Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

predators 

všechny recenze uživatele

Už né tak ponurý, jako první díl, ale stále s nesporými kvalitami a no, jak jinak, než nezaměnitelným italským hřebcem, S. Stallone. Myslím, že chtěl nalákat i jiné publikum, než je to filadelfské a boxerské, a tak na nás sype hutnou dávku hlášek a "you know". Nezdá se mi, že by to bylo horší jeho předchůdce... 80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslíš, že máš poškozenej mozek?“ – „Dyť žádnej nemám.“ Dle zdejších reakcí jsem čekal výrazně slabší odvar jedničky. A ano, dvojka sice předchůdce nepřekonává, ale je jen o něco málo horší, rozhodně to není nic fatálního. Už tu není tak dobře fungující romantika, ale to bych připisoval hlavně tomu, že tentokrát je ve středu zájmu spíš sociální podtext. Teď totiž Rocky nebojuje o přízeň své milé, nýbrž o holé živobytí. A pohled je to dost smutný. Nečekal bych, že ho někdy budu tak moc litovat (vždyť mu s výjimkou Mickeyho vlastně nikdo nedal pořádnou druhou šanci). Čímž se dostávám k postavám. Všechny vedlejší role jsou o něco slabší než v jedničce s jedinou výjimkou a tou je právě stařičký trenér-motivátor, který byl fakt skvělý. Zápas jako takový mi přišel ve dvojce zdařilejší, ovšem jednička zas nabídla lepší závěr. A i dojímavé scény fungují, jak mají (např. Rocky u lůžka). Za celý film se mi tak výrazně nezdála vlastně jen hrdinova reakce na syna. Proto dávám slušné 4*, pořád spokojenost. „Čteš pěkně.“ – „Díky. Ty zas pěkně Ižeš.“ – „Díky.“ ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Druhý diel Rockyho nemožno pokladať za nijak zlý, rozhodne nedosahuje úroveň jednotky, no film sa snaží byť vtipnejším a v zásade mu to aj celkom vychádza. Stallone je tu už tak akurát vymletý a častokrát zahráva lepšie partitúry ako v prvom filme. Osobne som sa celkom pobavil na scéne keď sa Rockyho niekto opýta či sa nechce stať členom ich kondomínia, pričom mu odpovedá, že ,,on ich nepoužíva". Film má pomerne príjemné tempo až do chvíle pokiaľ Andrian neupadne do kómy, kedy sa už všetko iba vlečie až do štandartne zvládnutého finálového zápasu. Uvažoval, že by som dal 3*, ale nakoniec prilepšujem, pretože nato, že som od dvojky toľko neočakával som sa ani veľmi nenudil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je přecejen hlavně zpočátku zcela jiný. Prostředí Philadelphie již není vykresleno tak chmurně jako v prvním díle. Naproti tomu Rocky neprožívá nejštastnější období, takže je vlastně nucen se vrátit zpět do ringu (a pak ještě hodněkrát :D "Balboa musí být v dobré formě, aby vydržel takový výprask" .... Vlastně je celá Rockyho taktika postavená na tom že schytá za život asi milion ran do hlavy. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rocky s celou původní partou, schématem (výzva, pochyby, tréniková montáž, finální zápas), úžasnou hudbou, napínavou a drtivou závěrečnou bitvou i s naivními průpovídkami je zpět a Sly - tentokrát i z režijní stoličky - skrz něj ventiluje svoje vyrovnávání se s čerstvě nabytou slávou. Slušné pokračování, kterému díky navýšenému rozpočtu chybí syrovost jedničky a taky scénář předepisuje Rockymu trochu moc smůly (dyslexii, hrozbu, že v ringu oslepne, manželku v kómatu). A tygr v zoo i na bundě jako by předjímal třetí díl, kde fanfárovitou hudbu doplní pecka Eye of the tiger. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Počas scény, v ktorej sa Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) rozprávajú s novinármi, sa jedna reportérka pýta Rockyho, čo urobí so svojimi peniazmi, ktoré zarobí a odpovedá jej, že Pauleymu (Burt Young) kúpi stroj na šišky, kúpi do kostola sochu a svojmu nenarodenému dieťaťu kúpi nejaké muppet hračky a spomína žabu Kermita. Sylvester Stallone bol hosťom Muppet Show začiatkom toho istého roku v roku 1979. (Pat.Ko)
  • Keď pred 3. kolom sa nám poskytne široký záber na ring, tabuľa nad ringom, na ktorej je skóre a čas, stále ukazuje, že je to 1. kolo. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama