Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najlepší Piatok a po jednotke jednoznačne druhý najlepšie zrežírovaný. Pekelné tempo, monštrózny Jason, krvavé vraždy, sexy nahé tínedžerky, bohovská kamera a svetlo (tá scéna s vytrhnutím z okna!) a aj ten riedky dej je výnimočne skvelo obrazom vyrozprávaný. Okrem toho je tu skvelý casting - či už malý Corey Feldman alebo ako vždy mega weird Crispin Glover. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je dobrá. Z márnice vstalý surový kolohnát Jason oslaví svůj návrat do oblasti Crystal Lake vraždou tlustý hippí holky a už je to tady zase - bát se může tříčlenná rodinka a hned vedle sousedící teen partička. Není tady už nic tak pamětihodného, ale jinak fakt nevím co vytknout. Saviniho gore, celkem zábavná (a hodně se svlékací) mládež, suprový zpomalený pády z okna, a dítě co mě výjimečně nesralo - a na konci se s tím fakt nesere (narozdíl od pomalu všech teenagerů a dospělých v pomalu všech slasherech). Pěkných 7/10. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších dílů, naplňující stanovenou kvótu - opět nás čeká bouřlivá noc, přebíhání z baráku do baráku a zpět, nevázaný sex, nevázané vraždění, no však to všichni známe a máme rádi. K tomu nadržený doktor v nemocnici, dětský nerd vyrábějící hororové masky (Corey Feldman), taneček Crispina Glovera, pár pěkných zpomalených stuntů (pád dívky na auto, pád hrdinky z prvního patra na zem) a rozsekání Jasona malým klukem. Po Vrahovi Rosemary druhý a poslední Zitův slasher, po kterém přesedlal na akční béčka (Ztracen v akci, Invaze do USA, Rudý škorpion) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jason Voorhees je späť (opäť) a (opäť) si brúsi zúbky, lepšie povedané mačetu, na skupinku sexuchtivých teenagerov. No a potom je tu rodinka bez otca, vrátane malého C. Feldmana, ktorý v závere zohrá pomerne dôležitú úlohu. Takže, príbeh by sme mali... Štvrté pokračovanie legendárnej "vyvražďovacej" série v réžii Josepha Zita patrí medzi jej najvydarenejšie časti. Prečo? Je zábavná, je pekne krvavá, je v nej dostatok nahoty a ľudovo povedané "sa s ničím neserie". Obete padajú k zemi ako hrušky a drvivá väčšina z nich vskutku brutálnym spôsobom. Veľa krvi a najtriviálnejší možný príbeh - pre "nerozmýšľajúcich gore fanúšikov" tá najprijateľnejšia kombinácia, že? Takže 4*, predsa sa len budem držať pri zemi, a to aj s mojou nesmiernou slabosťou pre roky osemdesiate... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

SPOILER-Tenhle díl je asi zatím nejlepší co jsem viděl,hlavně teda díky konci. Začátek je naprosto stejný jako u předešlých dílů,tedy přimomeneme si legendu o Jasonovi z dvojky a promítnou se nám tu záběry ze vše třech dílů. Pak přichází na scénu Jason ,ktereho vezou na patologiie jenže jak už to bývá Jason vstane z mrtvých a masakruje už ve špitálu. Pak se vrací k jezeru ,kde si pronajmou mladí barák ,vedle nich žije rodina bez otce. Jason to bere sistematicky cestou domů si to rozdá s tlustou stopařkou. Pak bere jednoho mladýho za druhým k tomu si dá i mámu vedle s rodiny a jakého si lovce (bratr náký oběti z předešlých dílů) dohromady tu máme 13 vražd.(jestli jsem dobře počítal) Pak se sápe po sestře a jejím malém bratrovi ,který si oholí hlavu,(vypadá jak Jason) a nejdřív strčí Jasonovi mačetu do oka a pak ho brutálně rozseká. Opět tu máme přeživší holku a k tomu malého kluka. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 33 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Stejně jako třetí díl měl i čtvrtý premiéru v pátek 13., a sice v dubnu roku 1984. (Stocki)

Reklama

Reklama