Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ešte že sa natočili ďalšie diely a nebol tento s pod titulom "Posledná Kapitola" posledný. Pretože od záverečného dielu, ktorým tento asi mal byt by som očakával nejaký poriadny koniec a lepší dej než je zvykom, teda Jason je spať a vraždí :) Štvorka je len ďalší obyčajný ničím výnimočný diel o Jasonovi. Potešil ma záverečný masaker v podaný toho malého zasrana :) a celovo je to slušný diel nakoľko po ňom sa natočilo ešte pár ďalších častí. Pre mňa veľkým záporom bolo zobrazenie samotného Jasona. Akože keď naháňal hl. hrdinu hore schodmi a zase dolu schodmi... proste trapas. Inak hodnotenie 6,5 čiže medzi 3 a 4 *. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najlepší Piatok a po jednotke jednoznačne druhý najlepšie zrežírovaný. Pekelné tempo, monštrózny Jason, krvavé vraždy, sexy nahé tínedžerky, bohovská kamera a svetlo (tá scéna s vytrhnutím z okna!) a aj ten riedky dej je výnimočne skvelo obrazom vyrozprávaný. Okrem toho je tu skvelý casting - či už malý Corey Feldman alebo ako vždy mega weird Crispin Glover. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý zářez mi s odstupem času připadá jako jeden z nejlepších, konečný soud si samozřejmě nechám na úplný závěr po zhlédnutí celé série, ale už teď můžu říct, že měl štěstí zejména na herce. Ve srovnání s dvěma předešlými díly, bylo tohle asi nejpohodovější setkání s oběťmi páně Voorheese. Nekoná se totiž žádná přehlídka afektovaných či jinak narušených dementů určených k likvidaci. Poprvé tu na scénu nastupuje malý Tommy Jarvis, s jehož postavou budeme mít co do činění i v dalších pokračováních, a je to právě on a jeho rodina, jenž dávají celému dění téměř punc uvěřitelnosti. Pochopitelně ale nemohou chybět ani obligátní teeni, ti mají opět dokonale šablonovité charaktery – panna a její zkušenější přítel, šašek, tydýt, děvka s děvkařem atd. Můžete hádat, kdo přijde na řadu jako první a kdo poslední. SPOILER: Díky postavě malého Tommyho, dítě nemůže zemřít, to ale nesympatická panna schytá s plnou parádou. Chňá, chňá, potěšilo. Na filmu se opět podepsal zásah MPAA, a tak byly některé scény zkráceny nebo úplně vystřiženy, znát je to zejména při zmizení Tommyho mámy, která odejde ze scény velmi nenápadně a vysvětlení, co se s ní stalo, se nám nedostane. Kdo má zájem, může se na něj podívat tady: https://www.youtube.com/watch?v=eniF9bJ1LN4&t=127s Docela škoda, že to chybí, viďte? Poslední kapitola, která zdaleka nebyla tou poslední, je nejen vynikajícím Pátkem, ale i bez růžových brýlí fanouška brutálního hokejisty si troufám říct, že i velmi dobře zvládnutou žánrovkou jako takovou. Čistých pět. Edit komentáře a hodnocení až po překvapivých 13 letech od posledního zhlédnutí (původní komentář vzal ďas, původní hodnocení - ****) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

SPOILER-Tenhle díl je asi zatím nejlepší co jsem viděl,hlavně teda díky konci. Začátek je naprosto stejný jako u předešlých dílů,tedy přimomeneme si legendu o Jasonovi z dvojky a promítnou se nám tu záběry ze vše třech dílů. Pak přichází na scénu Jason ,ktereho vezou na patologiie jenže jak už to bývá Jason vstane z mrtvých a masakruje už ve špitálu. Pak se vrací k jezeru ,kde si pronajmou mladí barák ,vedle nich žije rodina bez otce. Jason to bere sistematicky cestou domů si to rozdá s tlustou stopařkou. Pak bere jednoho mladýho za druhým k tomu si dá i mámu vedle s rodiny a jakého si lovce (bratr náký oběti z předešlých dílů) dohromady tu máme 13 vražd.(jestli jsem dobře počítal) Pak se sápe po sestře a jejím malém bratrovi ,který si oholí hlavu,(vypadá jak Jason) a nejdřív strčí Jasonovi mačetu do oka a pak ho brutálně rozseká. Opět tu máme přeživší holku a k tomu malého kluka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je štvrtým pokračovaním tejto kultovej série. Má dobrý príbeh o skupinke mladíkov, ktorí sa rozhodnú stráviť príjemnú zábavu na lesnej chate, pričom hneď vedľa žije menšia rodinka so synom Tommym a navyše v okolí jeden mladík hľadá svoju sestru, ale Jason, ktorý bol prevezený do márnice odtiaľ unikne a cestou späť sa im rozhodne urobiť problémy. Spracovanie nie je zlé, opäť sa nesie v štýle predchádzajúcich dielov, takže dynamickejší úvod, v tomto prípade stvárnený útekom z márnice, potom dlhšia medzera, v ktorej sa zoznamuje s postavami a v poslednej polhodinke sa to opäť rozbehne. Kvôli niekoľkým zaujímavým postavám, hlavne Tommy je to dejovo zaujímavejšie ako prvé dva diely, ale trojka mi príde lepšie spracovaná. Krvavých scén je tu priemerné množstvo a nie sú zlé, ale trochu ma sklamali. Pár na začiatku a potom viacero v druhej polovici, pričom sú celkom slušne krvavé, ale obsahovo pôsobia len obyčajným dojmom, chýba mi tu nejaký lepší nápad, ktorý by vraždy vylepšil. Hneď úvodné použitie pílky je výborné, ale je to aj jediné úmrtie, ktoré ma tu zaujalo. A ani záverečná naháňačka mi nepríde tak dynamická a zaujímavá, ako predtým. Ale film má aspoň celkom slušnú atmosféru a vo svojej kategórii priemerné napätie. Herecké obsadenie je celkom dobré, teenageri nie sú otravní a niektorým sa aj dá celkom fandiť, rodinka je sympatická, všetci si svoj účel splnia. A Jason je stále ten správny zabijak, len ho tu v prvej polovici takmer vôbec nevidno. Réžia a technická stránka sú bez väčších problémov. Tento štvrtý diel mi príde určite lepší, ako prvé dva rozbehové, ale zároveň nemá na tie lepšie, ako napríklad zaujímavejšia trojka, akčnejšia päťka alebo zábavnejšia šestka. Ale aj tak je to určite slušná zábava. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 67%. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Joseph Zito měl v plánu celou sérii tímto filmem ukončit. Proto má původní název filmu podtitul The Final Chapter (Poslední kapitola). (JasonIX)
  • Herečku Kimberly Beck (Trish) během natáčení někdo obtěžoval podivnými telefonáty, a když si šla zaběhat do parku, tak jí sledoval nějaký muž. Po natáčení vše ustalo. (Chatterer)

Reklama

Reklama