Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako u väčšiny hororových sérií aj v tejto sme sa dostali ku koncu akej takej uveriteľnosti a následuje iba síce stereotypné, ale zato znesiteľné vyvražďovanie postáv pri ktorom opäť môžete tipovať kto bude ďalšou obeťou. Jason tentokrát prichádza odnikadiaľ a koniec...no, jednoducho doposiaľ najslabší diel Piatku trinásteho. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je dobrá. Z márnice vstalý surový kolohnát Jason oslaví svůj návrat do oblasti Crystal Lake vraždou tlustý hippí holky a už je to tady zase - bát se může tříčlenná rodinka a hned vedle sousedící teen partička. Není tady už nic tak pamětihodného, ale jinak fakt nevím co vytknout. Saviniho gore, celkem zábavná (a hodně se svlékací) mládež, suprový zpomalený pády z okna, a dítě co mě výjimečně nesralo - a na konci se s tím fakt nesere (narozdíl od pomalu všech teenagerů a dospělých v pomalu všech slasherech). Pěkných 7/10. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Konečně se dá celý film vydržet,aniž bych si u něj stačil uvařit večeři,vyvenčit psa a vyžahnout 5 ležáků.Konečně se objevují ve filmu dobří herci a film má konečně celkem slušný příběh.Jason má tempo a jeho epesní kilovačky šťávu,hlavně dívka ve člunu,týpek v koupelně a letájící okenní Čestmírka mi polechtali mé úchylné bránice.Corey Feldman s děsivou hrůzou připomíná moji fóbii z dětí a nakonec musim ocenit i hudbu,konečně mě nenutila vrazit si do uší vidličku.Jeden z mála sledovatelných dílů téhle série a konečně malý důvod koukat na sérii dál,i když jak všichni víme.....zcela zbytečně :-) ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ani výraznější herecké obsazení nezachránilo čtvrtý díl série od průměrnosti. Věčně se vynahacující teenageři, kteří se vzápětí stávají potravou pro Jasonovu mačetu, mě nějak extra nebavili a kdovíjak líto mi jich ani nebylo. Za zmínku stojí dvě dobré scény - ta hned na začátku, kde Jason zdrhne z márnice, a pak finále, kde se docela překvapivě ukáže, kdo že to vlastně Jasonovi nandá nejvíc. Celkově se dá říct, že zklamaná jsem nebyla, ale extra zážitek jsem si z toho rozhodně neodnesla. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jason Voorhees je späť (opäť) a (opäť) si brúsi zúbky, lepšie povedané mačetu, na skupinku sexuchtivých teenagerov. No a potom je tu rodinka bez otca, vrátane malého C. Feldmana, ktorý v závere zohrá pomerne dôležitú úlohu. Takže, príbeh by sme mali... Štvrté pokračovanie legendárnej "vyvražďovacej" série v réžii Josepha Zita patrí medzi jej najvydarenejšie časti. Prečo? Je zábavná, je pekne krvavá, je v nej dostatok nahoty a ľudovo povedané "sa s ničím neserie". Obete padajú k zemi ako hrušky a drvivá väčšina z nich vskutku brutálnym spôsobom. Veľa krvi a najtriviálnejší možný príbeh - pre "nerozmýšľajúcich gore fanúšikov" tá najprijateľnejšia kombinácia, že? Takže 4*, predsa sa len budem držať pri zemi, a to aj s mojou nesmiernou slabosťou pre roky osemdesiate... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od října 1983 do ledna 1984. (Terva)
  • Herec Peter Barton (Doug) původně ve filmu nechtěl hrát. Nechtěl mít nic společného s horory, protože nesnášel práci na filmu Pekelná noc (1981). Ale herečka Amy Steel, která hrála Ginny ve druhém díle Pátek třináctého 2 (1981) a s Bartonem hrála v sitcomu The Powers of Matthew Star (od r. 1982), herce přesvědčila, aby roli vzal. Zmíněný sitcom byl navíc v roce 1983 zrušen a Barton se tak mohl natáčení filmu zúčastnit. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama