Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Napodruhé jsem si Červeného draka užil mnohem víc, než poprvé, před nějakými šesti lety. Atmosféru Jehňátek a Hannibala film opravdu bohužel neměl, ale zato mě potěšil vynikajícím začátkem, výkony hlavních herců a oproti Hannibalovi, kde postavy občas jednaly pěkně nelogicky, jsem zde nic takového nazaregistroval... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Červený drak je co se týče obsazení nejhvězdnější ze všech 3 dílů o kanibalovi Lecterovi. Anthony Hopkins již tady přece jen tolik nefunguje, ale to nevadí, protože roli zde dostal Ralph Fiennes, jenž si svého Červeného draka zahrál opravdu s gustem. Je to prakticky postava, která zachraňuje tento film. Detektivka slušná. Na konci příjemné zakončení s odkazem na Mlčení Jehňátek. Bylo by asi pro někoho zajímavé si pustit nejprve tento film, poté Mlčení Jehňátek a nakonec Hannibala. Já bohužel viděl filmy v pořádí v jakém byly točeny. 75% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově méně záživné a více rutinnérské. Vizuálně daleko méně přitažlivé, až obyčejné. Red Dragon tak nemá téměř nic, čím by publikum zaujal. Několik málo scen s Emily Watson a Ralphem Fiennesem a to je zhruba tak všechno. Až příliš detailní kopie Mlčení jehňátek s tím rozdílem, že skoro nic dobrého zde není a to špatné je jenom zde. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru důstojné pokračování o geniálním doktoru Hannibalu Lectrovi, kde tentokrát není hlavní postavou Anthony Hopkins, ale Edward Norton a Ralph Fiennes. Nebudu film srovnávat s Mlčení jehňátek (Hopkins už není v takové formě a navíc není ani Jodie Foster) a Hannibalem. Film je prostě jiný ať už atmosférou, režií nebo hereckým obsazením. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se hodně těšil a o to více jsem byl zklamán. Třetí díl v pořadí o kanibalovi Hannibalovi je pouze slabým odvarem Mlčení jehňátek a Hannibala. I herecký koncert Antonyho Hopkinse z Mlčení jehňátek je už pouze historií a je zcela zastíněn Ralphem Fiennesem. I překvapivý závěr film nezachrání, a tak toto dílo navždy spočine v šedém průměru. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama