Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz tu dost kopirujou Sedm, tak to je porad kvalitni thriller. Lambert ukazuje, ze kdyz chce, je docela dobrej herec. Hlavni problem je, ze tenhle film neprinasi nic noveho, ale zase ma docela dusnou atmosferu. Ze zacatku se prvni tri vrazdy stanou silene rychle a Lambert hned vse vyresi, takze by film moh klido mit 45 minut. Jenze pak zacnou tvurci natahovat a to je docela skoda. Ale porad tu je stupnovany napeti, takze tim se to kompenzuje. Zaporak je docela dobrej a tela jsou hezky zkrvaveny. Navic tu je nekolik fakt dobrejch scen, cemuz taky napomaha hodne dobra kamera. Proste supr thriller, u keryho jsme se dobre bavil. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Tyhle syrový thrillery s vyšinutým psychopatem miluju a filmy, co by dosahovaly vysokejch (nebo aspoň nadprůměrnejch) kvalit zoufale postrádám.U Resurrection mě překvapilo, že na tak neznámej film je to slušně odvedená záležitost se skvělou atmosférou a pohlídaným, přehledným příběhem. Humusárny nevyznívají samoúčelně, ale zapadají do stylu filmu. Nejsou přehnaně krvavý, ale rozhodně mají sílu. Plusem je taky napínavost od začátku do konce, žádný hlušiny. Lambert (jehož podobnost s Thomasem Jane mě několikrát zmátla) se do role hodí, další velmi příjemný překvapení je relativně velká role Lelanda Orsera jakožto Lambertova parťáka (postava, která mě nejvíc bavila). Mnohem lepší, než Anamorph nebo Jezdci Apokalypsy a rozhodně plánuju další shlédnutí. A nakonec jedna hláška. (Po tom, co se najde druhá oběť - první oběť byl rybář) "Muž byl identifikován jako Matthew Leesing. Pracoval pro berňák." "No, aspoň že vkus našeho vraha se zlepšuje." ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Film, který extrémně kopíruje a vykrádá "Se7en" a to i v nejmenších detailech. Například náboženské téma vražd, charakteristika vraha, neustálý déšť a ponurost, trest v podobě zdánlivé vraždy ženy hlavního hrdiny atd. Ve všech ohledech filmového umění je to prostě jen slabší odvar nepřekonatelného kultu. Občas zajímavé i když laciné kamerové nájezdy film nezachrání, jsou zde jisté silnější nelogičnosti, herecké výkony nejsou zvlášť výrazné, a to ani u Lamberta, atmosféra nedokáže diváka vybičovat tak dokonale, jak by tvůrci filmu možná chtěli. Nenudil jsem se ani minutu, ale všechno už tady bylo… a v lepším. /60%/ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý hororový thriller, který na konci 90. let filmovým fanouškům připomněl, že Christopher Lambert ještě není odepsaný herec. Režisér Russell Mulcahy (Highlander), natočil kvalitní snímek a i když je inspirace Fincherovou Sedmičkou více než zjevná, jedná se o napínavou a dobře natočenou záležitost. P.S. V roli kněze se zde představí slavný režisér David Cronenberg. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím mě to moc podobné Se7en neda nepřišlo. Oba filmy spolu moc společného nemají. Hlavním tahounem je bezesporu Christopher Lambert, který podal docela solidní výkon. Vraždící scény jsou většinou natočené pod zástěrkou přítmí takže tvůrci měli velké štěstí, že toho není zas až tak moc vidět, aby je mohl někdo kritizovat. Nejvíc na mne zapůsobila ta s uříznutou hlavou. Jinak samotný děj má docela rychlý spád u kterého jsem se nenudil, hudební doprovod rovněž a k hereckým výkonům ostatních taky nemám žádné větší připomínky. 7/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)

Reklama

Reklama