Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele SpaceOdyseus k tomuto seriálu (15)

Queeg (1988) (S02E05) 

Skvely dil, nahlaskovany k prasknuti. ()

Polymorf (1989) (S03E03) 

Jeden z nejlepsich dilu, nahlaskovany k prasknuti. Temer jakakoli veta by se dala citovat. ()

Zlatý dvacátý (2016) (S11E01) 

Rozjezd nove serie vypada nadejne. Kvituji, ze je zpatky ta pulpova, low budgetova, sci-fi estetika, ktera byla tak osvezujici v prvnich seriich. Pribehove jde o klasicky blaznive dobrodruzstvi kluku z Trpaslika, jen ty hlasky nerezou tak ostre, jak bylo zvykem. Obcas se scenariste toci na stejnych vtipech, ktere jsme uz videli x-krat, ale nejak to tentokrat nefunguje. ALe zabavne to bylo a dalsi dily rozhodne take zavesim. ()

Samsára (2016) (S11E02) 

Myslim, ze muzeme smele prohlasit: klasicky Trpaslik je zpet. ()

Dávat a brát (2016) (S11E03) 

Hlaskuje jim to jako za starych casu. Pribeh je stale trpaslikovsky ujety a zpet je i jejich povestna trpaslikovska low budgetova estetika. Jen tak dal! ()

Důstojník Rimmer (2016) (S11E04) 

Tiskarna byla super ale jinak tento dil trosku kulha za ostatnimi. Prece jen se tvurci trosku popiraji navzajem. Vic Rimmeru na jednom miste sme tu uz parkrat meli a vzdy to vyustilo v mnohem vetsi konflikt. Take vyskyt fungujicich vtipu se mi zdal ridsi nez v predeslych trech epizodach. Porad to ale je fajn sitcom. ()

Kryze (2016) (S11E05) 

Druha slabsi epizoda v nove serii. Chlapci se snazi ale hlasky neletaji tak nabrousene, jako v prvnich trech dilech. Cely koncept krize stredniho veku je fajn, ale mohli z toho vytriskat vic. ()

Džin z lahve (2016) (S11E06) 

Slusna epizoda, kde se dej pousti do klasickych trpaslikovskych koutu, ale proste to neni tak treskute zabavne a kousave jako nejlepsi serie blahe pameti. ()

Vyléčení (2017) (S12E01) 

Skvely zacatek nove serie, ktery presne zapada do mych oblibenych trpaslikovskych schemat. ()

Silikonie (2017) (S12E02) 

Zase paradni dil. Zacatek s kytarou byl super a nasledni MILF a kritaci taky. ()

Časová vlna (2017) (S12E03) 

V tomto dilu si Naylor docela pujcuje z knizky Roba Granta Neschopnost. I tak je to stale zabava, mozna i tim, ze dnes je toto tema aktualnejsi nez driv. ()

Robokracie (2017) (S12E04) 

Paradni epizoda, ktera potesi jak navratem stareho znameho, tak neokoukanym pribehem, ktery se pohybuje presne v nahlaskovanych trpaslikovskych mantinelech. ()

M-Corp (2017) (S12E05) 

Slabsi dil. Mam pocit, ze z premisy Listr nikoho a nic nevidi, neslysi slo vykresat mnohem vic. ()

Skokan (2017) (S12E06) 

Paradni epizoda, u ktere fanouskovi ukapne nostalgicka slzicka. Byl by to krasny konec celeho serialu, trosku uroboros, ale pral bych si aby se nekoncilo. ()

Země zaslíbená (2020) (S13E01) 

Celovecerni format tomu moc nesedi. Nabusena pulhodinka by vsechny urcite bavila vic. Spatne to uplne neni, spousta vtipu miri primo na komoru, ale je to az moc zredene, az moc novych otravnych postav. Lepsi nez pumpickou pres ohryzek, ale mohlo to byt lepsi. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama