. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Spolu se skrytou indentitou nejlepší žánrovka. Fanoušci druhé poloviny minulého století čekali na setkání dvou dvojic na stříbrném plátně, které by uspokojilo zrvhlé sny mladých dobrodruhů: Sly a Arnolda a Pacina s De Nirem. Toho prvního jsme se dočkali dost pozdě, idkyž to pořád stálo za to. A druhá dvojice....Neumím si představit lepší scénář. Policajt a gangster. Mraky skvělých herců ve vedlejších rolích. Škoda že nejde 6 hvězd. ()

Nalimator 

všechny recenze uživatele

Asi jsem podobných filmů již viděl hodně a tenhle mne ke konci dost nudil. Možná jsem ho taky viděl pozdě a třeba ostatní ho i kopírovali (a ty jsem viděl dřív), tedy mi ho znehodnotili. Každopádně poslední skoro hodinu jsem se nemohl dočkat, kdy to již konečně skončí. Byly tam rafinované triky a finty jak přelstít policajty, ale ty monumentální přestřelky s 50-100 mrtvími, které postřílí 3 borci a schytá to (alespoň, aby to nebylo úplně blbé, že) ten nejméně sympatický lupič- tak to je hodně profláklé. A tebe stejně film nutí obdivovat hlavního lupiče sympaťáka, který vlastně vůbec nechce zabíjet, jen si ukrást těch pár milionů...a konec byl průhledný, jen se na něj dost dlouho čekalo. Ne, pro mne tohle žádný superfilm není. ()

Patches1984 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že jsem na tuhle perlu narazil jaksi náhodou, aniž bych o ní předtím slyšel nebo četl. Přitom jde o jednoznačně jeden z nejlépe udělaných kriminálních thrillerů, co jsem měl tu čest vidět, navíc se slušným přesahem i mimo žánr. Špičkové herecké výkony jsou v tomhle obsazení samozřejmostí, realistická atmosféra vás pohltí i přes trochu rozvleklejší příběh. Neskutečně dlouhá stopáž je ostatně to jediné, co bych filmu vytkl. když ale přemýšlím, bez kterých scén by se takhle komplexní snímek obešel, nic mě nenapadá. Takže asi v pohodě. 10/10 ()

subic 

všechny recenze uživatele

Krom filmů Kmotr ll a Oprávněné vraždy se snad nikde jinde Al Pacino a Robert De Niro nepotkali. Tihle dva jsou skvělí, ale zrovna zde by bylo lepší, kdyby měli opačné role, přeci jen Al Pacina mám radši jako gangstera, nebo kdyby jednoho nebo druhého hrál někdo jiný. K tomu musím říct, že tento film je tak šíleně utahaný a rozvláčný, že už to nemůže být taková pecka, tak jako když jsem to viděl poprvé. 70% ()

kedu 

všechny recenze uživatele

Přepadení v L.A. je předobrazem, snad by se dalo do jisté míry říci i, že Nelítostný souboj je remake. Smutné na tom, je že režisér neodolal svůdné vůni peněz, píár a možnosti natáčet s hvězdami. Dobrá, asi si to užil, ale to je asi tak všechno. Přepadení v L.A. rozhodně doporučuji i proto, že jde o dílo stejného režiséra:-) ()

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama