Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, nejsem dezolát ani xenofob. Kulturní oživení tohoto seriálu je na něm právě to nejzajímavější, co jsem v něm našel. Jinak se jedná o další generickou MCU slátaninu, kterých jsme za posledních x let dostali tuny. Oproti WandaVision která se aspoň ze začátku snažila o něco originálního a autentického, zde je to naprostý opak originality a celý děj je vám asi ve čtvrtce seriálu jasný. Postavy mi bohužel nepřirostly k srdci a když k tomu přičtu opravdu tupé pokusy o vtipy, nemohu být s tímto projektem spokojen a pro ostatní mám snad jen radu ať neztrácí čas a podívají se raději na Lokiho nebo už zmíněnou WandaVision. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2hou epizodou som to ukoncil. Dovod? Kym prvy, petrofarebny ponukne aspon stereotyp a takmer stand-up vystupy indicko-pakistnskej rodiny, dalsia epizoda uz neponukla ani len chytlavu pesnicku, ci nejake nekorektne stereotypne azijske joke-y :D. Cringe like hell a hlupucky scenarik. Jedna sa rozohodne o zalezitost pre nastrocne publikum. My ostatni si tu neprideme prakticky na nic. Niekomu mozno parodia na vzdusne zamky, bollywood, ci len poblaznene "mlade masko" ucarovalo. :) . Pre mna vsak strata casu a druhy bol zaroven i posledny diel. Neodporucam. ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že to bude asi docela slabší průměr a za začátku to tak opravdu vypadalo, ale nakonec mi to nepřišlo až tak špatné a nejlepší byly asi posední dva díly. Byl to sice mix komiksové podívané, teen seriálu a výletu za historií, což nemusí sednout každému, ale asi i takové věci jsou potřeba u MCU. Jako jo, je fakt, že na Marvel to bylo skutečně slabší a nekonalo se tady nic moc převratného, ale na to, že to pro Iman Vellani byla první role, zvládla v rámci možností docela dobře. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

První a poslední epizoda v dravé režii dvojice Adil & Bilall byly nejlepší a nejobsažnější, zatímco ty čtyři mezi jen snaživě, leč poloprázdně vyplňovaly škatulku komiksového originu pro teen/holčičí publikum. Veškerá odhalení o schopnostech "Nočního světla", historii náramků či původu Kamaliny rodiny tudíž neměla žádnou hloubku (natož grády), nemluvě o jalových záporáckých "džinech", kteří tu ani nemuseli být (a naše hrdinka se s nimi bít). Nevěrohodné, narůžovo nalakované mi přišlo vyobrazení indických / pákistánských / muslimských zvyků, srdečné pospolitosti a bodrého naturelu jak z reklamní pohlednice bez mráčku; naopak naprostou trefu do černého představovala bezprostřední dívčina v hlavní roli. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po WandaVision a What if.. asi nejlepší seriál od MCU, daleko nad sračkami typu Hawkeye nebo FaWS. Jasně, to origální prostředí spojené s Pákistánem a jeho historií dělá hodně, ale asi nejlepší je, že postavy jsou tentokrát naprosto normální a chovají se i většinu času tak. A nakonec tomu odpustí i ty místy hlušší momenty. No a ten komixový pohyb v pozadí, to je vyloženě laskominka. 75% P.S. Mám takový pocit, že Kamala bude do budoucna docela důležitou postavu pro celé MCU. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Ve scéně, kdy Kamala (Iman Vellani) sedí s Brunem (Matt Lintz) na střeše, si můžeme všimnout neonového poutače s názvem Edison Electric. Jedná se o další odkaz na klona Thomase Edisona, který se vyskytl v několika sešitech Ms. Marvel. (Kubaaa97)
  • Když Kamala (Iman Vellani) a Bruno (Matt Lintz) prochází školou a každý prochází jinými dveřmi, tak si na plakátu můžeme všimnout QR kódu. Pokud jej naskenujeme, dostaneme se na digitální kopii sešitu „Ms. Marvel #15“ z května 2015. (Kubaaa97)
  • Název kanálu Kamaly (Iman Vellani) „Sloth Baby“ odkazuje na pseudonym, pod kterým v komiksech psala fan fikce o Captain Marvel. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno