Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílné drama Kateřina Veliká vtáhne diváky na dvůr nejmocnější panovnice v dějinách, ovládaný bouřlivými politickými událostmi a všudypřítomným sexuálním napětím. Kateřina (Helen Mirrenová) vládla Rusku téměř celou polovinu 18. století. Tato silná, nezávislá, neuvěřitelně inteligentní a sexuálně emancipovaná carevna byla ztělesněním moderní ženy. Minisérie pojednává o závěru jejího vladařského života, kdy udržovala vášnivý poměr s ruským vojenským velitelem Grigorijem Potěmkinem (Jason Clarke). Ve víru skandálů, intrik a konfliktů se odehrává příběh posedlé lásky. Přestože se nemohli oficiálně vzít a byli proslulí svojí promiskuitou, zrodil se mezi nimi jedinečný a oddaný vztah. Společně přemohli své protivníky a postavili základy současného Ruska. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (42)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Od seriálu jsem očekávala více historie a odkazu, která Kateřina nechala nejen svým poddaným, rodině, ale také dalším ženským vládkyním. Bohužel je příběh seriálu až moc zaměřený na romantickou a milostnou část jejího konce života. Věřím tomu, že láska a obdiv, který chovali Kateřina a Potěmkin byl opravdový, ale na ten seriál je toho prostě moc. Očekávala jsem víc z jejího života ať už politického nebo rodinného. Musím nicméně pozvednout herecké výkony, které jsou skvělé, hlavně v podání Helen a Jasonem. Atmosféra je dokonalá a krásně jí podtrhují dobové kostýmy. Na jednu stranu je velkou výhodou, že seriál má pouze čtyři díly, vzhledem k příběhu to daleko stačí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Historický seriál, kde politické pozadie ide do úzadia a lacná erotika do popredia, hoci našťastie jej tu nebolo tak veľa, aby granny úchyláci spomaľovali scény. Helen Mirren to zahrala výborne, ale bola vhodným typom? Katarína mala 33 rokov keď sa dostala k moci, milenkou Potemkina sa stala v 45 (tu ten dvanásťročný rozdiel vôbec divák nepostrehne). Helen Mirren má ale po sedemdesiatke a nikto nech nehovorí, že snáď vyzerá na 40. Ani parochňa jej nepomohla, hoci jej výkon a samotné kostýmy sú výborné. O Kataríninej posadnutosti sexom sa toho narozprávalo mnoho, ale že by celý čas riešila len tieto témy? Z Kataríny Veľkej neostalo v tomto seriáli nič veľké, len sexuálne eskapády, ktoré jej mátali v hlave aj pri riešení politických záležitostí. Tak to videli tvorcovia, ktorí sľubujú všadeprítomné sexuálne napätie, čo je v súvislosti so starenou na dôchodku trocha nedôstojné. S ruským seriálom Jekaterina sa to nedá ani porovnať. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a kostýmně výpravný telenovelizovaný exkrement o vilné bábě s motorovým pekáčem a parafilním gerontofilovi, co se choval jako nesvéprávný kokot. Mirenka tu vybarvičkovanou globalizační puškiniádu sice herecky dostrkala k 2,051879264, nicméně ač zůstalo téměř vše na ryze konverzační úrovni, raději před sledováním vypněte generátor polemik o tom, co za pozdně rokoková gerontokafilérie musela z pod Katčiny krinolíny vybafnout na ty mladistvé chudáky, co se chtěli prolízat k carskému dvoru. Pohled na Helenku v kombinaci s pachutí žluklých krevet na patře by mohla negativním způsobem ovlivnit hodnotící komfort psychicky zdravého a hygienicky navyklého hvězdičkovače. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nosnou linkou čtyřdílného dramatu Kateřina Veliká je vztah carevny s knížetem Grigorijem Potěmkinem, což nemusí upoutat každého. Vzhledem k tomu, že jsem o této panovnici nevěděla skoro nic, tak mě minisérie zaujala i z historického hlediska. Za vyzdvihnutí stojí vynikající Helen Mirren v titulní roli, ovšem Jason Clarke se také předvedl v plné parádě. Dále nelze opomenout skvostnou výpravu, celkově jde o esteticky působivé dílo. (70%) ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

V rámci minisérie asi dobré. Přiznám se, že jsem čekal zcela něco jiného, než jen řešení vztahů a sexu, ale budiž. Navzdory tomu to mělo skvělou výpravu, kostýmy a vizuál. Penězi se nešetřilo. Tím ale asi končíme. Pár zajímavých historických faktů si rád odnesu, ale že by mi tyto čtyři díly Kateřiny Veliké něco daly, to se říci žel nedá. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama