Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (713)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"JESUS H. CHRIST, JESUS, MARY AND JOSEPH, MARY MAGDALENE, ALL THE SAINTS AND MARTYRS AND JESUS!" --------- Boxerských filmov je obrovské množstvo a ako už býva zvykom, tie lepšie môžeme spočítať na jednej či dvoch rukách. Cinderella Man spoločne s Million Dollar Baby hrdo stojí na piedestáli toho najlepšieho. Scény z ringu sú ako čierna diera. Vtiahnu a už nepustia. Samotný box je spracovaný veľmi pôsobivo, až by som povedal netradične. Žiadne prvoplánové údery a zmeny na poslednú chvíľu. Buduje sa všetko od podlahy, od prvého kola. Aby to nebolo len o boxe, Howardovi sa verne podarilo zachytiť atmosféru Veľkej Hospodárskej Krízy, do posledného detailu. X-Ray zábery taktiež super. No a o Russell, geniálny ako takmer vždy a všade. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já toho Russela Crowa tak nemám ráda, ale on je tak dobrý herec, do toho výborná Renée Zellweger a Paul Giamatti, dobře zpracovaná stará Amerika za hospodářské krize a jeden přestárlý boxer, který to kvůli rodině dotáhl hodně vysoko. Mně se na to dívalo moc dobře, i když uznávám, kalkul na Oscary to určitě byl. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Popelák jako do té doby nejlepší film Rona Howarda a dost možná i nejlepší boxerský film mého života. Howard sice nepřináší svěží vítr do notoricky známého žánru, ale s danými schématy se mu daří manipulovat více než zručně a ždímá ze mě emoce jedna báseň, takže když Braddock trpí, mám slzy na krajíčku a když bojuje, tak mám sklony fandit. A obrovská pochvala na závěr pro Crowea, protože to, co předvádí, je jedním slovem neskutečné a je jen škoda, že podobnou roli později v další dobové žánrovce nenapodobil. Russelle, tohle byl tvůj večer. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Keď som si vopred zisťovala dejovú líniu "Cinderella man", odradila ma hlavne šablónovitosť príbehu hlavného hrdinu a hlavne box!!!!!!! Dozrel čas a po patričnom časovom odsunutí som sa predsa len s minimálnou dávkou nazaujatosti odhodlala mrknúť si túto USA drámu, a to hlavne kvôli Russell Crowe. Herecká motivácia ani tentokrát nesklamala a mne sa nakoniec film veľmi páčil. Pútavý a na city hrajúci scenár života na hrane, boxérsku akciu na placi som prežívala každým úderom. To je asi najlepší film o boxe aký som kedy videla...Srdce búšilo a sem tam pookrialo. Krásny príbeh o tom, kde sú ľudské hranice a ľudské hodnoty. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy, ve kterých se již odepsaný hráč vzpamatuje a všechno vyhraje a to všechno za podpory své rodiny která ho neohrožené miluje, opravdu nemusím a většinou je mi z nich špatně, i když jsou podle skutečnosti. Jenže Ron Howard to natočil dokonale a i když to místy působilo kýčovitě, já tomu všemu nevím proč věřil. Zápasy byly natočeny opravdu bravůrně a cítil jsem se jako nějaký fanoušek(a to box vůbec nemusím). Russell Crowe je jako vždy famózní a bez problémů jsem mu věřil. Lepší než on byl ale Giamatti jehož výkon byl opravdu famózní.Jediný, kdo mě tak trochu zklamal bylal Renée Zellweger, které tato role moc nesedla a já jí to moc nebaštil. Vcelku je ale výsledek výborný a Howard znovu dokazuje, že je Pan vypravěč ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Pro natáčení byla použita speciální kamera umístěna v pneumatice a krytá plexisklem. Záběry tak byly mnohem realističtější, protože boxeři svými údery nemuseli šetřit. (HellFire)
  • Nad postavou Jamese Braddocka se Russell Crowe zamyslel: "Určitě vyžaduje obrovskou odvahu stát uprostřed místnosti v šortkách a veřejně se postavit druhému člověku, když výsledkem bude ponížení jednoho z vás. V takovém smyslu byl určitě bojovníkem. Ale nebyl hazardérem, který by bojoval pro zábavu nebo pro nějaké morální zásady. Bojoval za to, aby jeho rodina mohla žít lepší život. To bylo jeho cílem od prvního do posledního západu." (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama