Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Janie. 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů mého dětství :) Nedávno jsem se k němu vrátila a pustila si pár dílů, je fascinující, že si i po těch deseti letech některé dialogy pamatuju dodnes zpaměti :D I když zpětně, z pohledu dospělého člověka, vidím některé nedostatky, dokážu se nad nimi jen pousmát. Už jen kvůli těm vzpomínkám :)) ()

Gormie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je tak neskutečně blbý, až je neskutečně zábavný. Snad je to částečně záměr, jen těžko si dovedu představit, že by autoři mysleli vážně plošinu, na které spolu žijí dinosauři, upíři, kovbojové, piráti, keltové, mimozemšťani a Jack Rozparovač a na které každou chvíli přistane stroj času. Autor předlohy se ovšem obrací v hrobě. Ale přesto je to zábava. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to nebolo až také hrozné, ale postupom času asi tvorcovia začali raňajkovať toluén ochutený LSD, alebo čo, pretože fantasmagórie takého rangu, aké prišli v tretej sérii sa len tak nevidia (teda, nemám nič proti fantasmagóriám, ale tu som to teda naozaj nečakal, nehovoriac o tom, že sa to sem absolútne nehodí). Nebudem hodnotiť efekty, predsa len: je to seriál.. Ale čo ten scenár, preboha??! Čarodejnice, zombíci, démoni, výlety časom, návštevy z budúcnosti, westernové prvky (!), paralelné reality, duchovia, jašteričí ľudia (či čo to kurva bolo) a ďalšie a ďalšie "národy náhornej plošiny" či iné zverstvá (nielen dinosaurie) etc. Na druhej strane to bolo tak neskutočne uletené, až to bolo miestami vtipné (zrejme nechcene, ale čo tam po tom). Hviezdičku dávam za tie ženské sympaťandy (Blakelyová je fakt kus!) a za spomínanú zvrhlú zábavu nad tými scenáristickými bejkovinami. Inak je to bullshit najväčší... ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Moje seriálové guilty pleasure. Knihu jsem zatím nečetla, i když bych chtěla a teď už ji konečně i mám, a filmy ze série Jurský park mě nikdy moc nebavily. Ale seriálu Ztracený svět jsem podlehla hned. Mám asi slabost pro dobrodružné seriály z minulosti :D Velkou zásluhu má na tom podle mě obsazení, kde se sešli výborní herci jak z domovské Austrálie, tak odjinud. Marguerite Krux je spolu se Sam Carterovou (SG) moje nej ženská seriálová postava a lord Roxton býval můj dívčí crush. Když se to vezme kolem a kolem, nevím, proč bych tenhle zábavný i dramatický dobrodružný seriál nemohla milovat i navzdory ukrutně nízkéhmu hodnocení. Lidi neví, co je dobrý. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama