Reklama

Reklama

Vlkodlak: Noční lovec

(TV film)
  • USA Werewolf by Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Za temné a ponuré noci se ze stínů vynoří tajná skupina lovců monster a po smrti svého vůdce se shromáždí ve strašidelném domě prastarého rodu. Při podivném a děsuplném vzpomínání na vůdcův život jsou lovci vyzváni k tajemnému a smrtonosnému soupeření o mocnou relikvii. Čeká je noční lov, který je nakonec přivede tváří v tvář nebezpečnému monstru. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

7/10 – Milé černobílé překvapení. Všichni, kteří už roky spílali Marvelu, aby konečně začal experimentovat, musí po zhlédnutí tohoto MCU speciálu doslova slintat blahem, jelikož v porovnání s jinými příspěvky tohoto filmového giganta by se Werewolf by Night určitě dal bez váhaní zařadit do kategorie "Hokus Pokus". Otázkou však zůstává, jak dlouho v ní bude čpět sám, než mu strejda Cavin splácá nějakého kamaráda. Dávám tomu rok – maximálně dva. Do oznámení premiéry. Protože takovýto skvělý nápad by si jistojistě zasloužil rozšiřující spin-off seriál o minimálně 3 sériích po 6 epizodách a byla by také věčná škoda, kdyby každá postava nedostala svůj vlastní origin snímek (nebo lépe dva) a nejlepší by vlastně bylo vytvořit alternativní PG13 universum, kde by se tito lovci monster spojili, a natočit týmovku, kde bok po boku s černým Supermanem pomáhají zastavit bílého Thanose. Doufám, že jsem vás pořádně postrašil. Teď už můžeme jít zpátky k snímku. Rozhodně je fajn, že si filmaři vystačili s 50 minutovou stopáží, protože se obávám, že standardní hodinu a tři čtvrtě by tento formát snesl jen stěží. Kolem a kolem je to vcelku originální svět, ale že bych byl z konceptu nějak zvlášť odvařený, to také říct nemohu. Zkrátka obyčejná vyvražďovačka s tím, že namísto kamenů nekonečna se postavy tentokrát ženou za takzvaným "bloodstonem". Neurazí, zabaví. Verdikt: "Na Marvel velice příjemná změna, ale sám o sobě to žádný zázrak není." ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Poslední projekty MCU měly tragickou úroveň. Ať už Fiona ze mlejna, Mrs. Plastelína, nebo Black Windows, či Eternitals. Mě moc nesedl ani Dvojitý egyptský moongent a finále mLokiho...taky ne. Takže Lupus Vedlewolf mohl jen příjemně překvapit. Což se povedlo míň, než jsem tajně doufal. Moderně vyzbrojená stráž vs černobílý look, který měl navodit atmosféru starých hororů...to nefungovalo. Ta černobílost je jen plytká manýra a habaďůra na diváka. Nemusela tam být. Stejně tvůrci splácali hybrida mezi retro a současností....vlkoušův kung-fu styl byl mimo mísu. Scénář vykouzlil pár dobrých momentů, ale i několik stupiďáren...způsob jakým nejlepší lovci, kteří prý pobili 200 monster, bojovali a skončili...haha. Postava báby prudičky byla otřesná....mohla být zlověstná, jedovatá ... cokoliv, jen ne běsná, uječená a stupidní. Aspoň že přeživší postavy jsou fajn. Jožin z Bažin vypadal solidně, vlkouš Jack má charisma a Elsa dublérka Becky Fergusonové má potenciál. Polovina filmu byla velmi slibná, ale pak už to jde do kytek. Naštěstí to bylo krátké, takže se ten pád zastavil na 3*. Pořád je to hold Disney Marvel... . Chybí tomu šťáva, koule...koule ve šťávě... . Blade v tomto duchu....to by bolelo stejně, jako nedávný Morblius. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Z Marvelu se od Endgame stala ve většině případů pouhopouhá sterilní podívaná bez nějakých inovativnějších nápadů. Fakticky za mě začala tato značka dosti stagnovat. Proto oceňuji, že se někdo snažil přijít s něčím absolutně nezapadajícím do celkové konceptu. Pro mě je o to větším překvapením, že se režie chopil tvůrce excelentních soundtracků Giacchino. Vlkodlak sází zejména na špičkový audiovizuál, který vás (nejenom díky použitému černobílému filtru) přenese do 30.let minulého století. Práce s kamerou, luxusní střih, to vše z toho vytváří nevšední zážitek. Trochu tedy ve výsledku zamrzí, že příběh nikam nevybočuje.  Jeden zvrat sice nastane, ale nikterak přemrštěně se mnou nezamával. Nejspíše si tento hodinový snímek znovu už nepustím, ale jsem rád, že film vznikl. Za mě fajn dílko. Hodnocení: 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemná zmena oproti tradičným Marvelovkám. Hoci nech už čokoľvek iné, ten film rezonuje práve svojimi možnosťami priviesť znova na plátna klasické monštrá alebo Lovecrafta. V presne takejto podobe. Ten film má pre mňa v zásade len jednu chybu, ktorou trpia zatiaľ všetky novodobé Marvelovky. Hlúpi záporáci. Stále mi príde úsmevné, že partiu najväčších badassov a lovcov monštier zabijú, ako keby to boli len decká s palicami. Tým pádom nefunguje napätie. Postavy slúžia len na to, aby sa príbeh dostal z bodu A do bodu B. Sú len výplňou bez hĺbky. Takže miesto pre skutočného záporáka tu nie je. Čo ale musím vyzdvihnúť je Gael García Bernal. Jeho civilné herectvo zachraňuje takmer všetko. Aj tie slabšie miesta u ostatných. Viem si to predstaviť ako každoročné prekvapenie, ktoré príde keď to budeme najmenej čakať, aby rozvíjalo tento vesmír ďalej. Bola by škoda, keby to skončilo len tu. Giacchinova hudba je super. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento Giacchinov love letter starým gotickým hororom, sa akosi nepozdáva ako homage. Chce byť ale nieje, možno pár úvodných minút. Potom ale nabehne moderná forma, oblečená do ČB hávu, vydávajúc sa za niečo, čo dobíjalo kinosály pred desiatkami rokov. Je to proste cítiť rokom 2022. Nápad dobrý a aj forma ušla, ale niečo, čo sa napr. podarilo snímku THE ARTIST, čiže opäť previesť na plátna kín starobilú formu filmu, sa v tomto prípade nekoná. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • I přes vizuální feeling starých klasik byl film natočen na digitální kamery a byl použit černobílý filtr. (NiWi)
  • Toto je první projekt Marvel Studios, který v Austrálii získal klasifikaci MA15+, což znamená, že obsahuje scény nevhodné pro osoby mladší 15 let. (mikki089)
  • Marvel logo na začátku filmu bylo tentokrát nově doplněno o záběr z minisérie Moon Knight (od r. 2022). (NiWi)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

27.09.2022

Oceňovaný skladatel Michael Giacchino (Ztraceni, Star Trek, Válka o planetu opic) musí být s Kevinem Feigem velký kamarád, nejenže totiž od šéfa Marvelu dostal šanci natočit svůj režijní debut jako… (více)

Reklama

Reklama