Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se ten Lambert herecky tak pořádně nechytil, když člověk i vidí, jak kvalitní výkony dokáže podat. Podle mnohých kopírka filmu Sedm, s tím já jednoznačně nesouhlasím. Ano, i zde se rozjíždí kolotoč vražd v náboženském duchu námětů, ale jedná se o jinou věc, než jsme byli svědky v "Sedmičce". Jméno Russel Mulcahy hodně lidem asi nic moc neříká, ale já sám vím, že již natočil pár kvalitních snímků. Vraždy podle Jidáše se soustředí na vylíčení atmosféry okamžiku, zamiloval jsem si nestandardní kameru, která chvilkami střídala verzi normálně pevnou a v momentech napětí přeskočila k typu, jenž si zakládal na roztřesenosti a zajímavých úhlech. Lambert podal perfektní výkon, on by se hodil do rolí detektivů. Překvapily mě praktické efekty, které nešetřily brutalitou (kvalitní gore), vytvořeny velmi reálně, docela mě udivovalo, jak věrohodně je dokázali vytvořit. Po stránce příběhové film postupně graduje, odhalení vraha jsem neodhadl až do posledního okamžiku, brilantní zvrat, co se týče zápletky. Detektivky s náboženskou tématikou vždy rád přivítám, protože to je prostě a jednoduše z jiného soudku. Za mě dávám 82 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý velikonoční film... Ale tak jo, nic extra to není, ale podívat se na to dá, sice už to tady nejmíň jednou bylo, ale ten film nijak neurazí, navíc na nějakých místech je i celkem napínavý. Dokonce ani délka tady není překvapivě mínusem, jelikož to, co se tam děje, na tu stopáž tak nějak vystačí. Ale nic extra to fakt není, každopádně podívat se na to dá. 3* ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobně konstruovaný děj a stejně ponurá atmosféra ještě nutně nemusí znamenat podobnost se Seven. Lambertovi se musí vyseknout poklona, neboť jak jeho hlavní role, tak scénář jsou na velice slušné úrovni. Brutalita a kopa zohavených těl nejsou jen pro efekt a společně s neustálým vytrvalým přívalem deště vytvářejí podobně depkoidní atmosféru, jako tomu je u podobných thrillerů tohoto druhu. Bohužel se dá vrah uhádnout již v průběhu filmu. Tvůrci nás však chytře převezli, neboť finále nekončí odhalením identity inkriminovaného, nýbrž získáním neochvějných důkazů, dokazujíc, že on je skutečně ten brutální vrah. Akce slušná, kamera občas lehce roztěkaná, avšak dá se to ustát. Lambert je nevěrohodný jen v náročných scénách. Celkově vzato solidní průměr. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Niekto tu má rád Finchera. Žial štýlova rafinovanosť Seven (evidentná inšpirácia) je tatam a scénaristické tápanie je plátané patetickými flashbackmi, úplne zbytočnými výletmi do osobného života Johna Prudhomma a definitívne podtrhnuté záverom (dieťa), pri ktorom sa mi chcelo smiať. A nerzachráni to ani výborná dark kamera a kvalitne zmrzačené obete. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý hororový thriller, který na konci 90. let filmovým fanouškům připomněl, že Christopher Lambert ještě není odepsaný herec. Režisér Russell Mulcahy (Highlander), natočil kvalitní snímek a i když je inspirace Fincherovou Sedmičkou více než zjevná, jedná se o napínavou a dobře natočenou záležitost. P.S. V roli kněze se zde představí slavný režisér David Cronenberg. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama