Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle - bři.Wachovští neměli vůbec točit žádné pokračování, to je můj názor. "Matrix" byl naprosto precizní dílo, vlastně bez jakékoliv chyby...A musel by se stát zázrak, aby se mu další dva díly alespoň vyrovnaly. Takže sám za sebe v podstatě "Reloaded" i "Revolutions" do jisté míry ignoruji a tvářím se, jakoby nikdy nevznikly. Na druhou stranu jsou tu a pokud se na ně podívám v rámci celé série (jinak to ani nejde), není to až tak strašné. Poznámky většiny uživatelů o pseudodialozích mi připadají přinejmenším zcestné, smysl v nich je. "Reloaded" trpí "syndromem prostředního filmu" - jednička mě strašlivě nabudila a nemohl jsem se dočkat, jak to všechno dopadne, tudíž už se těšil na "Revolutions". Ale teď k samotnému filmu - vizuální stránka je opět dokonalá (až na tvář Nea v souboji s agenty Smithy), hudební doprovod skvělý a ani scénář výrazněji nepokulhává. Navíc si myslím,že mnoha lidmi tolik odsuzovaná část v Sionu byla výborná - Morpheův projev a následná dance party s prostřihy na milující se Trinity s Neem byla jednou z nejhypnotičtějších scén uplynulého roku. A to mi nikdo nevymluví...Po konci filmu se sice neopakoval ten silný pocit, jaký jsem měl po odchodu z "jedničky", ale spokojen jsem byl nadmíru. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už smrdělo docela slušným průserem. Ono už v jedničce se mi zdálo, že spíš než o dokonalý příběh se jedná o vršení dalších a dalších dějových zvratů a situací na sebe až je z toho mišmaš kterej vlastně ani moc smysl nedává. No a tady je to ještě patrnější. Nevím no kde kdo je z toho odvařenej já ne. Není to ještě taková hyper sračka jako totálně na hlavu třetí díl. 2* tomu ještě dám, ale se zavřenýma očima.25% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celé to nafukovanie Matrixovskej bubliny vnímam skôr pozitívne a považeujem jednotku za samostatný film, ktorý by sa bez pokračovaní bez problémov zaobišiel a svet by sa nezrútil. Nuž ale dolary treba ťahať a tak sa nedivím, že práve v tomto sci-fi zhliadli hlavouni v amerike zlaté prasiatko. Reloaded a Revolution vnímam ko jeden celok a ako jeden film si ho aj dovolím ohodnotiť. Vizuálne nabušená akčná zábava, viac popkornová asi ako tvorcovia chceli (aby my sme to vnímali), ktorej pseudo myšlienky mi statočne unikali. V porovnalí s revolučou jednoutkou o je slabšie, predsa len už nieje moc čím prekvapiť. Ale čo je najdôležitejšie, slovíčko zábava tu nechýbalo. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Představte si, že si ve skvělé restauraci dáte výborný hlavní chod, který zacvičí s vašimi chuťovými pohárky, s vaší fantazií, adrenalinem, i smyslností. Prostě Žrádlo… Potom však následuje zákusek. Ten zákusek je k vašemu údivu úplně stejné jídlo, jako onen milovaný hlavní chod a vypadá ještě o chlup lákavěji. Bohužel, vaše smysly na něj již tak nadšeně nereagují. Něco tam prostě chybí. Ten zákusek, to je Matrix Reloaded. Plno luxusní akce, pár zajímavých hlášek a dokonce i myšlenek. Ale… Hlavní postavy jsou mému vkusu známé již z prvního dílu, a ve druhém se můj vztah k nim neměl jak vyvinout. Po chvíli nudí. Nejvíce na tento efekt opakovaného vtipu doplácí logicky Neo a Smith, jejichž vzájemná setkávání podle mě parodovala všechno, co první díl přinesl. Tento díl je zkrátka další obdivuhodnou akcí, ale chuťových kvalit prvního Matrixu rozhodně nedosahuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $281,576,461Tržby Celosvetovo $742,128,461║ Po príbehovej stránke nie tak brilantný ako prvý diel ale za to vizuál, hudba a hlavne zbesilá akcia to v rámci možností vynahradia, miestami tam je trošku zbytočnej vaty, skrátiť to o 20minút a bola by väčšia spokojnosť. /videl v kine: 90%/ ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Hugo Weaving ve skutečnosti hrál jen několik klonů agenta Smithe. Producenti našli při konkurzech muže podobných proporcí, kterým byla následně digitálně přidělána Weavingova hlava. (HellFire)
  • Klíčník (Randall Duk Kim) říká Neovi (Keanu Reeves), že budou muset vyhodit 27 bloků elektřiny, načež budou mít přesně 314 vteřin, než se napájení obnoví. Ve 27. knize "Nového zákona", v části "3:14" se píše o svědectví zázraku stvoření. Tím je v Matrixu Architekt (Helmut Bakaitis), s nímž se Neo chystá setkat. (PROCESOR)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama