Reklama

Reklama

Resident Evil: Apokalypsa

  • Velká Británie Resident Evil: Apocalypse (více)
Trailer 1

VOD (1)

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční jízda, která dobře navazuje na stejně dobrou jedničku, možná že tohle je ještě lepší, protože tady neni skoro žádnej čas na vydechnutí, akce střídá akci, výbuch střídá výbuch a Milla střídá Millu, po celou dobu filmu jsem se skvěle bavil a užíval si tu akční řež, ale přece jenom to mohlo být ještě lepší, jen kdyby dali ještě víc prostoru Mille Jovovich, akce s ní je opravdu vynikající. Ta akce by sama o sobě byla dobrá, ale ještě je parádně podpořená kamerovými vychytávkami, který tomu ještě dodaj šmrnc, kameraman si s tim opravdu pěkně pohrál, někdy to možná už trošku přeháněl, ale většinou se mu ty záběry povedly na výbornou. Jediným tak trošku mínusem je slabej scénář, ale u takovýhleho filmu nemusí být scénář nijak zvlášť propracovanej, jen stačí aby nebyl úplně stupidní a to se povedlo ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než jednička. Navíc tu zombies dostaly mnohem míň prostoru, naopak víc prostoru dostala obludná Nemesis (vypadá jako příšera z 50. let) a směšné hlášky (nechtěně směšné, samozřejmě). Milla tu také vystupuje mnohem míň než v jedničce. Doufám, že trojku bude režírovat a psát někdo zdatnější. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná zbytečný díl, pro mě lepší než jednička. Milla předvádí efektnější komba a zaujal mě především vynikající Nemesis. Celkově mě dvojka pobavila. Bylo vidět stovky zombíků na jednom záběru překvapily vynikající dějové zvraty, které v jedničce nebyly. Příběh sice místy odbíhá od jedničky, ale alespoň jsme viděli něco nového...70% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No co si budem namlouvat, je to bezmozková ptákovina jako hrom, ale vyčítat filmu tohoto druhu dementní scenář a nulovou logiku je jako posmívat se Arnoldu Schwarzeneggerovi, že si nikdy nezahrál Hamleta. Film má poměrně svižné tempo, pořád se v něm něco děje (rozuměj sřílí, hoří, vybuchuje), proslovy jsou tu omezeny na minimum a tak ani nevadí, že o hereckých výkonech se tu nedá moc mluvit (a Mila není a nebyla dobrá herečka a to se nikdy nezmění). Některé akce jsou zajímavé, některé bohužel zmateně, nepřehledně sestříhané a co do brutality poměrně sterilní, to Anderson uměl přitlačit více na pilu. Jako nechtěná komedie ucházející. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ja vim, ze napsat "Bylo to udesny, mel jsem chut odejit z kina" asi stacit nebude, ale je to ta nejpresnejsi vypoved, kterou mohu dva dny po zhlednuti tohoto veledila podat. Ve filmu se nastesti najde i par hezkych scen, ale jinak des bes. Kdyz uz zacne nejaka trochu zajimava akce, cely jeji naboj je zabity strihem a kamerou, pribeh dost kopiruje prvni dil, nic lepsiho nez zombie pejsci scenaristu ocividne nenapadlo (zacinam mit k Andersonovi averzi a pritom jeho Event Horizon miluju) a mutant Nemesis je docela... komickej. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 51,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 129,3 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. srpna 2004 v Tokiu. (Varan)
  • Herečka Milla Jovovich (Alice) se v audio komentáři k předchozímu dílu Resident Evil (2002) zmínila, že ve filmu ukázala bradavku, což dokazuje její oddanost pro věc. Režisér Paul W.S. Anderson k tomu dodal, že kdyby byla opravdu oddaná, tak by ukázala obě. Herečka to tedy udělá na konci tohoto dílu. (akisha)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama